URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2019, 14:15

Începerea proiectului „Incubator Creativ Oradea”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.08.2019

Începerea proiectului „Incubator Creativ Oradea

S.C. ONE MEDIA & EVENTS S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, Strada George Enescu, nr. 21, cod poștal 410034, județul Bihor, CUI 25966355, J05/1116/2009, implementează proiectul cu titlul: Incubator Creativ Oradea”, cod SMIS 121991, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 4314/28.05.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 4.775.951,74 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de  2.975.119,27 lei, din care 2.528.851,38 lei din FEDR și 446.267,89 lei din Bugetul Național.

Proiectul se implementează în Municipiul Oradea, Strada Hack Halasi Gyula, nr. 105, nr. CF 184040, nr. CAD 16692 și în Strada Hack Halasi Gyula, nr. 103, nr. CF 184041, nr. CAD 16693, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1. – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității economice a companiei prin înființarea unei structuri moderne de sprijinire a afacerilor – INCUBATOR CREATIV ORADEA, pentru companii din domeniul industriilor creative, stimulând astfel potențialul de dezvoltare si de viabilitate, ajutându-le să supraviețuiască si să crească în perioada de început.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Înființarea unui incubator de afaceri INCUBATOR CREATIV ORADEA optim pentru dezvoltarea si creșterea startup-urilor creative. În cadrul centrului INCUBATOR CREATIV ORADEA se vor pune în funcțiune 150,17 mp spații de birouri pentru firmele incubate, 61,39 mp destinat pentru spații de conferința si/sau întâlniri pentru companii 130,92 mp spațiu pentru activități creative și 7 locuri de parcare auto gratuite în curtea interioara pentru locatarii incubatorului si clienții acestuia.

2. Ocuparea în proporție de minim 80% a incubatorului de afaceri cu companii de tip startup din domeniul industriilor creative, în termen de 2 ani de la finalizarea investiției.

3. Obținerea unei ratei de supraviețuire startup-urilor incubate de minim 80% la 3 ani de la finalizarea proiectului.

4. Creșterea competitivității startup-urilor incubate prin oferirea unui număr de 20 servicii în cadrul incubatorului de afaceri: 14 servicii in perioada de incubare, 2 servicii in perioada de preincubare si 4 servicii in perioada de post incubare.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt următoarele:

1. Construirea unui incubator de afaceri INCUBATOR CREATIV ORADEA optim pentru dezvoltarea si creșterea startup-urilor creative. În cadrul centrului INCUBATOR CREATIV ORADEA se vor pune în funcțiune 150,17 mp spații de birouri pentru firmele incubate, 61,39 mp destinat pentru spații de conferința si/sau întâlniri pentru companii 130,92 mp spațiu pentru activități creative si 7 locuri de parcare auto gratuite în curtea interioara pentru locatarii incubatorului si clienții acestuia.

2. Creșterea competitivității startup-urilor incubate prin oferirea unui număr total de 20 servicii în cadrul incubatorului de afaceri din care 2 servicii de preincubare 14 servicii in perioada de incubare si 4 servicii postincubare.

3. Achiziționarea de echipamente destinate producerii energiei electrice din surse regenerabile; de mobilier, de echipamente IT necesare desfășurării activității; de echipamente tehnologice.

Impactul proiectului va consta în faptul că persoanele fizice si juridice din regiunea de Nord-Vest a României vor beneficia indirect de

serviciilor oferite de Incubatorul Creativ Oradea, ca de exemplu beneficiarii finali ai clienților incubatorului. De asemenea, acest proiect aduce numeroase beneficii comunității locale: din punctul de vedere al taxelor suplimentare generate la bugetul local, al creșterii competitivității economiei locale pe piața regionala si internațională, al diversificării gamei de servicii prestate în regiune, în special pe partea de producție creativă, dar si prin diminuarea impactului negativ asupra mediului adus de utilizarea de echipamente de producere a energiei regenerabile.

Data de începere a proiectului: 29.05.2018

Data de finalizare a proiectului: 31.03.2022

Date de contact: pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul societății sau la tel. 0720026118, e-mail marianegrau@gmail.com, persoana de contact Maria Negrău, administrator.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON