URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2018, 11:00

Giraţie fără acceleraţie: Noul sens giratoriu din mijlocul Oşorheiului încurcă mai rău circulaţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferii care ies din Oradea în direcţia Cluj la orele de vârf încărunţesc la volan. În loc să se preocupe de adevăratele probleme ale şoselelor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să amenajeze un sens giratoriu în mijlocul comunei Oşorhei, în dreptul Primăriei.

Citește mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?!
Oriunde în lume sensurile giratorii fluidizează traficul. Numai la noi nu reușesc pentru că șoferul român musai să treacă cu 90 km/h unde limita e de 50 km/h. Apoi, sigur, șoferii de pe drumul principal nu se gândesc la cei de pe drumurile secundare care stare să intre în intersecție până le piere cheful de viață... Când o să mergem mai încet prin sesurile giratorii o să le vedem utilitatea. Până atunci însă o să ne tot certăm ca fraierii. Apropos, acum 11 ani călătoream cu mașina dinspre Germania spre Berna. În satele de dinaintea orașului Berna, cu câțiva km înainte de oraș, erau sensuri giratorii din 200 în 200 de metri. Da, traficul mergea (mai) greu, dar mergea și nimeni nu stătea locului.
Postat 29 Octombrie 2018, 11:00 de Shogun
o porcarie locala
sunt absolut aiurea sensurile giratorii de la intrare si iesire din osorhei. o prostie incurajata de primaria locala, pare-mi-se.
Postat 27 Octombrie 2018, 18:11 de roger
Of....
Acel sens giratoriu e facut pe banii CNAIR, dar ce ne facem cu astea din Oradea, facute pe banii nostri dar prost amplasate si subdimensionate?! Nu este zi fara cateva cazuri de tamponare provocate de aceste intersectii! Nu vorbesc de accidentele provocate greselile soferilor, sunt si din astea destule. Se pare ca nici politistii de la rutiera nu prea au habar despre cum se circula prin sensul giratoriu, iar despre instructorii auto nu mai vorbesc, se vede cum pregatesc viitorii soferi... Povestea cineva ca i-a frecat unul masina intr-un sens giratoriu si a avut nevoie de vreo doi ani de procese si de expertize tehnice pt. a i se desfiinta procesul verbal intocmit gresit de politie! Altul, sofer de tir, se plangea ca asa economie s a facut, incat nu are cum sa parcurga majoritatea sensurilor giratorii din Oradea fara sa intre pe banda invecinata...
Postat 27 Octombrie 2018, 12:05 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON