URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2019, 10:55

Înfrângere la Cluj, în FIBA Europe Cup, pentru CSM CSU Oradea

Înfrângere la Cluj, în FIBA Europe Cup, pentru CSM CSU Oradea (foto: csmoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, CSM CSU Oradea a avut un meci foarte dificil miercuri seara, la Cluj Napoca, în debutul celei de-a doua faze a grupelor FIBA Europe Cup.

Bihorenii au întâlnit marea rivală din campionat, pe U BT din localitate, în faţa căreia s-au văzut nevoiţi acum să se recunoască învinşi, la o diferenţă de cinci puncte, scor 81-76.

Antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren de la început pe Watson, Richard, Broussard, Markovic şi Valeika. Jocul din debut a fost chiar foarte bun pentru "roş-albaştri", care au condus cu scorul de 15-4. Au fost momente în care Valeika şi Broussard au adus puncte importante CSM-ului. Totuşi, deşi au condus la o diferenţă mai mare, în finalul primului sfert, orădenii au văzut cum gazdele recuperează din handicap, scorul primei pauze fiind 23-17 pentru CSM CSU.

Din păcate, debutul secvenţei secunde a fost mai bun pentru clujeni, care au egalat la 23. După ce echipele au alternat la conducere, finalul sfertului a fost controlat de clujeni, care au ajuns să conducă în pauza mare cu 45-36.

Deşi bihorenii au marcat primii în sfertul III, gazdele au reacţionat şi au continuat să aibă un avantaj confortabil pe tabelă. În acest fel, în ultima pauză, clujenii conduceau cu 12 puncte, scor 65-53.

Ultimele zece minute au consemnat revenirea CSM-ului, Baciu a avut intervenţii utile, iar Broussard şi Barnette au marcat puncte importante, pentru a se ajunge la un singur punct diferenţă pe tabelă, 65-64, la jumătatea secvenţei.

Apoi, oaspeţii au ratat ocazia de a trece la conducere, în schimb gazdele s-au desprins din nou, dar CSM CSU a menţinut aproape.

Ultima sirenă a consemnat rezultatul final 81-76 pentru U BT Cluj, care a obţinut o victorie importantă în debutul fazei secunde din FIBA Europe Cup.

"Felicit echipa gazdă pentru victorie. A meritat să câştige. După părerea mea, diferenţa s-a făcut în agresivitatea lor superioară din sfertul 2. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj deoarece îmi fac doar nervi. În sfertul 2, Clujul a reuşit să câştige foarte multe mingi. Practic au marcat 16 puncte de pe urma posesiilor pierdute de noi în această perioadă de joc. În acelaşi timp, noi am pierdut o sumedenie de potenţiale aruncări. Am jucat de la egal la egal, dar în acelaşi timp este cert că mai avem multe lucruri de îmbunătăţit. Am şi jucat în anumite formule inedite. De exemplu cu Barnette la poziţia 4 nu ne-am antrenat deloc până acum. Încercăm să ne adunăm fizic pentru că meciurile cu această variantă a Clujului sunt extrem de fizice. Vom vedea dacă putem să ne recuperăm fizic până la meciul de sâmbătă", a declarat la finalul partidei antrenorul Cristian Achim.

Principalul marcator din jocul de miercuri seara de la BT Arena a fost de la CSM CSU Arturas Valeika, cu 21 puncte. Aaron Broussard l-a secondat, cu 18, iar Giordan Watson şi Sean Barnette au marcat câte 11 puncte fiecare. 

De la gazde, Patrick Richard a fost cel mai eficace, cu 18 puncte la activ.

Următorul meci în Grupa J a FIBA Europe Cup pentru CSM CSU Oradea va avea loc miercuri, 18 decembrie, de la ora 19, acasă, cu Ironi Ness Ziona din Israel.

Până atunci însă, sâmbătă seara, de la ora 20:30, în Arena Antonio Alexe, va avea loc partida din campionatul Ligii Naţionale cu U BT Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON