URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2020, 15:40

Lupte de stradă: Scandaluri în mai multe comunităţi de romi din ţară, inclusiv în Bucureşti. Peste 20 de persoane au fost reţinute (VIDEO)

Lupte de stradă: Scandaluri în mai multe comunităţi de romi din ţară, inclusiv în Bucureşti. Peste 20 de persoane au fost reţinute (VIDEO) La Săcele, ţiganii s-au bătut între ei chiar pe o stradă din cartier
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele 72 de ore, în mai multe localităţi din România, dar şi în sectorul 5 din Bucureşti, au avut loc adevărate lupte de stradă între oameni recalcitranţi, cu precădere de etnie romă, şi poliţişti.

Majoritatea scandalurilor s-au oprit doar după ce poliţiştii au tras focuri de armă în plan vertical. „Toleranţă zero faţă de cei care nu respectă legea”, a declarat luni, într-o scurtă declaraţie publică, şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu.

Beţi şi puşi pe ceartă

Primele violenţe au fost în cartierul Micro 6 din Hunedoara, unde sâmbătă, în timpul unui raid efectuat de poliţişti, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai mulţi locuitori din zonă au fost violenţi cu forţele de ordine.

Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi obiecte contondente, iar două maşini de poliţie au fost avariate cu pietre de către o parte dintre locuitorii cartierului. În zonă au intervenit mascaţii, care au reuşit să calmeze spiritele.

Duminică seară, un nou scandal a izbucnit într-un ghetou din Săcele, judeţul Braşov. Potrivit Digi24, după ce au băut alcool, mai multe persoane au început o bătaie generală, care a fost oprită apoi doar de poliţişti şi jandarmi. Şi aici, scandalagiii i-au atacat pe oamenii legii, aruncând cu pietre, bâte, lopeţi sau ce au mai avut la îndemână.

În cartierul Rahova din sectorul 5 din Bucureşti, tot duminică seară, poliţiştii, luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale şi jandarmii au intervenit la un nou conflict, declanşat tot pe fondul consumului de alcool.

Înainte de intervenția forțelor de ordine, potrivit unor imagini live de pe Facebook, mai multe persoane spuneau că „răstoarnă” jandarmii și polițiștii, dacă îndrăznesc să intervină, scrie Digi24. Ulterior, acelaşi bărbat a scris pe reţeaua de socializare că regrete cele spuse şi comise.

„Toleranţă zero”

Potrivit chestorului Vasilescu, până luni la ora 15, 4 persoane au fost arestate la Hunedoara, 8 au fost reţinute la Braşov, iar alte 11 la Bucureşti. Aceştia 19 din urmă vor fi propuşi spre arestare, a precizat şeful Poliţiei Române.

„Mulţumim cetăţenilor de bună-credinţă care au înţeles să respecte prevederile legale. Vă asigurăm că suntem în teren pentru siguranţa dumneavoastră. Pentru cei care nesocotesc legile am un singur mesaj: toleranţa faţă de faptele antisociale este zero”, a mai declarat Vasilescu.

A scăzut infracţionalitatea

Şeful Poliţiei a prezentat şi datele care au caracterizat activitatea din ultimele zile. 

„Din analizele realizate la nivelul Poliţiei Române, rezultă că infracţionalitatea sesizată din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de anul 2018. Trendul descendent se menţine şi în cazul faptelor comise cu violenţă, unde înregistrăm o scădere de 47% faţă de anul trecut şi cu 21% faţă de 2018″, a spus chestorul Liviu Vasilescu.

În ultimele 3 zile, 14.000 de poliţişti au acţionat în teren, care au intervenit la aproape 10.000 de evenimente şi au aplicat 24.000 de amenzi.

„Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia Română are capacitatea operaţională şi forţa de a îndeplini toate misiunile încredinţate şi de a garanta siguranţa comunităţii. Obiectivul nostru este acelea de a fi alături de oameni în această perioadă dificilă, pentru că tuturor ne este greu, dar acest lucru îl putem face doar prin respect reciproc. În acelaşi timp, faţă de cei care nu respectă legea manifestăm toleranţă zero”, a mai spus Liviu Vasilescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Scandal si violenta non-stop. Pana cand ?
Pana cand politia nu gaureste vreo cativa din ei, nu se linistesc. Au vazut ca pot sa faca orice, au prins curaj iar acum ataca si fortele de ordine.
Postat 20 Aprilie 2020, 19:11 de Oradea2020
Poliția are dreptul legal să tragă
Dar după dezastrul creat de PSd RAGNEA, polițiștii au frica să tragă.
Postat 20 Aprilie 2020, 16:05 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON