URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 August 2017, 11:35

Incompatibili protejaţi: Camera Deputaţilor ignoră scrisorile prin care ANI cere revocarea mandatelor unor parlamentari, inclusiv al PSD-istului bihorean Ioan Sorin Roman

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnaliştii de la PressOne au dezvăluit că, în ciuda unor scrisori transmise de Agenţia Naţională de Integritate, care a cerut revocarea mandatelor unor parlamentari declaraţi incompatibili, printre care se numără şi deputatul PSD de Bihor Ioan Sorin Roman, colegii acestora îi tolerează, ba chiar protejează.

Potrivit articolului cu pricina, ANI a transmis aceste scrisori în martie 2017 către ambele Camere ale Parlamentului. Conform misivelor, o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a stabilit că parlamentarii declaraţi incompatibili trebuie revocaţi. Totuşi, mai mulţi parlamentari sunt demnitari în continuare: Ioan Sorin Roman (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (ALDE), Matei Suciu (PSD), Ovidiu Marciu (PSD), Cornel Resmeriţă (PSD).

Scrisorile au fost repartizate, firesc, comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor, care ar fi trebuit să întocmească un raport în două săptămâni şi apoi să transmită documentele în plen. În timp ce la Senat scrisorile ANI au rămas uitate în sertare, la Camera Deputaţilor au fost intenţionat ignorate!

Contactat de jurnaliştii de la PressOne, vicepreşedintele Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, tototdată membru în Comisia Jurdiciă, ex-ministrul Justiţiei Florin Iordache a declarat, senin, că scrisorile nici nu vor ajunge în plen! Potrivit acestuia, parlamentarii au acum alte mandate decât cele pentru care au fost declaraţi incompatibili, aşa că membrii Comisiei Juridice au decis că pot să-şi păstreze demnităţile, dar şi că scrisorile ANI nu mai trebuie transmise plenului Camerei.

PressOne a vorbit pe această temă şi cu bihoreanul Roman, declarat incompatibil pentru că a deţinut simultan funcţia de deputat şi calitatea de comerciant persoană fizică, titular al Întreprinderii Individuale Ioan Sorin Roman.

PSD-istul a declarat că nu simte că este în ilegalitate, întrucât şi-a primit pedepsa: a fost 10 zile exclus din Parlament! Cele zece zile la care face referire Roman sunt, de fapt, ultimele două săptămâni din mandatul de parlamentar 2012-2016, în care nu şi-a mai exercitat funcţia, din pricina hotărârii definitive de incompatibilitate. Deşi decizia judecătorilor prevedea că nu va mai putea ocupa funcţii sau demnităţi publice, în decembrie 2016 Roman a revenit în Parlament, câştigând un nou mandat de deputat.

PressOne mai notează că în prima sesiune parlamentară, Roman a rămas cât se poate de discret: site-ul Camerei l-a înregistrat vorbind în plen fix 39 de secunde, cât a durat să depună jurământul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON