URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Aprilie 2020, 17:53

În plină criză Covid-19, Spitalul Pelican din Oradea şi-a deschis secţie de pediatrie, care oferă inclusiv consultanţă gratuită telefonic şi online

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul privat Pelican din Oradea a anunţat, luni, deschiderea unei noi secţii, a celei de Pediatrie, pentru pacienţi până la 18 ani, care funcţionează atât cu servicii medicale în regim ambulatoriu, cât şi specifice internării de zi şi internării continue, pentru acestea având 25 paturi. Pediatrii de la Pelican spun că vor acorda şi asistenţă telefonică şi online gratuită.

Printr-un comunicat, conducerea spitalului arată că serviciile oferite prin ambulatoriu vor consta în consultații pentru monitorizarea creșterii și dezvoltării copilului, alimentația sugarului și copilului, sfaturi referitoare la profilaxia unor afecțiuni (boli alergice, de nutriție, infecțioase), precum şi diagnosticul și tratamentul afecțiunilor acute și cronice.

În ce priveşte consultaţiile online, acestea vor fi oferite gratuit prin mijloace la distanță, telefonic sau online (inclusiv prin aplicații gen WhatsApp, Skype etc), prin intermediul cărora medicii vor putea prescrie rețete medicale. Pentru a accesa aceste servicii la distanță, se poate contacta un call-center-ul, la numărul de telefon 0259-444.444.

În ce priveşte secţia de Pediatrie propriu-zisă, aceasta poate trata, potrivit comunicatului, cazuri urgente și cazuri grave, în regim de spitalizare de zi şi de spitalizare continuă, având 25 de paturi și facilităţi moderne pentru monitorizarea micilor pacienţi.

În cadrul secţiei vor fi oferite și servicii speciale, asigurate de medici cu supraspecializări în diagnosticarea și tratarea copiilor cu afecțiuni onco-hematologice, a celor cu afecțiuni cronice ale tractului respirator, astm bronșic, afecțiuni pulmonare cronice, dar şi tratamente naturiste (fitoterapie și aromaterapie) şi reflexoterapie.

Coordonatorul noii secţii de Pediatrie este medicul primar Claudia Cladovan, cu supraspecializare în Pneumologie.

Comunicatul dat publicităţii de conducerea Spitalului Pelican nu face referire la tarifele practicate pentru serviciile de Pediatrie, însă această unitate are şi contract cu CAS Bihor, care poate acoperi o parte din cheltuieli.

De asemenea, comunicatul nu face nicio precizare despre măsurile de precauţie pentru evitarea contaminării cu coronavirus, deşi asemenea informaţii ar fi fost utile, iar persoana desemnată din cadrul Spitalului Pelican să asigure relaţiile publice nu a răspuns solicitării BIHOREANULUI de a oferi detalii privind atât măsurile de siguranţă anti-Covid, cât şi accesibilitatea noului serviciu de Pediatrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON