URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2020, 19:43

În şomaj tehnic: Peste 150 de firme din Bihor, cu peste 1.400 de angajaţi, au cerut în prima zi sprijin pentru plata salariilor

În şomaj tehnic: Peste 150 de firme din Bihor, cu peste 1.400 de angajaţi, au cerut în prima zi sprijin pentru plata salariilor (foto: generic, sursa: romaniatv.net)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima zi în care au putut depune cererile pentru sprijinul financiar asigurat de Guvern pentru angajaţii trimişi în şomaj tehnic, peste 150 de firme au transmis solicitări Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

"Până la ora 17, am primit solicitări de la 156 de firme, care au în total peste 1.400 de angajaţi. Dar continuăm să primim e-mail-uri", a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, miercuri, pentru BIHOREANUL. Aşa cum acesta a mai anunţat, companiile din Bihor trebuie să trimită solicitările prin e-mail, la adresa bihor@anofm.gov.ro.

Potrivit lui Békési, firmele care au solicitat până acum sprijin de la stat sunt din domenii variate. "Nu s-a conturat un profil, sunt firme din toate domeniile de activitate. De asemenea, vorbim de firme cu mai mulţi angajaţi, dar şi de firme cu unul sau doi angajaţi", a precizat directorul.

Recordul din prima zi îl deţine o companie bihoreană care a suspendat contractele de muncă pentru toţi cei 398 de angajaţi.

Potrivit Ordonanţelor de Urgenţă 30 şi 32 din 2020, societăţile afectate de pandemia de coronavirus şi care, din acest motiv, suspendă contractele de muncă ale angajaţilor vor primi, pentru fiecare salariat, 75% din salariul de încadrare, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Firmele trebuie doar să trimită agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă o declaraţie pe proprie răspundere, o cerere şi un tabel nominal cu angajaţii care au contractele de muncă suspendate. Aceste formulare se regăsesc pe site-ul ANOFM, dar şi pe pagina de Facebook a AJOFM Bihor.

Chiar dacă procedura este destul de simplă, în prima zi, mulţi angajatori bihoreni au dovedit că nu au fost suficient de atenţi la regulile prevăzute de cele două ordonanţe. "Din păcate, am primit multe solicitări greşit completate sau cu informaţii incomplete, de aceea îi îndemn pe toţi angajatorii să ne contacteze, pentru a le oferi detalii", a precizat Békési.

AJOFM Bihor are o linie telefonică dedicată: 0259-977, iar directorul instituţiei şi-a făcut public şi numărul de telefon personal (0724-277.288), asigurând că încearcă să ofere sprijin oricărui angajator sau angajat din Bihor.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Cum se obţin banii pentru şomajul tehnic. Condiţii mai relaxate pentru firmele care cer bani de la stat (VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON