URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
11 Noiembrie 2023, 16:16

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea (sursa foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a primit cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

La inițiativa Facultății de Protecția Mediului, al cărei decane, Cristina Maerescu, l-a prezentat drept o „personalitate de excepție a agronomiei naționale și europene, un nume de referință și o prezență de seamă în toate centrele academice în care se studiază agronomia”, fostul ministru și în prezent rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a devenit, vineri, Doctor Honoris Causa al instituției orădene. Anunțul a fost făcut de Universitatea din Oradea, printr-un comunicat de presă.

Așa cum se obișnuiește la aceste ceremonii, invitatul a fost omagiat de universitarii orădeni, rectorul UO, Constantin Bungău, precizând că respectul său față de Cîmpeanu „a crescut neîncetat” și că fostul ministru „a ținut la unitatea învățământului superior românesc”.

În replică, și fostul ministru a lăudat Universitatea din Oradea, spunând că în ultimii ani instituția s-a înscris „pe un trend ascendent”.

Cu o carieră academică de peste 30 de ani, Sorin Cîmpeanu este membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România și al Academiei de Științe Agricole și Silvice. Potrivit comunicatului, a semnat 18 lucrări științifice (cărți, capitole, manuale de specialitate) și este coautor a peste 100 de articole științifice.

Trebuie menționat, însă, că în 2022, Sorin Cîmpeanu a demisionat din fruntea Ministerului Educației după ce a fost prins de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat una din cărțile publicate.

Ceremonia de vineri a avut loc în contextul în care Facultatea de Protecția Mediului din Oradea, unde învață 1.800 de studenți, sărbătorește 30 de ani de existență.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O nulitate ridicata la orice putere ramane tot o nulitate!
In loc sa-i pupati in cur_te pe niste plagiatori, ma gandeam ca e vreunul prin redactie suficient de treaz incat sa-si aminteasca ce sarbatoresc azi romanii. De 11 noiembrie 1918 zic.
Postat 11 Noiembrie 2023, 17:40 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON