URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2014, 12:21

Funcţionară pretutindenară: O angajată a CJ Bihor se pontează la birou şi când lipseşte pentru a se ocupa de propria firmă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce pentru unii funcţionari ai Consiliului Judeţean instituţia e o adevărată staţiune balneară, fiindcă se duc la birou pentru a nu face nimic, pentru alţii este pur şi simplu o sinecură care îi asigură că le "merge" vechimea în cartea de muncă fără ca ei să meargă la serviciu decât dacă, eventual, nu au altceva de făcut.

Din a doua categorie face parte o angajată a Direcţiei Economice, Daniela Baghină.

Citeşte de ce, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Esparero
Aveti ingaduinta pentru "Bubulina gospodina"...trebuie sa faca eforturi ,concurenta e mare iar domnul Goina "ochi alunecosi, inima zburdanica...."
Postat 16 Octombrie 2014, 00:16 de Carmen
jud.bihor
exista prefect in acest judet?cine oare cine?nici in cucuraua nu exista astfel de drumurui ca in bihor,mergeti pe biharia marghita daca vreti sa va rupeti masina,sa va fie rusine nemernicilor care conduceti acest judet,binenteles ca nu ne asteptam nici din partea justitiei de aici sa faca ceva,pe invalidul ala de kiss nimeni nu-i in stare sa-l verifice si sa i-a masuri?,daaaaaar tot va vine ceasul"stati numa si dormiti ca tot lucreaza cineva si pt. voi nemernicilor.SA VA FIE RUSINE OAMENI FARA SCCOALA SI FARA MAME
Postat 04 August 2014, 10:43 de ganditorul
la fel si la noi
La fel si la doi pasi de CJ adica la penitenciarul din Oradea unde ,,bubulina gospodina(agent Dorina Goina),, merge in timpul serviciului si face mincare acasa la ea ba mai mult isi face si piata si de ce nu mai trage si un pui de somn pentru a fi fresh pe cind merge la sala de fitnes.Iar noi cei cu bun simt stam acolo 8 ore mai rau ca la puscarie nu putem sa mergem pina la chioscul din colt.Atita timp cit altii ,,nu vad,,.......in rest numai de bine.
Postat 04 August 2014, 09:48 de la fel si la noi
e la fel peste tot
Buna ziua....acest fenomen cred ca se practica la toate institutiile pubilce, spre exemplu si la la parcul natural apuseni lucreaza madalin mihaies si are firma de lemne la fel trecuta pe maicasa si el se ocupa de ea ba mai multe merge si el la taiat lemne acolo unde are de vegheat asupra naturii pentru parcul apuseni unde lucreaza.....contabila de la parc culmea e ca ii tine contabilitatea la acesta si multe alte firme tot in cele 8 ore platite de stat asa ca treaba merge ca unsa dragi cetateni.....
Postat 03 August 2014, 11:08 de ile
....
Mda, sper ca DNA'u să meargă să-i culeagă pe toţi infractorii de la CJ...mai ales pe Chiş. Însă, nu pircea ghirilă e cel care poate să tragă la rost, îndoielnicul "ziarist" cunoscut ca scriitor de obituare "contracost" sau orice altceva. Dna. Baghină, e clar că trebuie să vă prezentaţi la ghişeul "bihorel" cu ceva produse. Asta e tipul jurnalism şantajist practicat la scară largă de băieţii ăştia... Textul de mai sus este un pamflet şi trebuie tratat ca atare...
Postat 03 August 2014, 10:24 de Jean Valviz
cumul de posturi
La CJ e practică veche aşa zisul cumul de funcţii, işi fac firme pe numele mamelor, copiilor ( cum are şi Pantea Lucia, SC DYNAMIC....)... şi in timpul programului de 8 ore plătite de CJ fac proiecte, conduc evidenţe pt. alte firme, pt. care inacasează bănuţi frumoşi. Vă daţi seama ce multe atribuţii au in fişa postului?? La fel se intâmplă in cazul contabilei de la Centrul pt. promovarea tradiţiilor ( altă nepoată sau fină a lui Kiss) care mai ia două salarii pentru activitatea de la aşa zisul monitor al judeţului şi de la serviciul social ... tot al CJ. La cât nepotism este in instituţiile statului, dacă mai săpaţi... situaţii de acest tip sunt... regulă.
Postat 02 August 2014, 23:04 de un functionar
politruci fara scrupule
cu cate guri mananci *, ca si gogosarii Popa si Kiss nu va mai satura nici ala de sus de bani, v-as arunca intr-o temnita intunecata pentru vreo 10 ani pe coji uscate cu apa statuta.
Postat 02 August 2014, 19:20 de axu
Numai ea
Da de marea consultanta Lucia, tot de la CJ, nu scrieti nimic?
Postat 02 August 2014, 14:55 de Rocky
rusine
RUSINE SI FUNCTIONARILOR CARE AU DAT CP2 DE LA DGASPC EXCROCULUI ORDINAR DE SAMUEL MITRA CARE FURA PE RUPTE BANI PUBLICI DIN ASA ZISA EXTERNALIZARE
Postat 02 August 2014, 14:23 de relu
La CJ ca la Sorbonica
Naravuri de cadru didactic de Sorbonica. Nu cumva lucreaza si acolo? Sau poate Sorbonica este politizata si nu academizata!
Postat 02 August 2014, 13:42 de Suspiciosul
pe ultima suta de metri
se zvoneste ca in viitorul nu foarte indepartat, CJ-urile vor disparea cu totul.
Postat 02 August 2014, 13:29 de Nostradamus
slugile lui Popa
pai asta a brevetat Kiss si Popa in ultimi 10 ani ... mersul la servici sa semnezi condica si apoi mergi pe la afacerile tale, la o cafea cu prietenii, acolo e statiune balneara, de aceia arata cu arata judetul, drumul de Beius e praf, parcuri industriale ioc prin judet, aeroportul si muzeul la fel in aer ... sa va ia dracu pe toti de lepre politice ...
Postat 02 August 2014, 13:07 de Johny B
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON