URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2023, 16:16

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea (sursa foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a primit cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

La inițiativa Facultății de Protecția Mediului, al cărei decane, Cristina Maerescu, l-a prezentat drept o „personalitate de excepție a agronomiei naționale și europene, un nume de referință și o prezență de seamă în toate centrele academice în care se studiază agronomia”, fostul ministru și în prezent rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a devenit, vineri, Doctor Honoris Causa al instituției orădene. Anunțul a fost făcut de Universitatea din Oradea, printr-un comunicat de presă.

Așa cum se obișnuiește la aceste ceremonii, invitatul a fost omagiat de universitarii orădeni, rectorul UO, Constantin Bungău, precizând că respectul său față de Cîmpeanu „a crescut neîncetat” și că fostul ministru „a ținut la unitatea învățământului superior românesc”.

În replică, și fostul ministru a lăudat Universitatea din Oradea, spunând că în ultimii ani instituția s-a înscris „pe un trend ascendent”.

Cu o carieră academică de peste 30 de ani, Sorin Cîmpeanu este membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România și al Academiei de Științe Agricole și Silvice. Potrivit comunicatului, a semnat 18 lucrări științifice (cărți, capitole, manuale de specialitate) și este coautor a peste 100 de articole științifice.

Trebuie menționat, însă, că în 2022, Sorin Cîmpeanu a demisionat din fruntea Ministerului Educației după ce a fost prins de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat una din cărțile publicate.

Ceremonia de vineri a avut loc în contextul în care Facultatea de Protecția Mediului din Oradea, unde învață 1.800 de studenți, sărbătorește 30 de ani de existență.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O nulitate ridicata la orice putere ramane tot o nulitate!
In loc sa-i pupati in cur_te pe niste plagiatori, ma gandeam ca e vreunul prin redactie suficient de treaz incat sa-si aminteasca ce sarbatoresc azi romanii. De 11 noiembrie 1918 zic.
Postat 11 Noiembrie 2023, 17:40 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON