Centrul de zi din Calea Clujului pentru copii defavorizaţi, amenajat de municipalitatea orădeană, a început să funcţioneze la începutul lunii aprilie.
Sprijin pentru copiii defavorizaţi
Pentru, început 15 copii, majoritatea elevi ai şcolii Ioan Slavici, beneficiază aici de servicii de tip after-school, fiind ajutaţi, printre altele, să îşi facă temele.
„Centrul de zi a fost deschis la începutul lunii aprilie, după ce am reuşit să îl acredităm şi să îl autorizăm. În prezent, 15 copii vin aici după şcoală pentru fi ajutaţi să îşi facă temele sau pentru a participa la diferite activităţi", a declarat pentru BIHOREANUL şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea din cadrul municipalităţii, Anca Grama.
Printre multe altele, în cadrul centrului, copiii provenind din comunităţile marginalizate din zonă beneficiază de două mese, de consiliere psihologică şi activităţi sportive. Micuţii mai primesc sfaturi cu privire la păstrarea igienei, spălatul pe dinţi, respectarea unei alimentaţii sănătoase şi altele.
„Copiii vin la centru în jurul orei 12 şi pleacă în jurul orei 18, după ce au participat la diferite activităţi", a spus Grama.
Se preiau cereri în continuare
Centrul, conceput să găzduiască 60 de copii, funcţionează în prezent la jumătate din capacitate. „Deocamdată avem mai puţin de jumătate din personalul necesar, posturile în sectorul bugetar fiind blocate", a explicat directoarea.
DASO preia în continuare cereri în vederea înscrierii copiilor în centru, urmând ca acestea să fie onorate odată cu creşterea numărului de angajați.
"Familiile depun o solicitare în scris, după care asistenţii DASO vor face o anchetă socială pentru a putea descoperi cazurile care au cea mai mare nevoie de ajutor", a spus Grama. Potrivit directoarei, la nevoie, cele 60 de locuri va putea fi suplimentate.
După cum BIHOREANUL a mai scris, centrul de zi menit să deservească copiii proveniţi din comunităţile defavorizate din cartierele Gutenberg şi Tokai a fost amenajat printr-o investiţie de 7,4 milioane lei cu TVA, cofinanţată în proporţie de 98% din fonduri europene.
Situat în Calea Clujului 188/A, în vecinătatea şcolii Ioan Slavici, centrul de zi are două clădiri. Corpul principal, format din parter şi etaj, cuprinde printre altele cabinet pentru consiliere psihologică şi socială, sală multifuncţională, sală de mese, cabinet medical.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.