URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2015, 11:10

Ioan Mang reacţionează dur: Ovidiu Mureşan i-a fost mai credincios lui Ilie Bolojan decât partidului său

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a reacţionat dur după ce liberalii s-au înţeles cu UDMR-iştii să schimbe majorităţile în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor.

Într-o declaraţie făcută în exclusivitate BIHOREANULUI, Mang a spus joi că viceprimarul PSD-ist Ovidiu Mureşan - care urmează să fie schimbat tot joi cu UDMR-istul Huszar Istvan - i-a fost mai credincios primarului liberal Ilie Bolojan decât propriului partid în momente decisive, iar despre preşedintele UDMR Bihor Alexandru Kiss, a afirmat că înţelegerea făcută cu PNL îi va aduce "pensionarea politică".

"Nu am fost anunţat nici de domnul Cornel Popa nici de domnul Alexandru Kiss cu privire la schimbarea mea", a declarat liderul PSD Bihor, referindu-se la preconizata sa înlocuire joia viitoare cu fostul lider al grupului PDL în Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu.

"În ce priveşte Primăria, sunt surprins de dorinţa domnului Ilie Bolojan de a-l schimba pe Ovidiu Mureşan, care i-a fost mai credincios lui în cel puţin două rânduri", a spus Mang referindu-se la faptul că, spre deosebire de alţi consilieri locali ai PSD, şi împotriva liniei partidului, Mureşan a votat propunerile primarului Bolojan privind actualizarea unor taxe locale, reducerea gratuităţilor pentru pensionari la Ştrandul Ioşia, precum şi mutarea statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii.

Totodată, Ioan Mang îl acuză pe preşedintele PNL Oradea, Ilie Bolojan, că acum doreşte o alianţă locală cu UDMR şi implicit ocuparea funcţiei de viceprimar de către un reprezentant al uniunii, după ce, în urma alegerilor din 2012, a refuzat categoric acest lucru: "Se constată că tot discursul din 2012 al liderului PNL Oradea a fost doar de dragul electoratului, care de fapt a fost minţit".

În privinţa liderului UDMR Bihor, Alexandru Kiss, Mang a fost şi mai dur, susţinând că acesta îşi semnează "pensionarea politică" deoarece se aliază cu liberalii cu toate că aceştia nu îl apreciază. "Cei care fac schimbarea sunt cei de la UDMR. Din punctul meu de vedere, domnul Alexandru Kiss îşi semnează pensionarea din viaţa politică, pentru că la cât este de iubit de către cei care doresc schimbarea lui Mang şi se folosesc azi de el, va rămâne complet izolat în politica din judeţul Bihor", a precizat președintele PSD Bihor.

Pe de altă parte, Ioan Mang se arată revoltat de faptul că organizaţia judeţeană din Bihor este singura din ţară, din cadrul UDMR, care şi-a trădat aliaţii PSD-işti. "UMDR Bihor este singura organizaţie judeţeană din tot UDMR-ul care votează schimbarea reprezentanţilor PSD din administraţia publică locală. Nicăieri în ţară nu se mai întâmplă asta, peste tot coaliţia UDMR-PSD funcţionează", a spus Mang.

Întrebat dacă intenţionează, în aceste condiţii, să ceară liderilor PSD de la nivel central, ca măsură de retorsiune, schimbarea reprezentanţilor UDMR din conducerea serviciilor guvernamentale deconcentrate din judeţul Bihor, Mang a fost evaziv spunând că deconcentratele nu au legătură cu administraţia locală. "Una-i una, alta-i alta", a afirmat acesta.

Hotărâtă anul trecut în vară, după înfiinţarea Alianţei Creştin-Liberale, refacerea majorităţilor în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor a fost în cele din urmă "bătută în cuie". Conform înţelegerii dintre PNL şi UDMR, primul pas va fi făcut joi în Consiliul Local, unde reprezentanţii celor două formaţiuni vor vota înlocuirea viceprimarului PSD Ovidiu Mureşan cu un exponent al formaţiunii maghiare, consilierul Huszar Istvan.

Înţelegerea încheiată cu UDMR prevede la nivel judeţean schimbarea şefului PSD Bihor, Ioan Mang, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, cu voturile consilierilor din cele două formaţiuni. Schimbarea va avea loc la CJ, însă, doar pe 19 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Fruntea sus Ovidiu!
Tu esti un om cu coloana!Cu caracter si demnitate!Felicitari ca nu te-ai vindut universitarului plagiataor ..Mang!Sa stii ca ai fost iubit de fostii 1200 colegi din ROMTELECOM, dar si de cetatenii Oradiei!Multumim..te asteptam in viitor Ovi!!
Postat 14 Februarie 2015, 07:02 de grigore
PSD-isti
Oare cata vor mai putea PSD-istii sa-l suporte pe acest om la conducere.Chiar nu vezi stimabile ca lumea s-a schimbat?Iti convine cum e tratat ponta de catre Iohannis,cu aceeasi masura trebuie sa trateze si membrii PSD pe cei cu care colaboreaza in interesul comunitatilor din care fac parte.Felicitari Ovidiu,ai facut ceea ce trebuia,pleci din acest post cu fruntea sus,dar mai ales nemeritat.Cum sa mai stai cand primul om care trebuia sa te sustina neconditionat te critica pe nedrept?Rusine Domnule Mang.Lasa-ne sa vezi ca ne descurcam fara tine.Du-te la catedra sau la afacerile dumneatale pana nu te faci de ras si in judet ca la nivel national ne-ai umplut de penibil.
Postat 13 Februarie 2015, 11:11 de Beiusean
Exact aşa a fost !!!
Când spuneam ceva de ... grohhh ... grohhh ... grohhh ..., ai crezut, Mangusto, că e vorba de o asimilare cu animalul care face aşa când cere de mâncare ??? Nici pomeneală, era vorba pur şi simplu de caracterul respectivului !!!
Postat 12 Februarie 2015, 15:22 de WinDos
Re: Alo..
Alo...?Nea Nelu..Cit vei plinge after OVIDIU MURESAN...!Batiste nea Nelu,fara numar !!!!!!!!!!!!
Postat 12 Februarie 2015, 15:18 de grigore
răsplata
Asta e răsplata PNL-ului! A preferat să fuzioneze cu penalii din PDL(ăștia fiind de fapt ULTRA PENALI! Scrie în Raportul procurorilor DNA că parte din șpaga Elenei UDREA ajungea la PDL!)decât să mențină USL-ul care funcționa destul de bine! Dar va veni și vremea în care va fi invers! Deja abia aștept!
Postat 12 Februarie 2015, 13:00 de TDS
Politică subversivă
În politică întotdeauna afacerile au prioritate...deci dl. Mureșan a acționat corect! La județ... care ar fi drama? Doar vine cuscrul celui schimbat...sau nu? Acum faptul că dl. Bolojan și-a trecut peste mândrie și orgoliu (ahhh... asta a fost greu pt. dumnealui) și s-a aliat cu UDMR-iștii înseamnă că... afacerile au fost perfectate... Simpatic de a afla cine a negociat până la urmă noua coaliție! Restul... votează... orădenii...citesc...
Postat 12 Februarie 2015, 11:20 de Adi_Oradeanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON