URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2015, 19:25

Fodor, după ce Giurgiu l-a acuzat de însuşirea unor bani de la FC Bihor: "aşa-zisul finanţator" a băgat în club doar 12.500 lei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele executiv al FC Bihor, Mircea Fodor, i-a dat, marţi, replica afaceristului clujean Mihai Giurgiu, care - după ce orădeanul dezvăluise că şi-a virat în contul personal cei 30.000 lei din drepturile de televizare primiţi în contul clubului de la Federaţia Română de Fotbal - a afirmat că a făcut acest lucru doar pentru a-şi recupera o parte din cei 100.000 euro investiţi la Oradea, fiindcă a fost "furat" şi "minţit" de Fodor.

"L-am prins cu minciuna"

Într-o declaraţie pentru BIHOREANUL consemnată în articolul "Hoţul strigă hoţii! Conducătorii FC Bihor se acuză reciproc de furt", Giurgiu a afirmat că "la FC Bihor totul e cu adaos comercial" şi că "toţi care au fost la FC Bihor fură", iar Fodor nu face excepţie.

"L-am prins de mai multe ori cu minciuna. Şi lichidatorului judiciar i-am zis că mai bine să verifice câţi bani au intrat în FC Bihor de când e Fodor şi câţi bani a luat Fodor. El se tot plânge că nu-s bani pentru jucători, arbitri şi deplasări, că nu ia salariu, dar el a retras bani tot timpul. Câte 10.000, 15.000 lei...", a spus Giurgiu, arătând apoi că "nu demult au intrat 20.000 euro de la Ludogoreţ, pentru transferul lui Keseru. În acelaşi timp, Fodor m-a sunat să-mi ceară 7.000 lei pentru arbitri. Am vrut să văd până unde merge şi i-am virat. În aceeaşi zi au dispărut şi cei 20.000 euro, şi cei 7.000 lei".

"Aşa-zisul finanţator"

În replica sa, transmisă marţi, Fodor afirmă că în realitate FC Bihor nu a încasat pentru transferul lui Keşeru la Ludogoreţ suma vehiculată de Giurgiu, pe care îl numeşte "aşa-zisul finanţator al clubului FC Bihor".

"Cei de la clubul bulgar Ludogoreţ nu au virat 20 000 euro, cum spune Mihai Giurgiu, ci 3.999,45 dolari (USD), adică 15.757,83 lei, la data de 27 octombrie 2015. Apoi, înţeleg că Mihai Giurgiu spune că în aceeaşi zi mi-ar mai fi dat el 7.000 lei, minciună sfruntată, deoarece e vorba de 7.500 lei pe care i-a depus în contul clubului în data de 27 august 2015. De altfel, singurele două sume pe care le-a virat în contul clubului nostru sunt cea sus-menţionată şi încă o sumă de 5.000 lei, în data de 16 septembrie 2015".

Investitor ba, mincinos da!

"Puteţi deduce şi dumneavoastră ce sumă de bani de "mare investitor" a virat Mihai Giurgiu în contul FC Bihor. Faceţi şi dumneavoastră socoteala dacă 7.000 lei şi cu încă 5.000 lei reprezintă 100.000 euro, bani pe care Giurgiu tot susţine că i-a virat către clubul nostru", spune preşedintele FC Bihor, Mircea Fodor.

Acesta dezvăluie, de asemenea, un secret din "bucătăria" clubului, arătând că, deşi Giurgiu a susţinut că el a suportat cheltuielile pentru legitimarea jucătorilor, banii au fost daţi de un membru al Adunării Generale, care a creditat FC Bihor cu 15.000 lei, iar Giurgiu a promis respectivului că îi va înapoia banii, fără a se ţine însă de cuvânt.

"Înainte de a începe campionatul, atunci când trebuia să înscriem echipele în campionat şi să efectuăm plăţile pentru legitimarea unor jucători, NU Mihai Giurgiu a suportat aceste cheltuieli, cum vehiculează dumnealui, ci un membru al Adunării Generale a Asociaţilor FC Bihor a creditat clubul cu 15.000 lei. La momentul respectiv, Mihai Giurgiu ne-a rugat să nu divulgăm acest aspect, promiţându-i acestui domn membru AGA că îi va da banii înapoi, fapt care nu s-a mai întâmplat nici până azi".

A dat 12.500, a luat 30.000

"Pe lângă faptul că nu am încasat absolut niciun salariu de la club de când ocup funcţia de preşedinte, mai mult, am adus eu bani de la familia mea, ca acest club să poată să-şi desfăşoare activitatea. La rândul său, aşa-zisul investitor Mihai Giurgiu a virat către FC Bihor, în total, suma de 12.500 lei şi a încasat 30.000 lei, din drepturile de televizare!", adaugă Mircea Fodor.

Preşedintele executiv al FC Bihor subliniază că a făcut precizările "cu regretul" că afirmaţiile lui Giurgiu publicate de BIHOREANUL i-au afectat imaginea, "scoţându-mă ca fiind un hoţ" şi că "s-a ajuns să se publice un asemenea material care nu numai că nu reflectă adevărul situaţiei de la clubul nostru, ba mai mult aduce o pată negativă imaginii mele".

El i-a asigurat, totodată, pe iubitorii sportului "că sunt şi voi rămâne un om corect şi transparent în toate acţiunile pe care intreprind". "Eu iubesc FC Bihor, care m-a format ca om, am făcut sacrificii atât psihice şi morale, cât şi financiare, pentru acest club, şi de aceea mă simt lezat când mi-se aduc astfel de acuze. De aceea, eu nu permit nimănui să-mi păteze imaginea".

BIHOREANUL precizează că a încercat să obţină şi un punct de vedere al lui Fodor înaintea redactării şi publicării articolului ce redă acuzaţiile care i-au fost aduse de Giurgiu, dar preşedintele executiv al FC Bihor nu a răspuns telefoanelor primite.

Citiţi pe această temă şi articolul Hoţii strigă hoţii: Conducătorii clubului FC Bihor se acuză reciproc de furt

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON