URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2020, 12:41

Flavius Bunoiu anunţă că demisionează din USR Bihor şi că nu mai candidează la Senat, acuzând un "linşaj mediatic" şi jignindu-şi colegii

Flavius Bunoiu anunţă că demisionează din USR Bihor şi că nu mai candidează la Senat, acuzând un 'linşaj mediatic' şi jignindu-şi colegii foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai contestaţi membri din conducerea USR Bihor, Flavius Bunoiu, vicepreşedinte şi strateg al campaniei electorale pentru alegerile locale, anunţă că demisionează din USR şi că se retrage din cursa pentru Senat, unde fusese desemnat sâmbătă, acuzând atacuri, "linşaj mediatic" şi lansând jigniri la adresa colegilor care îl contestă. Bunoiu spune despre contestatari că sunt "un grup de idioţi utili care sunt chiar membri ai partidului", iar pe alţii îi face „sceleraţi”.

Bunoiu a făcut afirmaţiile într-o postare pe Facebook, în care se dă victima colegilor săi şi a BIHOREANULUI și în care anunţă (în premieră, căci rezultatul nu a fost făcut public nici până acum de partid, nici măcar membrilor) că a fost desemnat pe primul loc pe lista în cadrul alegerilor interne de sâmbătă.

Nu spune nimic, însă, despre faptul că nu s-a făcut o campanie internă legată de desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare, şi nici nu răspunde concret la acuzaţiile care i se aduc, nelămurind nici dezastrul de duminică de la alegerile locale, nici aspectul legăturilor cu PSD-istul Emilian Pavel, criticate de colegii săi de partid.

Potrivit postării lui Bunoiu, înainte de alegerile de sâmbătă, toți membrii filialei ar fi avut timp două săptămâni să se înscrie în competiția pentru listele pentru alegerile Parlamentare, fapt care le-ar fi fost comunicat, și că la finalul votului, el a ieșit pe primul loc.

"La Conferinta Judeteana a filialei au participat la vot 110 delegati care au reprezentat proportional cele 48 de filiale USR din judetul Bihor conform algoritmului statutar care ia in considerare voturile inregistrate de fiecare filiala in ultimul ciclu electoral (in cazul acesta, alegerile prezidentiale de anul trecut). Votul s-a dat prin "aprobare", cu prezenta fizica, delegatii avand posibilitatea sa aleaga un candidat, mai multi sau niciunul. Pe lista pentru Senat eu am primit 89 de voturi, Marius Sovarschi 40, Frunza Ciprian 13, Szoke Adrian 11. Sunt, deci, candidatul USR Bihor pentru Senatul Romaniei la alegerile parlamentare din aceasta iarna", a scris el.

Bunoiu susţine că este supus unui "adevărat linșaj mediatic" - referindu-se, fără temei, la BIHOREANUL, fără să menţioneze numele ziarului -, "actiune coroborata si cu alte atacuri sustinute faptic de indivizi din afara partidului dar si de un grup de idioti utili care sunt chiar membri ai partidului". "Toti acestia duc o munca asidua de distrugere a imaginii publice atat pentru mine cat si pentru filiala USR Bihor", susţine el.

"N-am loc si nici dispozitie in viata mea pentru inregistrari pe ascuns, pentru santajisti, pentru amenintari si mai ales pentru jigniri si injuraturi din partea unor scelerati. Daca asta inseamna politica, eu nu vreau sa fac parte din asa ceva. Am incercat sa fac bine, e timpul sa accept ca binele nu invinge intotdeauna. Asa ca, dupa o indelungata gandire, am decis sa renunt la candidatura pentru Senatul Romaniei din partea USR Bihor si sa imi depun demisia cu efect imediat din aceasta formatiune politica si din toate functiile pe care le ocup in cadrul acesteia", afirmă Bunoiu, spunând că este "o nedreptate uriaşă pe care trebuie să o îndur".

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, mai mulți membri USR - între care Carmen Crişan, avocatul Cristian Rusu (fost preşedinte al filialei), Răzvan Moşoiu sau Andrei Popa - au cerut, marți, conducerii USR Bihor să demisioneze din funcții, ca urmare a rezultatului dezastruos la alegerile locale de duminică, dar și ca liderii actuali să nu mai candideze la următoarele alegeri interne, să facă un pas în spate şi "să nu ducă USR acolo unde e acum PSD", pentru că actuala conducere a USR - şi nu a alianţei cu PLUS - a transformat partidul într-o "clică reprezentativă pentru PSD". 

"E o clică şi clica asta este reprezentativă pentru PSD, de unde a venit şi domnul Bunoiu, nu ca membru, ci ca purtător de cuvânt. El încă îşi bea cafeaua cu domnul Emilian Pavel (fost europarlamentar PSD, acum candidatul PSD pentru Primăria Oradea – n.r). Nu putem ieşi în stradă să facem campanie pentru asemenea oameni", a declarat, într-o conferință de presă online, Carmen Crişan.

Întrebată dacă, în afară de exemplul cu Flavius Bunoiu mai vede şi alte legături cu PSD ale actualei conduceri, aceasta a spus că nu, "dar ni se pare foarte reprezentativă aceasta". "Pentru că noi, când eram în stradă şi strigam «Jos, Ponta» şi strigam pe la ferestre să iasă oamenii în stradă, domnul Bunoiu îi făcea comunicate lui Emilian Pavel, în care ne făcea troacă de porci, iar acum face comunicarea USR şi doreşte să devină deputat. E deosebit, dar să se ducă să candideze la alţii", a răspuns Crişan.

La scurt timp după ce grupul de contestatari a cerut în mod public plecarea conducerii USR, echipa de comunicare a alianței USR-PLUS a anunțat că „preşedinţii USR Bihor şi PLUS Bihor, Silviu Dehelean şi Ioana Mihăilă, alături de conducerile judeţene, urmează să îşi depună demisia în cursul zilei de azi (marți - n.r.), urmând să asigure interimatul până la noi alegeri interne desfăşurate în baza prevederilor statutare”.


Mesajul integral al lui Flavius Bunoiu:

Sambata trecuta, in 26 septembrie 2020, in filiala USR Bihor in care sunt vicepresedinte a avut loc desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare din acest an. Toti membrii filialei au avut la dispozitie 2 saptamani pentru a-si inscrie candidaturile pe listele pentru Camera Deputatilor si Senat, lucru care li s-a comunicat, conform regulamentului, pe e-mail dar si pe grupul de Facebook al membrilor USR Bihor. La Conferinta Judeteana a filialei au participat la vot 110 delegati care au reprezentat proportional cele 48 de filiale USR din judetul Bihor conform algoritmului statutar care ia in considerare voturile inregistrate de fiecare filiala in ultimul ciclu electoral (in cazul acesta, alegerile prezidentiale de anul trecut). Votul s-a dat prin "aprobare", cu prezenta fizica, delegatii avand posibilitatea sa aleaga un candidat, mai multi sau niciunul. Pe lista pentru Senat eu am primit 89 de voturi, Marius Sovarschi 40, Frunza Ciprian 13, Szoke Adrian 11.

Sunt, deci, candidatul USR Bihor pentru Senatul Romaniei la alegerile parlamentare din aceasta iarna.

Asupra mea insa se executa de catre un saptamanal din Oradea un adevarat linsaj mediatic, actiune coroborata si cu alte atacuri sustinute faptic de indivizi din afara partidului dar si de un grup de idioti utili care sunt chiar membri ai partidului. Toti acestia duc o munca asidua de distrugere a imaginii publice atat pentru mine cat si pentru filiala USR Bihor. Atacul este de o virulenta iesita din comun (ieri, de exemplu, au fost publicate nu mai putin de cinci articole in interval de cateva ore) dar si o asa zisa conferinta online iar scopul lui este impiedicarea candidaturii mele politice dar si distrugerea filialei locale USR care incurca de mai bine de patru ani planurile tripletei de aur a Bihorului: PNL, PSD, UDMR.

Pentru a contracara o astfel de actiune si a duce o campanie electorala in astfel de conditii ai nevoie de resurse consistente: financiare si umane. Pentru a plati studii si sondaje, masuratori, echipe de campanie, diseminarea mesajelor catre public, etc. Evident ca la USR Bihor aceste resurse sunt limitate. Ar mai exista o alta metoda, cea a unui efort consistent, unit, al unui partid care crede unitar in valori comune, urmeaza si isi sustine liderii, disciplinat si coerent. Datorita gruparii de mascarici din USR Bihor care spala rufele in public si trimit presei inregistrari "pe surse", acest lucru nu mai este posibil.

Exista acum in filiala colegi care ma sustin neconditionat si carora le multumesc si le raman profund recunoscator pentru verticalitate si onoare insa le spun ca suntem prea putini de felul acesta. Dar exista si colegi care marturisesc ca ma apreciaza si m-ar sustine dar se tem, din cauza campaniei agresive dusa impotriva mea, de un posibil rezultat nefavorabil la urmatoarele alegeri. Cu acestia, fara suparare, pot eventual sa merg la cumparaturi sau la un pescuit, dar nu la un asemenea razboi, nu am cum sa-l duc de unul singur si, pana la urma, nu de asta m-am inscris intr-un partid.

Sunt un om onorabil, am un nume pe care il rostesc apasat si cu mandrie, nu datorez nimic, nimanui si nici nu-mi plec capul in fata nimanui. N-am loc si nici dispozitie in viata mea pentru inregistrari pe ascuns, pentru santajisti, pentru amenintari si mai ales pentru jigniri si injuraturi din partea unor scelerati. Daca asta inseamna politica, eu nu vreau sa fac parte din asa ceva.

Am incercat sa fac bine, e timpul sa accept ca binele nu invinge intotdeauna. Asa ca, dupa o indelungata gandire, am decis sa renunt la candidatura pentru Senatul Romaniei din partea USR Bihor si sa imi depun demisia cu efect imediat din aceasta formatiune politica si din toate functiile pe care le ocup in cadrul acesteia.

Este o nedreptate uriasa pe care trebuie sa o indur, este o decizie care ma doare si nu mi-a fost usor sa o iau. Am alocat mai bine de doi ani din viata mea acestui proiect, aproape in exclusivitate. Am muncit extrem de mult, am crezut in anumite lucruri, principii, valori, in anumiti oameni, am crezut, cu naivitate, recunosc, ca pot schimba in bine nu lumea ci macar Oradea. Ma retrag, desi fiecare fibra din fiinta mea se impotriveste la asta, pentru ca sunt, atat in USR Bihor cat si in PLUS Bihor, oameni deosebiti care incearca sa mearga mai departe pe drumul pe care l-am planuit impreuna. Unii dintre ei cred ca le pot afecta sansele. Personal, eu nu cred ca plecarea mea va schimba vreun lucru sau va opri atacurile asupra lor. Dar le doresc succes in urmatoarele alegeri si in urmatoarele proiecte si le multumesc celor care m-au creditat cu increderea si prietenia lor in acesti doi ani. Pace!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Felicitari ... oradeaveche
cel mai bun comment din cate am citit pe site-ul asta si m-ai incurajat sa-mi fac si cont ca sa pot pune un comment pana au sa inteleaga majoritatea locuitorilor acestei urbe ca: - un lucru bine facut nu apar peste noapte, ii nevoie de multa munca din partea tuturora - nu ti-l face nimeni daca nu ceri, scopul primariei ii sa faca cat mai multe si cat mai ieftin ... dar asa ceva nu exista, asa ca or sa mai taie din calitate, MULT si o sa creasca timpul de executie, MULT - critica ii foarte buna, atata timp cat are o baza reala si acopera o mare parte din nemultumiri + oamenii astia care tot il idolatrizeaza pe Bolojan & Co nu inteleg ca is la fel ca si cei care il idolatrizau pe Dragnea & Co ... doar culoarea diferea
Postat 02 Octombrie 2020, 13:36 de aqtfb
Hahaha..
Senator???????????Buna gluma,de santier birtinez,,Go home Bunoiu,go Gorj,a fatat catzaua..!
Postat 02 Octombrie 2020, 09:22 de grigore
Bravo Cultura In Miscare!
Este regretabilă amestecarea asociaţiei Cultură în mişcare în această chestiune, pentru că e una din asociaţiile merituoase ale Oradiei în plan cultural-educativ. După cum de lăudat este implicarea transpartinică şi personală a unor politicieni în astfel de acţiuni, mai ales în condiţiile în care PMO a sistat finanţarea ONG-urilor, considerându-le pe toate căpuşe supuse politic, ceea ce este total fals. In domeniul managementului cultural, nu cred să fie multe lucruri de reproşat domnului Bunoiu, iar domnului Pavel, un mare bravo pentru susţinerea financiară a asociaţiei. Sunt atât de puţini astfel de oameni, încât măcar atunci când fac ceva bun ar merita aplaudaţi.
Postat 02 Octombrie 2020, 08:59 de CatalinPopa
Bună asta cu om onorabil
A muncit săracu pe terase cu emilieni si alții, numai el știe. Au dreptate useriștii mai vechi, cum să faci campanie pentru un astfel de om? Sper sa-si aduca figuri noi in prim-plan la filiala Bihor si votul meu revine garantat în dreptul lor.
Postat 02 Octombrie 2020, 08:25 de Neutryno
...
N-am comentat pe aici în perioada asta și nici nu o să mai comentez în curând, să nu zică fraierii că-s propagandist. Mie mi-se rupe cine-i primar, cât timp este alături de cetățean. Bolojan, în ciuda propagandei, nu mai era de mult. Birta sper să învețe din asta, doar dintr-un schimb de opinii se poate progresa. Eu sper ca orădeanul să nu mai fie sacrificat pentru un turism iluzoriu. E nevoie de transparență, dialog, în fiecare acțiune a primăriei. Mă îndoiesc că se vor întâmpla toate astea. Legat de Bunoiu, Pavel, etc...se pare că încă o sută de ani ne vom lupta cu pesedeul în timp ce ceilalți ne fac pe față. Ce-i mai grav din punct de vedere al responsabilității, să-ți uiți buletinul acasă sau să depășești limita de viteză cu 70 km/h? De la Bihoreanul nu mă aștept la imparțialitate, sunt vădite afinitățiile cuplului Chirilă-Criș, când Orban era la braț cu Dragnea nu ne mai aduce aminte nimeni. Deci, asta îi problema că Bunoiu stătea la masă cu Pavel? Hahaahaaa!!! Politica locală îi cel puțin mediocră, de vreme ce 70% devine o constantă. Larisa Birta mai face poze la Oradea Heritage? Retoric...
Postat 02 Octombrie 2020, 08:08 de oradeaveche
Mission accomplished, closed case!
Actiunile lui Deheleanu & gasca seamana cu o misiune pusa la cale de profesionisti. A ,,diluat" USR Bihor cu vinituri din usl creându-si (si) cu ajutorul acestora o majoritate cu care apoi a luat decizii discretionare. Singura solutie este excluderea din USR a intregii conduceri judetene, unii pt. ca au acceptat si au profitat, altii pt. ca au fost pur si simplu pr*sti.
Postat 02 Octombrie 2020, 05:43 de pinonel
Caz tipic de inflitrare a unei cartite PSD-iste.
Acest caz este de fapt un caz tipic de infiltrare a unei cartite PSD-iste si daca ne uitam putin in istoria partidelor politice a ultimilor 30 de ani o sa observam ca PDSR respectiv PSD partidul care a mostenit apucaturile dar si si structurile fostului PCR a reusit sa isi infiltreze oameni in toate partidele politice din Romania si sa le mineze din interior iar acesti oameni odata ajunsi in functii de conducere au ajuns sa lucreze pentru PSD si nu pentru partidul, alianta care i-a promovat. Exemple sunt destule dar cred ca cel mai elocvent este cel a "marelui liberal" Tariceanu, copresedinte al al aliantei PD-PNL care odata ajuns prim-ministru conform intelegerii preelectorale din cadrul aliantei PD-PNL si-a luat oamenii si a condus tara 4 ani cu suportul PSD-ului si fiind omul lor de paie. Ceea ce ma mira cel mai mult este cum un om care nu era membru de partid a reusit sa intre in partid si intr-un timp atat de scurt sa castige un loc eligibil pe lista la alegerile parlamentare dar asta nu face altceva decat sa demonstreze cat de bine reuseste PSD-ul sa isi infiltreze cartitele.
Postat 01 Octombrie 2020, 21:36 de Dorel2016
cand nu iei bani si nu prinzi functii, pleci
Dacă îmi amintesc bine, domnul Bunoiu s-a ocupat de comunicare în campania electorală a deputatului Silviu Dehelean în 2016. Aceasta a fost făcuta contra-cost. Era vorba de cateva mii de euro luați intr-o singură luna de campanie. La un moment dat a intrat în partid, că spera și la funcție, nu doar la bani, iar nașul său, deputatul Dehelean, putea să îi faciliteze acest lucru. Declara domnul Bunoiu mai sus că de 2 ani s-a dedicat exclusiv USR-ului. Atunci de ce aflam ca in 2019 a primit 6800 de euro prin asociatia dumnealui de la un PSD-ist?
Postat 01 Octombrie 2020, 16:47 de Vidar
Eroare de logica
"Nu ma aflu aici pentru a primi jigniri si injuraturi din partea unor scelerati." Cand matale ii faci "scelerati", de fapt ii complimentezi, nu-i jignesti asa-i? :)))))
Postat 01 Octombrie 2020, 16:39 de Cesar
oare?
Oare nu vinde castraveti domnul Bunoiu? Se lauda recent ca a invins in instanta CET-ul. Atata doar ca avocat a fost Cristian Rusu (cel pe care il vad in lista opozitiei interne). Adica Bunoiu se lauda peste tot cu munca celor din opozitie? Suspectez ca asa s-a intamplat si cu alte "reusite".
Postat 01 Octombrie 2020, 16:36 de Horatiu
..
Chiar Bihoreanul a scris in 2019 ca Emilian Pavel a imprumutat asociatia https://www.ebihoreanul.ro/stiri/au-fost-publicate-averile-candidatilor-la-parlamentul-european-vasile-blaga-cel-mai-bogat-dintre-candidatii-bihoreni-148037.html
Postat 01 Octombrie 2020, 16:33 de Athena
.
http:// www.roaep.ro/prezentare/wp-content/uploads/2019/07/da/DA_PAVEL_EMILIAN-2019. pdf
Postat 01 Octombrie 2020, 16:31 de Athena
Link pentru legatura cu PSD-ul
Postat 01 Octombrie 2020, 16:28 de Athena
legatura cu PSD
Zice o doamna din opozitia internaa USR-ului ca nu exista alte legaturi cu PSD-ul in afara de Flavius Bunoiu. Haideti sa verificam niste acte publice. Pe declaratia de avere a lui Emilian Pavel putem observa ca a imprumutat asociatia "Cultura in Miscare". Asociatia este condusa de Bunoiu, dar este infiintata de nasul lui Bunioiu, Dehelean (cel care a si condus asociatia pana a devenit parlamentar). Iata ca legatura cu PSD-ul nu e doar prin Bunoiu ci ajunge chiar pana la domnul deputat USR.
Postat 01 Octombrie 2020, 16:27 de Athena
e bine?
Poate ca omul asta e om bun, dar trebuie sa inteleaga ca politica e politica. Nu poate candida din postura de traseist si sa lupti impotriva traseistilor. Iar faptul ca vorbeste urat de fostii (unii) colegi dovedeste faptul ca nu-si merita postura de prim candidat al partidului. Mai ales in dubla sa calitate si de fin al presedintelui partidului ... La fel ca la pzd. Cu ocazia asta mai vad un limbaj si niste oameni care dau de gandit: sper ca criteriile de promovare din usr+ nu sunt cele de apartenenta la vreun cult religios, indiferent care o fi el, ca in cazul asta s-au ars. Si de Bolojan se spunea la un moment dat astfel de lucruri care pana la urma s-au dovedit false, insa aici, dupa cum incheie dl asta si ce nume sunt pe lista, s-ar putea sa fie adevarat. Luminati-va si deschideti-va catre toti cei care vor altceva, altfel ... Oricum la parlamentare usr+ va face un rezultat mai bun dintr-un motiv simplu: nu mai candideaza Bolojan. Si nu mai merge cu "garantat de Bolojan" la fel cum nu a mai mers cu "garantat de Vanghelie" :)
Postat 01 Octombrie 2020, 15:04 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON