URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
24 Mai 2024, 11:08

Fost polițist de frontieră, reținut în urma perchezițiilor din Bihor. E anchetat pentru distrugere prin incendiere!

Fost polițist de frontieră, reținut în urma perchezițiilor din Bihor. E anchetat pentru distrugere prin incendiere! foto generic: arhiva ISU Crișana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un fost polițist de frontieră în vârstă de 28 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, în urma perchezițiilor desfășurate joi în Livada și Oradea. Este bănuit de distrugere prin incendiere!

Potrivit surselor BIHOREANULUI, tânărul, pe numele său Ionuț Daniel Feher, este anchetat după ce în noaptea de 14 spre 15 aprilie, ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe o stradă din Oradea, a aruncat o substanță inflamabilă în interior și a incendiat, astfel, mașina, distrusă în totalitate de flăcări.

Așa cum BIHOREANUL a scris la vremea respectivă, mașina, marca Volkswagen, fusese parcată pe strada Radu Enescu din municipiu, incendiul fiind anunțat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana în jurul orei 04.35.

„Incendiul, care, la sosirea echipajelor, se manifesta violent la nivelul întregului autovehicul, a fost stins în mai puțin de 10 minute, pompierii salvând din calea flăcărilor un alt autoturism parcat în imediata proximitate”, declara la vremea resectivă lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

Pompierii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat intenționat.

Pentru a-l dovedi pe autor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bihor au făcut, joi, trei percheziții domiciliare, două în Bihor (în Livada și Oradea) și una în Satu Mare.

Sursele ziarului spun că în timpul descinderilor, polițiștii ar fi identificat mai multe dovezi care ar arăta că fostul polițist de frontieră este făptașul.

Originar din Maramureș, Ionuț Daniel Feher locuiește fără forme legale în Oradea. În trecut, el a fost polițist de frontieră în Maramureș, iar din 2019 până în 2022 a fost angajat al Inspectoratului Teritorial al ITPF Oradea, lucrând la PTF Diosig.

Potrivit portalului instanțelor, el este judecat, în prezent, și pentru contrabandă cu țigări ucrainene, conducere cu permisul suspendat şi evadare, dosar care se află pe rolul Judecătoriei Reghin.

Feher fusese prins cu aproape 4.000 de pachete de țigări de contrabandă în județul Mureș. El fusese urmărit de polițiști, a încercat să fugă de ei și și-a abandonat autovehiculul, cu tot cu țigări. Anchetatorii au descoperit atunci că Feher conducea maşina deşi avea permisul suspendat, motiv pentru care el a fost plasat în arest la domiciliu, măsură pe care a încălcat-o, fiind prins de poliţiştii care îl supravegheau în afara locuinţei. Ca urmare, el a fost inculpat şi pentru evadare. 

UPDATE: Ce au găsit polițiștii la percheziții

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliția Bihor, în perchezițiile domiciliare făcute joi, „a fost identificat atât autoturismul folosit de acesta la comiterea faptei, cât și alte mijloace de probă”.

Bărbatul a fost reținut în cursul zilei de joi, iar vineri, „va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale”.

„Pe parcursul cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și de cel al polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Totodată, s-a beneficiat de suportul analitic al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Oradea și de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, mai arată comunicatul.

Ancheta continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, „pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului”.

L-au arestat

Ex-poliţistul de frontieră Daniel Ionuţ Feher, reţinut pentru incendiere şi şantaj, a fost prezentat, vineri, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

În urma dezbaterilor, instanţa a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus ca Feher să fie arestat preventiv pentru 30 zile.

Măsura mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON