URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Iunie 2015, 16:00

Fostul ministru Lucia Varga: România riscă amenzi uriaşe din partea UE pentru ignorarea investiţiilor de mediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul liberal Lucia Varga a criticat, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, la Oradea, faptul că Guvernul "subfinanţează domeniul protecţiei mediului", nealocând fondurile necesare pentru "implementarea obligaţiilor de mediu asumate de România faţă de Uniunea Europeană", motiv pentru care "autorităţile europene au trimis deja 28 de scrisori de atenţionare prealabile unor demersuri de infringement", adică de sancţionare financiară a României.

Varga a afirmat că într-una din aceste atenţionări, privind încălcarea standardelor de calitate a aerului, autorităţile europene au menţionat în mod expres depăşirea nivelurilor maxim admise a indicatorilor de poluare a aerului în Bucureşti şi Iaşi, însă actualul ministru al Mediului, Mariana Gavrilescu, refuză să facă publică lista integrală a aglomerărilor urbane aflate în această situaţie.

De asemenea, Varga a spus că actualul Guvern este vinovat şi de ignorarea Directivelor-Cadru Apă şi Ape Uzate, întrucât România îşi încalcă alte două obligaţii, conform cărora până în 2018 trebuia ca toate localităţile cu 2.000 locuitori să aibă servicii de apă şi canalizare, iar până la 31 decembrie 2015 toate localităţile cu 10.000 locuitori să aibă aceste servicii, plus staţii de pompare a apelor uzate, însă doar 26 unităţi administrativ-teritoriale din 223 aflate în această a doua categorie au atins standardele europene în materie.

"Pentru că Guvernul nu alocă fondurile necesare investiţiilor în domeniu, România riscă plata unor amenzi de 40 milioane euro pe an numai pentru încălcarea acestor două directive. În loc să facă investiţii pentru a crea condiţii civilizate în oraşe şi comune, Guvernul va plăti amenzi, pentru că nici nu încearcă să obţină noi termene pentru conformare din partea autorităţilor europene", a spus Lucia Varga.

Deputatul liberal susţine că scrisorile de notificare trimise Guvernului român de către Comisia Europeană se referă, de asemenea, şi la încălcarea obligaţiilor privind gestionarea deşeurilor şi scoaterea din uz a autovehiculelor cu grad înalt de uzură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Au aparut talibanii de 30 bani/post
In asteptam si pe TDS, el acum convinge calatorii unui autobus sa nu vina pe 14 la vot. Cel care semneaza pinonel, sa stii ca limbajul tau lasa mult de dorit. Sustii diverse chestii fara sa argumentezi, doar-doar sperii pe cineva cu previziunile tale apocaliptice. Tipic psd! In 2015 oricum nu va mai crede nimeni. Doar sa boicotati si sa distrugeti, sa instigati la ura stiti. Mai bine spune ca au trecut 3(TREI) ani si o luna de guvernare PSD. Numeste un proiect major de-al echipei Ponta care se pune in practica. Mai zi si despre drumul Oradea-Deva. Ca depind de acest drum sute de mii de bihoreni.In mai 2014 se anuntau fonduri de la guvern pt o sala cu 5000 locuri si investitii de peste 500 milioane euro in Bihor. Asta au zis stapanii tai. Ce se mai aude? ...si nu, nu sunt inregimentat politic. Doar admir munca lui Bolojan sa scoata in lume orasul asta de care atatia si-au batut joc. Si vine cate-un neica nimeni sa-l injure pe forumuri, ascuns dupa un nick.
Postat 05 Iunie 2015, 15:46 de Neutryno
sa fie demisi iresponsabilii
pai, si nu se poate da in judecata responsabilii directi si sa fie rapid demisi din functii ??? de pilda, exista fff multe lucruri pe care nu le realizeaza acesti carmaci cu prioritate pt oamenii pe care ii reprezinta???
Postat 05 Iunie 2015, 10:17 de vg
Domnule Cris (Adrian)
Corect ar fi fost să scrieţi că "până în 2018 AR TREBUI ca toate...". În plus, este vorba de staţii de epurare şi nu de pompare! Un minim demers jurnalistic presupunea o documentare în legătură cu stadiul actual al proiectului Aparegio în urma căruia întrebarea legitimă pentru madam V. era dacă ştie de ce nu se execută staţia de epurare de la Beiuş? Banii sunt alocaţi, existând chiar o supra-finanţare. În privinţa gestionării nămolului acesta va fi "valorificat" în judeţul Bihor de către Universitatea Oradea împreună cu PFA Cuc Ioan în baza unui angajament semnat în 2010. În cazul în care vă interesează serios subiectul voi reveni cu detalii.
Postat 05 Iunie 2015, 07:16 de eutanasiu
Si amenda de la mediu cine o plateste?!
Tanti LuciAna, lasati generalitatile si treceti la obiect, adica la amenda aia de 33 mil.euro, aia provocata de ,,broker-ul" nea ilie, coleg de partid cu d-voastra! Amenda are legatura cu mediul! Ai făcut o speculă pe bursă, ai castigat 10mil. de euro, foarte bine, esti baiat destept! Dar dacă pentru asta plăteşti o amendă de 33,4 milioane de euro,nu mai esti destept, esti doar bolovan. P.S. Aia din sanmartin vor pune umarul la plata amenzii?! Ca daca pun si ei umarul, pardon, portofelul, vine cam 200 de euro pe cap de oaie. Tinand cont ca platitori efectivi vor fi circa o treime (restul sunt copii, gitani, s.a.m.d.), ne putem astepta la o ,,prima" de 600 de euro fiecare. Atat ne va costa tampenia lui bolovan! Aa ca merita votat si raz-votat, el si aiurelile lui, este unul de-al nostru, e tont precum suntem cei mai multi oradeni, aia care l-am votat!
Postat 05 Iunie 2015, 05:41 de pinonel
Comisia a trimis scrisori similare şi la Beijing !!!
S-a constat că poluarea masivă din capitala Chinei a ajuns, odată cu vântul trecător, taman la Bruxelles !!! O mică parte a trecut mai departe şi a călcat Iaşul, după care s-a îndreptat brusc spre sud, peste Bucureşti ... de unde a ajuns, cu un uşor lobby, direct în sediul Schweighofer !!!
Postat 04 Iunie 2015, 17:38 de WinDos
Palota ,stand by me .
Cu alte cuvinte suntem ''in the closet''? A propos, ce-i aia Toaleta Ecologica? un fel de closet traditional din plastic ?
Postat 04 Iunie 2015, 17:13 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON