URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
12 Iulie 2017, 14:11

Încep lucrările! Trei străzi din cartierul Europa vor fi asfaltate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Străzile Gabor Jozsef, George Emil Palade şi Ştefan Odobreja din cartierul Europa vor fi asfaltate. Potrivit unui comunicat al Primăriei, reprezentanţii Direcţiei Tehnice au predat deja amplasamentele pentru începerea lucrărilor pe primele două străzi, iar formalităţile pentru demararea lucrărilor pe cea de a treia sunt în stadiul obţinerii autorizaţiei de construire.

Lucrările de asfaltare a străzilor Gabor Jozsef şi George Emil Palade vor fi realizate de asocierea firmelor Redolaj şi Term, pentru suma de 60.000 lei, respectiv 938.500 lei.

Pe strada Gabor Jozsef se vor asfalta trotuarele, se vor executa trotuare noi unde nu există şi se va realiza semnalizarea rutieră pe verticală şi orizontală. Termenul de execuţie este de o lună.

Pe strada George Emil Palade, lucrările de reabilitare vor presupune printre altele repararea şi refacerea rosturilor din îmbrăcămintea rutieră, aducerea la cotă a căminelor şi a gurilor de scurgere, asfaltarea părţii carosabile şi a trotuarelor existente, refacerea trotuarelor deteriorate şi realizarea semnalizării rutiere pe verticală şi pe orizontală. Termenul de execuţie a lucrărilor este de două luni.

În ceea ce priveşte reabilitarea străzii Ştefan Odobleja, amplasamentul urmează să fie predat asocierii firmelor Drumuri Bihor şi Tisoti Exim. Lucrările, în valoare de 603.000 lei vor dura două luni.

Acestea vor presupune refacerea întregului sistem rutier pe porţiunea existentă din beton aflată în stare avansată de degradare, aducerea la cotă a căminelor şi gurilor de scurgere existente, asfaltarea părţii carosabile pe tronsonul pe care acesta lipseşte şi asfaltarea trotuarelor existente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
MULȚUMIT ?
@andy: Strada mea nici nu ar fi necesitat reabilitare pentru că nu e un trafic intens ! Trotuarul, da ! Așa a fost lăsat de Mihai Dan Groza ! Palade și Gabor, da ! Pentru că dezvoltatorul cu care Bolojan s-a pupat în stil gay PE GURĂ la data de 09.09.2013 le-a lăsat NEFINALIZATE deși era obligaț să fie CU FINALIZARE.
Postat 13 Iulie 2017, 09:15 de TDS
@TDS
Si nici o nemultumire, ceva, la adresa lui Bolo pt ca asfalteaza strazile la tine in cartier???? Eu stau pe strada care nu a vazut si nu cred ca va vedea in curand vreo amenajare, ce sa vorbim de asfaltare. Si stau tot intr-un cartier nou. Europa cel putin are un strat de asfalt...
Postat 13 Iulie 2017, 08:53 de andy
AȘA-I ROMÂNUL
Îmi place titlul ! În cartier există DOAR trei străzi ! Circumstanțe atenuante: Dan Simai a preluat chestia cu trei străzi de pe site-ul Primăriei !
Postat 13 Iulie 2017, 08:41 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON