URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Mai 2020, 10:14

Înscrierea copiilor la grădiniţe se va face prin mail, telefon sau fax

Înscrierea copiilor la grădiniţe se va face prin mail, telefon sau fax foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educaţiei a finalizat procedura şi calendarul privind înscrierea şi reînscrierea în învăţământul preşcolar, în anul şcolar 2020-2021.

Pe copiii care au mai fost la grădiniţă şi vor merge şi din toamnă, părinţii trebuie să îi reînscrie în perioada 25 mai şi 5 iunie.

Înscrierile la grădiniţă se vor desfăşura în două etape: 8 iunie - 3 iulie şi 20 iulie - 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se vor soluţiona între 11 şi 31 august.

"Pentru înscriere, părinţii pot comunica unităţii de învăţământ prin poştă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicaţia specifică din Modulul SIIIR - Înscriere la grădiniţă 2020-2021", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. De asemenea, şi reînscrierile se pot face prin e-mail, telefon sau fax.

În situaţia în care, într-o grădiniţă, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice. Au prioritate copiii orfani, care au fraţi sau surori în grădiniţa respectivă şi care au un handicap.

Ministerul Educaţiei spune că grădiniţele nu pot folosi aşa-numitele "liste de preînscrieri".

Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

De asemenea, pe site-ul Inspectoratului Şcolar, fiecare grădiniţă trebuie să îşi anunţe capacitatea de şcolarizare şi criteriile generale şi specifice pentru înscrierea copiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON