URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Aprilie 2020, 14:39

Iohannis anunță măsuri de relaxare, după 15 mai. Critici aduse șefului Institutului Matei Balș din cauza unei declarații „aberante” privind vârstnicii

Iohannis anunță măsuri de relaxare, după 15 mai. Critici aduse șefului Institutului Matei Balș din cauza unei declarații „aberante” privind vârstnicii foto: Presidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Ioannis a susţinut, marţi, o nouă declaraţie publică în care le-a mulţumit românilor că au respectat măsurile impuse şi a anunţat că, dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus şi cel al deceselor provocate de COVID-19 va scădea, după 15 mai "e clar că putem intra într-o fază de relaxare". De asemenea, el l-a criticat şi pe şeful Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, care a spus că o soluţie pentru combaterea molimei ar fi carantinarea sau extragerea din familii a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, respingând cu totul "măsura aberantă".

"E timpul să ne gândim la un plan de relaxere când vor fi îndeplinite condiţiile. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate şi de decese scade, dacă respectăm măsurile, e clar că putem intra într-o fază de relaxare", a spus Iohannis, subliniind însă că "această relaxare va fi făcută în paşi".

De asemenea, fără să-i precizeze numele, preşedintele a făcut referiri şi la declarațiile lui Streinu-Cercel, care a propus izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte şi chiar despărţirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor. Iohannis a făcut apel la populaţie să se liniştească şi să ia în considerare doar mesajele oficiale. "În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se reprofileze politic", a spus el, precizând că "am avut un contraexemplu de la un institut bine cotat".

"Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă: carantinarea celor de peste 65 de ani. Aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Le spun persoanelor în vârstă: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia în carantină", a subliniat preşedintele, făcând apel la responsabilitate, pentru că "astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panica în populaţie".

Klaus Iohannis a mai spus că la planul de relaxare a restricţiilor se lucrează împreună cu Guvernul Orban şi a reiterat ideea că "e important că după 15 mai vom implementa măsuri de relaxare, gradual".

"Relaxare înseamnă că autorităţile se vor implica mai puţin în viaţa fiecăruia şi responsabilitatea revine mai mult fiecăruia dintre noi", a adăugat Iohannis, arătând, însă, că "este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri".

În aceeaşi declaraţie de presă, Iohannis i-a felicitat pe români pentru că au stat în case şi au respectat măsurile de sărbători, le-a mulţumit şi bisericilor şi preoţilor "care au avut o contribuţie semnificativă" şi a condamnat manifestările violente care au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

"Condamn cu fermitate acele manifestări violente care au fost puţine, dar foarte vizibile. Autorităţile au intervenit ferm. Nu putem tolera astfel de manifestări violente. Unde nu se respectă normele, trebuie intervenit prompt", a arătat preşedintele.

Vezi mai jos întreaga declaraţie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
A ieșit primul "infractor" al țării ...
... să acopere gunoiul lăsat de dr. Mengele, ajuns ministru al sănătății pe banii scoși din evaziunea făcută de nevastă-sa cu măști chinezești !?! Nu ține, pentru că raportul fonfănitului Cercel era fabricat deja în februarie, la comanda lui Costache de la Polisano Sibiu !?! Gunoiul nu a fost adunat și transportat, ci doar ușor nivelat !?!
Postat 22 Aprilie 2020, 09:42 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON