URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2024, 18:18

În 2024, bihorenii ar putea colecta separat și deșeurile textile

În 2024, bihorenii ar putea colecta separat și deșeurile textile Hainele și alte produse textile nu vor mai trebui aruncate laolaltă cu alte deșeuri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obligatorie în toată Uniunea Europeană din 1 ianuarie 2025, colectarea separată a deșeurilor textile ar putea deveni o normă în Bihor încă din acest an.

Reales în funcția de președinte al Ecolect Bihor, asociația care coordonează saluritatea și din care fac parte toate primăriile din județ, vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Mălan a anunțat că se caută soluții pentru introducerea acestei noi fracții.

„În anul 2024, ne propunem să începem colectarea separată a deșeurilor textile și să continuăm îmbunătățirea sistemului de salubritate pentru ca bihorenii să beneficieze de un serviciu de calitate bună, la un preț rezonabil. Mulțumesc tuturor primarilor și bihorenilor, alături de care am reușit să facem ca gestionarea deșeurilor în județul nostru să devină un exemplu de bună practică la nivel național. Doar împreună facem Bihorul Curat”, a declarat Mircea Mălan, președintele Ecolect, citat într-un comunicat transmis joi de CJ.

Rămâne de văzut dacă colectarea separată a deșeurilor textile se va face din poartă în poartă, așa cum în prezent se ridică resturile reziduale și cele reciclabile, sau din puncte de colectare, pe modelul celor câteva sute de containere anume amplasate în Oradea pentru adunarea hainelor și încălțămintelor.

Pe de altă parte, în ședința de joi, în care Mălan a fost reales președinte Ecolect Bihor, a fost desemnat, tot prin votul primarilor din județ, noul Consiliul director al asociației. Acesta îi include și pe Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, Zatyko Jacint, primarul comunei Sâniob, Mihai Sferle, primarul din Cociuba Mare și Daniel Avrămuț, primarul din Tulca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Încă o dovadă că liderii PNL gândesc cu dosul, pentru că bietul cap e dus cu pluta.
Separarea unor deșeuri, cum ar fi textilele, trebuie să o facă firmele care operează colectarea ... nu oamenii în mod individual. Este o minciună faptul că Uniunea Europeană ar impune ceva. Cei ca Mălan sunt paraleli cu politicile europene, cum sunt și cele de mediu, neînțelegând diferența între un scop și un rezultat, crezând că activitățile necesare se fac individual într-o comunitate, de tip european în acest caz. Mălan e atât de îngrămădit la minte, la fel ca șeful lui, încât crede că de mâine tot clientul dintr-un apartament va avea 6 coșuri dedicate de gunoi sub chiuvetă, sau tot atâtea pubele în curte. CJ Bihor prin astfel de atitudini și tâmpenii lucrează pentru operatori, nu pentru ceățeni. Ar face bine liderii liberali să dea un exemplu de bune practici și să mănânce în fiecare zi câte o fracție, cum o pauză de duminică pentru niște diuretice pentru eliminare la comun.
Postat 12 Ianuarie 2024, 09:20 de KP
Nu ar fi o mare inconvenienta chiar daca e cu depunere la locatii speciale, si nu ridicare de acasa
Nu arunci haine in fiecare zi, si nici nu sunt perisabile sa miroase daca nu pleaca in 5 zile. Poti odata in an pana aduni o punga, sa iti faci un drum la locul de colectare si sa le lasi acolo
Postat 12 Ianuarie 2024, 05:26 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON