URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2018, 08:07

Încă un medic după gratii! Dr. Anca Grigorescu, 2 ani de închisoare cu executare în “dosarul şpăgilor” de la Casa de Pensii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, joi, verdictul final în cazul doctoriţei Anca Grigorescu şi al asistentului ei, Pelle Johannes, al doilea dintre cele cinci "cabinete" de la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor, acuzate de procurorii DNA Oradea că percepeau constant mită pentru a aviza dosarele pentru pensii de boală.

Instanţa a micşorat pedeapsa dispusă iniţial de Tribunalul Bihor în cazul doctoriţei, de la 2 ani şi 6 luni la 2 ani de închisoare, însă a menţinut dispoziţia ca medicul să execute pedeapsa în spatele gratiilor.

Pentru asistentul Pelle Johannes, judecătorul a decis să menţină verdictul instanţei de fond, care a decis să-i aplice o pedeapsă de 3 ani de închisoare, dispusă însă cu suspendare pe o perioadă de probă de 3 ani. În acest timp, Pelle e obligat să presteze şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă şi a fost pusă în executare. "Mandatul de executare a fost pus în aplicare, condamnata fiind încarcerrată pentru executarea pedepsei", a declarat, joi seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii DNA Oradea au finalizat ancheta în cazul doctoriţei Anca Grigorescu şi al asistentului medical Pelle Johannes în data de 15 noiembrie 2016, când au decis să-i trimită în judecată, Grigorescu fiind inculpată pentru luare de mită în formă continuată (158 acte materiale), în timp ce asistentului ei i se imputa luare de mită (10 acte materiale), complicitate la luare de mită (24 acte materiale), dar şi dare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 11 mai - 11 iunie 2015, Grigorescu Anca Domnica a primit în mod direct şi repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical, sume de bani totalizând 27.036 lei. "Banii respectivi au fost primiţi de inculpată pentru emiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor care au solicitat încadrarea într-un grad de invaliditate, efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă sau prelungirea concediului medical peste 90 de zile", s-a precizat în comunicatul DNA.

Asistentul ei, Pelle Johannes, e acuzat că, în aceeaşi perioadă, a primit procent din banii încasaţi de şefa sa, dar, totodată, ar fi preluat de la pacienţi acte medicale şi sume de bani, pe care ulterior le-a remis doctoriţei Grigorescu.

Potrivit sentinței, atât Grigorescu cât și Johannes au interdicţia de a profesa în cadrul Casei de Pensii Bihor pe o perioadă de 3 ani şi au fost obligaţi la cheltuieli judiciare în valoare de 15.000 lei.

Primul medic al Comisiei de Expertiză trimis în judecată, Ovidiu Pleşa, prins cu 235 de fapte de luare de mită, a fost condamnat de Tribunalul Bihor cu blândeţe, la închisoare cu suspendare. În calea de atac, însă, Pleșa a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la 3 ani de închisoare în regim de detenţie, astfel că trimiterea doctoriţei Grigorescu după gratii era în bună măsură previzibilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Punitio ab initio
Puscarie la toata lumea. Efectul preventiv al catuselor s-a diluat semnificativ in ultima vreme odata cu rateurile dna si eschivele madagascar,costa rica.Statul prejudiciat si-ar putea recupera din pagube oferindu-le un job sezonier la ADP-sectia Aquapark-Nymphaea.Ar fi o slujba sigura , cu salar fix, fara bonuri de masa...
Postat 01 Iunie 2018, 23:04 de excalibur
Deciziile
Sunt oamebi cu handicap auditiv care nu mai beneficiaza de nimic pe motivul ca handicapul a fost dobandit si nu nativ. Poate ca si acei oameni trebuiau sa impinga contributii la fondul lu tanti. Si asa cazul pe care il stiu sta si nu capata nimic iar din cauza handicapului nu se poate angaja. Asa ne sustinem noi oamenii de langa noi, incadrand sanatosi ca bolnavi si ignorand pe cei care ar avea nevoie de acei bani. 2 ani cu executare e prea putin. Minim 1 an pt toti cei indreptatiti si care au fost refuzati de duduie. Si cred ca ar avea restul vietii ei jegoase aranjat cu 3 mese pe zi la beciul domnesc.
Postat 01 Iunie 2018, 14:29 de poiu
daca si cu parca
daca e sa facem calcule sau alte presupuneri,masura nu i ok,medicii specialisti ce au dat actele unde sunt cu pedepsele,sau cei ce cautau asa ceva,falsii bolnavi,...tara toata de fapt care acum e maestra la comentat,de fapt sa rada de nenorocirea altuia,nu merem bine!
Postat 01 Iunie 2018, 11:37 de User anonimizat
Buna afacere
Daca intr-o luna lua 27000 ron de la nenorociti, cat o fi luat in toata activitatea ei... Si daca impartim la pedeapsa luata chiar e extrem de profitabila treaba. Banuiesc ca cel mult or fi confiscat cei 27000 ron ....nu votbim de paguba la bugetul asigurarilor sociale.
Postat 01 Iunie 2018, 10:14 de Traian
Bravo
Oare s-ar bucura doamna doctor daca , Codruța ar fi demisia?
Postat 01 Iunie 2018, 08:27 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON