URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2020, 14:39

Iohannis anunță măsuri de relaxare, după 15 mai. Critici aduse șefului Institutului Matei Balș din cauza unei declarații „aberante” privind vârstnicii

Iohannis anunță măsuri de relaxare, după 15 mai. Critici aduse șefului Institutului Matei Balș din cauza unei declarații „aberante” privind vârstnicii foto: Presidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Ioannis a susţinut, marţi, o nouă declaraţie publică în care le-a mulţumit românilor că au respectat măsurile impuse şi a anunţat că, dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus şi cel al deceselor provocate de COVID-19 va scădea, după 15 mai "e clar că putem intra într-o fază de relaxare". De asemenea, el l-a criticat şi pe şeful Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, care a spus că o soluţie pentru combaterea molimei ar fi carantinarea sau extragerea din familii a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, respingând cu totul "măsura aberantă".

"E timpul să ne gândim la un plan de relaxere când vor fi îndeplinite condiţiile. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate şi de decese scade, dacă respectăm măsurile, e clar că putem intra într-o fază de relaxare", a spus Iohannis, subliniind însă că "această relaxare va fi făcută în paşi".

De asemenea, fără să-i precizeze numele, preşedintele a făcut referiri şi la declarațiile lui Streinu-Cercel, care a propus izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte şi chiar despărţirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor. Iohannis a făcut apel la populaţie să se liniştească şi să ia în considerare doar mesajele oficiale. "În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se reprofileze politic", a spus el, precizând că "am avut un contraexemplu de la un institut bine cotat".

"Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă: carantinarea celor de peste 65 de ani. Aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Le spun persoanelor în vârstă: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia în carantină", a subliniat preşedintele, făcând apel la responsabilitate, pentru că "astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panica în populaţie".

Klaus Iohannis a mai spus că la planul de relaxare a restricţiilor se lucrează împreună cu Guvernul Orban şi a reiterat ideea că "e important că după 15 mai vom implementa măsuri de relaxare, gradual".

"Relaxare înseamnă că autorităţile se vor implica mai puţin în viaţa fiecăruia şi responsabilitatea revine mai mult fiecăruia dintre noi", a adăugat Iohannis, arătând, însă, că "este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri".

În aceeaşi declaraţie de presă, Iohannis i-a felicitat pe români pentru că au stat în case şi au respectat măsurile de sărbători, le-a mulţumit şi bisericilor şi preoţilor "care au avut o contribuţie semnificativă" şi a condamnat manifestările violente care au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

"Condamn cu fermitate acele manifestări violente care au fost puţine, dar foarte vizibile. Autorităţile au intervenit ferm. Nu putem tolera astfel de manifestări violente. Unde nu se respectă normele, trebuie intervenit prompt", a arătat preşedintele.

Vezi mai jos întreaga declaraţie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
A ieșit primul "infractor" al țării ...
... să acopere gunoiul lăsat de dr. Mengele, ajuns ministru al sănătății pe banii scoși din evaziunea făcută de nevastă-sa cu măști chinezești !?! Nu ține, pentru că raportul fonfănitului Cercel era fabricat deja în februarie, la comanda lui Costache de la Polisano Sibiu !?! Gunoiul nu a fost adunat și transportat, ci doar ușor nivelat !?!
Postat 22 Aprilie 2020, 09:42 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON