URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
18 Martie 2016, 11:50

Florica Cherecheş se bucură de o nouă lege a adopţiilor, "copiată" de Guvern după un proiect al ei: adopţiile vor fi stimulate de stat şi mai rapide

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Florica Cherecheş salută adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui proiect prin care se modifică radical legea adopţiilor, chiar dacă în acte acesta aparţine Guvernului, iar iniţiativa a avut-o, de fapt, ea.

Având în vedere că avem aproximativ 60.000 de copii instituţionalizaţi, că în fiecare an aproximativ 1.000 de copii sunt abandonaţi în spitale şi avem puţin peste 500 de adopţii pe an, "în 2013 mă întâlneam în Oradea cu persoane interesate să adopte copii, cu ONG-uri din domeniul social şi cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului".

"Am cules sugestiile lor, le-am inclus şi pe cele ale altor ONG-uri din ţară şi am ajuns cu un draft pentru schimbarea legii la Oficiul Român pentru Adopţii. În 2014 am depus proiectul de lege, care a primit punct de vedere negativ de la Guvern. Între timp, anul trecut, Guvernul a iniţiat un proiect de modificare care preia cele mai multe din prevederile propuse de mine", a prezentat deputatul Florica Cherecheş, într-o conferinţă de presă susţinută joi, povestea noii legi, ce urmează să fie promulgate de preşedintele României şi apoi să intre în vigoare la 120 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit deputatului Cherecheş, noua lege stimulează adopţiile şi accelerează ritmul acestora prin simplificarea unor proceduri şi atenuarea unor cerinţe birocratice. Astfel, certificatul de familie adoptatoare nu va mai fi valabil un singur an, ca până acum, ci doi ani, iar în cazul în care se doreşte adoptarea unui copil aflat în plasament de către familia la care este plasat procedurile pot începe în 6 luni, nu în minimum 2 ani, procedurile aşa numitei "potriviri teoretice" nu vor mai fi derulate de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Copilului şi Adopţii de la Bucureşti, ci de cei ai Direcţiilor Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Pentru că în prezent, părinţii naturali care îşi abandonează copiii "şantajează" familiile adoptatoare, nedându-şi acordul pentru adoptare decât în schimbul unor sume de bani, iar la procesele pentru adopţie nu se prezintă, noua formă a legii prevede că absenţa de la mai mult de două termene consecutiv în procesele de adopţie a părinţilor naturali va fi considerată refuz abuziv al adopţiei şi instanţa va ţine cont de acest lucru în decizia privind adopţia.

Cea mai însemnată noutate va fi, însă, că oricare din cei doi membri ai familiei adoptatoare vor putea petrece un concediu de acomodare cu copilul timp de până la 12 luni, de-a lungul căruia statul îi va plăti o îndemnizaţie lunară de 1.700 lei, în cazul în care copilul are o vârstă mai mare de 2 ani.

"Sperăm să crească numărul copiilor adoptaţi şi încercăm să creăm o cultură a adopţiei, să existe mai multe familii care să-şi dorească adoptarea unui copil", a spus Florica Cherecheş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PCR transpartinic. Ep. Logică de politruc: carul pus înaintea boilor/soluționarea parţială a efectului, nu şi a cauzei.
I. ”Având în vedere că avem aproximativ 60.000 de copii instituţionalizaţi, că în fiecare an aproximativ 1.000 de copii sunt abandonaţi în spitale şi avem puţin peste 500 de adopţii pe an, "în 2013 mă întâlneam în Oradea cu persoane interesate să adopte copii, cu ONG-uri din domeniul social şi cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”. Dona Chereches: 1. Câți dintre cei 60.000 de copii instituționalizați, respectiv câţi dintre cei 1000 de copii abandonați în spitale, provin din familii destrămate de sărăcie? Unele, chiar și la ordin. 2. Câte destrămări de căsnicii, datorate în principal sărăciei, ați prevenit de când sunteți om politic/membru PNL? II. ”Potrivit deputatului Cherecheş, noua lege stimulează adopţiile şi accelerează ritmul acestora prin simplificarea unor proceduri şi atenuarea unor cerinţe birocratice. Astfel, certificatul de familie adoptatoare nu va mai fi valabil un singur an, ca până acum, ci doi ani, iar în cazul în care se doreşte adoptarea unui copil aflat în plasament de către familia la care este plasat procedurile pot începe în 6 luni, nu în minimum 2 ani, procedurile aşa numitei "potriviri teoretice" nu vor mai fi derulate de reprezentanți ai Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Copilului şi Adopţii de la București, ci de cei ai Direcţiilor Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.” 1. Ce calificare de bază are actualul șef (mare credincios, totodată), din fruntea DGASPC Bihor? Acest specialist tomnatec are vreun mentor din fosta(?) ”poliţie politică”, aşa cum este la modă în România, post-Ceaușescu? III. for donele Cherecheș Florica & Luci Varga: 1. a) ”Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conștiință; 4. negoț fără moralitate; 5. știință fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără renunțare.” Mahatma Gandhi; b) Un cămătar = un (bun) creştin? c) Cine încalcă frecvent, cu bună ştiinţă şi rea-credinţă, cele 10 porunci sfinte, nu este un credincios; d) Mahatma Gandhi: ”Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu lăcomia lui.” e)Mahatma Gandhi: ”Sărăcia este cea mai crudă formă de violenţă.” f) ”Îmi place Cristosul vostru. Nu-mi plac creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Cristosul vostru.” - Mahatma Gandhi. 2. În loc de concluzii: Nu mai candidaţi! IV. for boşii de la noul-PDL Bihor: Un candidat model Mahatma Gandhi, nu puteţi scoate din joben?
Postat 20 Martie 2016, 12:37 de stefan
Votez TRUMP ! In vis...
Abia astept sa vad daca va mai fi pe lista ! In mod normal , NU ! Doar daca o confesiune religioasa ar impune-o ! Ceea ce n-ar fi imposibil !
Postat 18 Martie 2016, 20:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON