URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Ianuarie 2024, 18:18

În 2024, bihorenii ar putea colecta separat și deșeurile textile

În 2024, bihorenii ar putea colecta separat și deșeurile textile Hainele și alte produse textile nu vor mai trebui aruncate laolaltă cu alte deșeuri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obligatorie în toată Uniunea Europeană din 1 ianuarie 2025, colectarea separată a deșeurilor textile ar putea deveni o normă în Bihor încă din acest an.

Reales în funcția de președinte al Ecolect Bihor, asociația care coordonează saluritatea și din care fac parte toate primăriile din județ, vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Mălan a anunțat că se caută soluții pentru introducerea acestei noi fracții.

„În anul 2024, ne propunem să începem colectarea separată a deșeurilor textile și să continuăm îmbunătățirea sistemului de salubritate pentru ca bihorenii să beneficieze de un serviciu de calitate bună, la un preț rezonabil. Mulțumesc tuturor primarilor și bihorenilor, alături de care am reușit să facem ca gestionarea deșeurilor în județul nostru să devină un exemplu de bună practică la nivel național. Doar împreună facem Bihorul Curat”, a declarat Mircea Mălan, președintele Ecolect, citat într-un comunicat transmis joi de CJ.

Rămâne de văzut dacă colectarea separată a deșeurilor textile se va face din poartă în poartă, așa cum în prezent se ridică resturile reziduale și cele reciclabile, sau din puncte de colectare, pe modelul celor câteva sute de containere anume amplasate în Oradea pentru adunarea hainelor și încălțămintelor.

Pe de altă parte, în ședința de joi, în care Mălan a fost reales președinte Ecolect Bihor, a fost desemnat, tot prin votul primarilor din județ, noul Consiliul director al asociației. Acesta îi include și pe Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, Zatyko Jacint, primarul comunei Sâniob, Mihai Sferle, primarul din Cociuba Mare și Daniel Avrămuț, primarul din Tulca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Încă o dovadă că liderii PNL gândesc cu dosul, pentru că bietul cap e dus cu pluta.
Separarea unor deșeuri, cum ar fi textilele, trebuie să o facă firmele care operează colectarea ... nu oamenii în mod individual. Este o minciună faptul că Uniunea Europeană ar impune ceva. Cei ca Mălan sunt paraleli cu politicile europene, cum sunt și cele de mediu, neînțelegând diferența între un scop și un rezultat, crezând că activitățile necesare se fac individual într-o comunitate, de tip european în acest caz. Mălan e atât de îngrămădit la minte, la fel ca șeful lui, încât crede că de mâine tot clientul dintr-un apartament va avea 6 coșuri dedicate de gunoi sub chiuvetă, sau tot atâtea pubele în curte. CJ Bihor prin astfel de atitudini și tâmpenii lucrează pentru operatori, nu pentru ceățeni. Ar face bine liderii liberali să dea un exemplu de bune practici și să mănânce în fiecare zi câte o fracție, cum o pauză de duminică pentru niște diuretice pentru eliminare la comun.
Postat 12 Ianuarie 2024, 09:20 de KP
Nu ar fi o mare inconvenienta chiar daca e cu depunere la locatii speciale, si nu ridicare de acasa
Nu arunci haine in fiecare zi, si nici nu sunt perisabile sa miroase daca nu pleaca in 5 zile. Poti odata in an pana aduni o punga, sa iti faci un drum la locul de colectare si sa le lasi acolo
Postat 12 Ianuarie 2024, 05:26 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON