URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2017, 22:42

Grindeanu spune că demisionează odată cu Dragnea: “Hai să vedem cât de bărbat politic este!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut o declaraţie de presă joi seara, după ce a fost exclus din PSD. El a anunţat că va demisiona din funcţie după ce va demisiona Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD.

"Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească să își asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu.Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să-și asume acest eșec și să-și dea demisia. În secunda doi voi face același lucru. Cred că asta este rezolvarea corectă și să convoace congresul Partidului Social Democrat. Știți, există o teamă, așa, de vreun an și ceva, de a lărgi masa decidenților în partid. Acest partid are sute de mii de membri. Sute de mii de membri! Forul suprem de conducere este congresul. Dar există această teamă a domnului Liviu Dragnea", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.


Iată principalele declaraţii ale premierului Sorin Grindeanu consemnate de Mediafax:

E o zi trista pentru mine. Astăzi la presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dvs şi spun asa: oricat ar incerca Liviu Dragnea sa scape de mine pentru ca ii sunt incomod am fost, sunt si voi fi PSD-ist. In momentul de fata, dl Liviu Dragnea incearca sa confiste un intreg partid si asta se vede pentru ca ii e frica de contactul cu marea masa a membrilor de partid. De un an de zile acest partid nu a mai avut spre exemplu un Birou Permanent National. Singurele modalitati prin care se conduce in acest moment PSD sunt acest CEX-uri din 2 in 2 luni, sau odata pe luna, si este organizat in general pentru executii. 

Pe 15 iunie 2017 in istoria noastra se va scrie ca Liviu Dragnea impotriva intereselor tarii, impotriva propriului partid a decis sa darame un guvern legitim pe care, asa cum se lauda acum ceva timp, el l-a pus, nu PSD l-a pus, nu votul românilor, nu parlamentarii PSD si ALDE, ci el, persoana fizica, Liviu Dragnea. Tot azi se va mai spune ceva: ca PSD a decis sa depuna motiune de cenzura impotriva propriului guvern dintr-un simplu motiv: pentru ca dl Liviu Dragnea vrea tot mai multa putere.

Eu voi ramane PSD-ist indiferent cate CEX-uri de excludere a mea va mai organiza domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea. Ce-o sa faca intr-un final? O sa ne excluda pe toti din partid? Pe toţi cei care o sa incercam sa spunem ca lucrurile nu merg in directia corecta? Sa stiti ca nu o sa faca lucrul asta pentru ca nu o sa fie lasat. Intr-un final, dl Liviu Dragnea o sa fie oprit de catre partid.

Nu ma agat de scaun. Eu am unde sa ma intorc. Mi-am facut scoala la timp fara sa repet ani. Dl Liviu Dragnea se agata disperat de functii in speranta ca asta il va salva de trecut. Asta este credinta mea. Aceasta e puterea care il mana in lupta.

Presedintele PSD Liviu Dragnea trebuie sa-si asume situatia de criza in care a aruncat Romania, si de care ii spuneam in urma cu 3, 4 5 zile si pe care a trecut-o in derizoriu. Spunea ca nu stie despre ce vorbesc. De ce face lucrul asta? Pentru ca asa vrea. Este singurul care poarta responsabilitatea acestui dezatru politic si din pacate lucrurile acestea duc la aceasta incertitudine, aceasta destabilizare.

Pana luni ii cer lui Liviu Dragnea sa se gandeasca bine si sa-si asume responsbilitatea acestei crize. Dupa ce Liviu Dragnea demisioneaza demisionez si eu.

In situatia in care voi constata ca nu pot asigura un guvern functional in care ministrii sa faca ceea ce va spuneam mai devreme, atunci imi voi da demisia. Vom intra pe procedurile prevazute de Constitutie si sper din tot sufletul ca PSD-ul sa nu piarda guvernarea. Anunt public ca in perioada urmatoare voi avea intalniri cu parlamentari PSD incepând din aceasta seara, care m-au rugat sa ma vad cu ei.

Dl Liviu Dragnea vad ca incearca sa ma asocizeze in disperare cu servicii secrete: Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la sprituri cu reprezentanti ai serviciilor secrete. Asa ca sa se gandeasca dl Liviu Dragnea mai bine cand spune aceste lucruri. Daca va continua, voi avea reactii si mai puternice pe acest subiect.

Cel de ieri şi de astăzi, acesta este adevăratul Sorin Grindeanu.

Despre inrautatirea relatiei cu Liviu Dragnea: De când am inceput sa aud dinspre surse ca desi pe fata mi se spunea ca toate lucrurile sunt in regula, mergem inainte, si in spate se facea cam tot ceea ce e posibil pentru dinamitarea activitatii guvernului. De cam o luna si ceva PNDL 2 trebuia sa fie lansat, ordinele trebuiau sa fie date catre judete.

Daca voi vedea ca lucrurile nu functioneaza imi voi da demisia. Astept ca si dl Liviu Dragnea sa aiba aceeasi atutidine. De ce ii este teama? Hai sa vedem până  luni cat de barbat politic este dl Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
A lua taurul de... mustata
Ca sa infirme zicala:"s-a intalnit hotul cu prostul" Sorinel a hotarat ca mai bine confirma imnul "Desteapta-te romane!". Nu da altceva, dar macar sa iasa din ecuatia lui Tiriac:"După hoț mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic".
Postat 16 Iunie 2017, 09:52 de User anonimizat
DOCTRINA
unde sunt marii aparatori ai doctrinei pesdiste ca sa ii auzim ce au de spus acum? stau ca popandaii ascunsi. unde esti tds, bihoreanoradean, agentultermic, platona sau profesorul de muzica eutanasiu.
Postat 16 Iunie 2017, 08:23 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON