URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2017, 15:09

Sentinţă întoarsă: Doctorul șpăgar Ovidiu Pleşa, de la Casa de Pensii, a fost condamnat la închisoare cu executare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel a pronunţat, miercuri, verdictul final în cazul doctorului Ovidiu Pleşa, de la Serviciul de Expertiză Medicală de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 235 de fapte de luare de mită de procurorii DNA Oradea şi condamnat iniţial la 3 ani de închisoare cu suspendare la Tribunalul Bihor.

"Depus la Penitenciar"

După cum BIHOREANUL a mai scris, procesul a născut controverse inclusiv între cei doi magistraţi ai completului de judecată de la Curtea de Apel care, pe 31 mai, nu au reuşit să se înţeleagă asupra soluţiei. Ca atare, dezbaterile s-au reluat cu un complet de trei magistraţi, format din cei doi judecători învestiţi iniţial, la care s-a adăugat încă un coleg.

În urma deliberărilor, completul a pronunţat un verdict cu majoritate de voturi prin care medicului i s-a înlăturat beneficiul suspendării şi, ca urmare va executa pedeapsa de 3 ani de închisoare în regim de detenţie.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au ridicat de pe raza municipiului Oradea pe condamnat și l-au depus la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei”, a precizat pentru BIHOREANUL agentul principal Ioana Lascău, de la Biroul de presă al Poliției Bihor.

În cazul asistentei Monica Ignat, inculpată pentru complicitate la 163 fapte de luare de mită, instanţa a menţinut pedeapsa dispusă de Tribunalul Bihor, de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. 

Şpăgi „pe bandă rulantă”

După cum se ştie, Ovidiu Pleşa a fost trimis în judecată în ianuarie anul trecut, pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, a luat şpagă „pe bandă rulantă”, de la 235 de pacienţi, atât bani cât şi alte foloase, valoarea mitei probate în luna respectivă fiind stabilită de procurori la 55.975 lei.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Oradea au trimis-o în judecată şi pe asistenta medicului, Monica Ignat, inculpată pentru complicitate la 163 fapte de luare de mită. În plus, asistentei i se impută şi că, în aceleaşi 10 zile, a luat personal bani de la 8 persoane, motiv pentru care, pe lângă acuzaţia de complicitate, a fost acuzată şi de luare de mită în formă continuată.

Procesul celor două cadre medicale a început în ianuarie 2016, la Tribunalul Bihor, unde, pe 20 februarie, în acest an, medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce asistenta sa, Monica Ignat, a primit 2 ani şi 8 luni, pedeapsă dispusă tot cu suspendare.

Sentinţa "secretă"

Soluţia, pe care procurorii DNA Oradea au atacat-o imediat, cu apel, a născut dezbateri aprinse în spaţiul public, motiv pentru care BIHOREANUL a şi solicitat instanţei să facă publică argumentaţia judecătorului, cerere care, însă, a fost refuzată de preşedinta Tribunalului Bihor, Carmen Domocoş.

Citiţi de ce nu a vrut preşedinta Tribunalului ca publicul să vadă hotărârea judecătorească în cazul Pleşa, dar şi motivele puerile pentru care judecătorul de la prima instanţă l-a „iertat” pe medic de închisoare în articolul: ”Decizie revoltătoare a Tribunalului Bihor: Doctorul Ovidiu Pleşa de la Pensii, trimis în judecată de DNA pentru 235 de şpăgi, a fost condamnat cu suspendare

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
crama nu craima
am vrut sa zic crama vis a vis de betivani,ca DIICOT ul are si el crima lui organizata in interior,doar nu e o institutie platita din bani publici sa apere cetateanul,ce naivi sunt romanii,ei au criminalii lor de neam si natiune romana promovati ca si la cantecul lebedei la moarte,ex proc Bulzan criminala de criminala promovata de Blaga la moarte,cu cantec e ea aici,Blaga,Popa Liviu si vasilica fara frica s au dat lebedev(lebede)!
Postat 29 Iunie 2017, 14:49 de User anonimizat
RE: crama nu craima
Cramă, crimă, tot un drac... Tot caz de targă rămâi, amice! Cred că de aici ţi se trage supărarea că vechea comisie de expertiză se mută la puşcărie. Nu fi trist, că vin alţii şi te rezolvă :)
Postat 29 Iunie 2017, 16:45 de Florin Ciucas
ziar criminal condus de betivani
...tote astea sunt ca urmare a crimei organizate din cotidianul vostru de doi bani,nimeni nu se bucura de executia unui singur om aci cand de vina sunt actele pe spaga mult mai mare obtinute de la specialisti,adevaratii vinovati,dar ii protejam ca au plecat medicii,care medici,ca cei corupti au ramas,bolile sunt urmare a pacatelor,iar mai bolnavi decat DNA Oradea,Judecatorii corupti de Moca Dana cotidianul vostru,etc,si avem probe pentru intreaga craima organizata din Oradea ce se foloseste si de media ce va fi complice...un pic mai dureaza dar se rezolva,Adevarul va iesi cu siguranta la Lumina!Doar asta incercati voi chipurile sa demonstrati,nu?
Postat 29 Iunie 2017, 14:38 de User anonimizat
MONSTRI nu doctori
Cat de animal, cat de ticalos, cat de SUBOM trebuie sa fi tu ca fiinta pentru a putea lua o pensie pe o luna unui bolnav pe bune, de exemplu, unui infirm? Ala saracul are vreo 700 de lei pe luna din care abia supravietuieste, defapt, moare de foame, si vi tu, marele 'dofttor' lu' peste prajit si-i iei o pensie pentru a-i prelungi cu inca un an dreptul de a primi acea suma nenorocita. Astia ar trebui sa putrezeasca in puscarie, nu 2-3 ani, ci 20-30. Tara bananiera de doi bani. RUSINE!!! Mai sta cateva luni si pe urma iese... pensionat, asa, cu vreo 5000 de lei pe luna... Saracul, domnul doctor, a fost oropsit de sistem... Sunt curios cat primeau nevertebratele astea nenorocite in oricare tara din lumea civilizata. Va spun eu, si-o furau de le sareau capacele, nu ca aici, frectie la picior de lemn.
Postat 29 Iunie 2017, 12:21 de User anonimizat
Nu trebuia
Să-l condamne!Ce?Ieșea lumea-n stradă dacă nu-l condamnau?
Postat 28 Iunie 2017, 23:24 de crisan
spagi la promotie
Doar in Romania se ofera bonus de reducere a pedepsei in functie de numarul spagilor primite. Ne asteapta probabil un viitor cu prag valoric la spaga sau la numarul de spagi.
Postat 28 Iunie 2017, 16:51 de Petcu
Tot o porcarie e!
A (in)justitiei romane! Pt. 235 de spagi a luat 3 ani, cam 4,6 zile pt. o spaga!!! P.S. Nu cred ca executa nici un an, intrebati-l pe dragnea de ce!
Postat 28 Iunie 2017, 15:40 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON