URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
18 Decembrie 2015, 07:22

Furt ca-n filme dintr-o bancă orădeană: hoții au luat bijuterii, ceasuri și bani în valoare totală de aproape 1 milion de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Furt ca-n filme la o bancă din Oradea! Bijuterii de aur, ceasuri preţioase şi bani, în valoare totală de aproape 1 milion de lei au dispărut din două casete de valori, sustrase de membrii unei grupări de hoţi din Republica Moldova.

Furturile, comise pe 6 martie, au ieşit la iveală abia acum, când Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat finalizarea cercetărilor în caz şi trimiterea în judecată a doi dintre membrii grupării: Andrei Odainic, cetăţean moldovean, şi Alexei Druţă, având dublă cetăţenie româno – moldovenească.

Potrivit comunicatului, transmis presei joi, grupul de hoţi era bine organizat şi specializat în furturi din bănci iar "lovitura" de la Oradea a fost pregătită până la cel mai mic amănunt.

Alexei Druţă a avut rolul de a-i asigura lui Andrei Odainic transportul şi paza pe timpul cât acesta se afla pe teritoriul României.

La rândul său, Odainic a fost cel care, pe 5 martie, a intrat în agenţia bancară şi a deschis un cont sub identitate falsă, iar o zi mai târziu, folosindu-se de aceeaşi identitate, a închiriat şi o casetă de valori. "După ce inculpatul Odainic Andrei a intrat în camera de valori, rămânând singur, cu ajutorul unor chei potrivite, a golit alte două casete iar apoi a plecat, fiind preluat din imediata apropriere a unităţii bancare de către o persoană care conducea o motocicletă găsită ulterior de poliţişti abandonată pe un teren agricol şi acoperită cu resturi de vegetaţie, fără plăcuţe de înmatriculare", spun procurorii.

Ancheta, pornită în luna martie la Oradea, a fost continuată din luna mai de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie alături de  o echipă complexă de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi al Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul de Investigaţii Criminale, bănuielile fiind că gruparea a mai comis astfel de fapte şi în alte localităţi din România.

Cercetările au fost îngreunate însă de faptul că hoţii s-au folosit de identităţi false pentru a trece graniţa şi s-au cazat la hoteluri diferite, pentru ca, în cazul unor investigaţii, anchetatorii să nu poată stabili legătura dintre ei.

Cu toate acestea, după 8 luni de investigaţii laborioase, la începutul lunii octombrie, autorii furtului comis în Oradea au fost prinşi.

Pe 7 octombrie, Andrei Odainic a fost prins şi arestat, iar complicele său, Alexei Druţă, a ajuns şi el după gratii, două săptămâni mai târziu. Măsurile au fost menţinute până în prezent, când procurorii au decis trimiterea lor în judecată.

În cazul lui Odainic, acuzaţiile sunt de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi două infracţiuni de furt calificat. La rândul său, Druţă este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi două infracţiuni de complicitate la furt calificat.

Paguba a fost apreciată de titularii casetelor de valori la 366.800 lei, şi respectiv 535.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON