URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2016, 07:52

Finuţ cu naşii: Şeful Inspectoratului Şcolar şi-a angajat naşii de cununie pe posturi călduţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instalat de o jumătate de an la şefia Inspectoratului Şcolar, profesorul Alin Novac Iuhas, promovat graţie carnetului de membru PSD, nu se poate lăuda nici acum cu mari realizări.

Omul a picat cu brio examenul de ocupare a postului, pe care îl deţine de atunci cu titlu de interimar, şi a acoperit scandalul transferurilor ilegale la licee - ce-i drept, moştenit de la predecesorul şi colegul său de partid, Nicolae Avram - cu două sancţiuni blânde date unor  colegi. În plus, în faţa presiunilor făcute de UDMR la întocmirea planului de şcolarizare pentru anul de învăţământ 2015-2016, Novac a cedat ca un mieluşel dresat.

Totuşi, dom’ inspector general poate bifa o reuşită: Bihorel a aflat că şi-a angajat naşii de cununie în Inspectorat. 

Citiţi mai mult, pe www.Bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
SPAGAR DE NIVEL INALT
Domnul inspector sef,a pus in functie o doamna profesoara la scoala "Oltea Doamna" pe post de profesoara de matematica,care este paralela cu realitatea precum si cu domeniul in care a profesat.A fost pusa in functie pentru simplul fapt,ca sotul dansei(profesoarei) pe nume "Hodisan Nicolae" este directorul agriculturii pe judetul bihor,tot pe linie politica impinsi si numiti din spate de catre niste javre gen Victor Ponta si Mang,presintele PSD pe jud.Bihor.Tinanad cont ca nu era nici un post liber la scoala respectiva doamna profesaoara "Hodisan" a primit postul respectiv din catedra altei profesoare,care isi facea datoria cu profesionalism si multa desavarsire.De la venirea doamnei "Hodisan" avem ca parinti obligatia de a da copiii la ore in particular pentru ca acestea sa inteleaga materia deja predata de doamna "Hodisan",la care ii tine spatele pe linie politica,atat sotul dansei cat si directulul scoli domnul Mitran Mircea,precum si inspectorul sef scolar Alin Novac Iuhas.
Postat 02 Martie 2016, 13:07 de adevarul13
NEAMURI,TRADATORI....
E dle sef pe langa neamuri,tradatori de prieteni,profesori de calitate mai aveti pe acolo?Nu mi rusine nici cu cea angajata ca sefuta directorilor....care habar n are de fizica ei, da apoi sa stie de ale menegementului...oare chiar va uitati in ogrda ISJ sa veddeti ce slugi iti dicteaza sa instalezi pe functii... dar aia de la proiecte e tare de tot zici ca e cruela din 101 dalmatieni asa am intales ca o poreclito cei de prin Eminescu,tot judetu o stie cum so instalat.vai si amar de invatamantu bihorean !
Postat 29 Februarie 2016, 21:42 de invatatorul
Inca ceva in plus
Ar mai fi de adaugat ca "domnul" din speta foloseste masina institutiei in interes personal in afara programului de lucru. Mai exact, vineri noaptea mergand la un sprit la un amic. In plus, ocupa cu aceeasi masina locul de parcare de domiciliu apartinand altcuiva (mie), "abandonand" masina institutie peste noapte din pricina incapacitatii de a conduce datorate imbibatiei cu alcool si incredintand cheile amicului. In concluzie, pe asemenea activitati se duc banii nostri!
Postat 29 Februarie 2016, 13:19 de Intermilano
Nimic nou
Finu si nasul purtatori de fituici la Bac .Ani la rand au dus fituici impreuna la Bac ,astfel au ajuns sefi.De fapt sunt slugile lui Mang
Postat 29 Februarie 2016, 13:01 de prof
multumim
mandri ca suntem romani
Postat 29 Februarie 2016, 12:25 de pcr
CEVA NOU?
Nu ne mai mira absolut nimic.In ISJ multa prostie si angajari pe relatii si pile.Nasii au dat concurs pe bune???Cata ipocrizie si nesimtire in acest sistem CORUPT.Niste parveniti si idioti.
Postat 29 Februarie 2016, 08:37 de adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON