URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 15 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Partida Romilor "Pro Europa" organizează un mare concert intitulat "Romi pentru România", vineri, 19 iulie, în Cetate. Vor fi prezenţi unii dintre cei mai celebri manelişti din România, precum Florin Salam şi Tzanca Uraganu, alături de alţi artişti din ţară. Vor fi standuri de alimentaţie publică de unde nu vor lipsi unele preparate tradiţionale: mâncarea la ceaun şi la proţap.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nici n-am apucat să uităm bulibășeala alegerilor comasate din 9 iunie, locale și europarlamentare, cu acuze de furt și o impardonabilă întârziere în centralizarea și publicarea rezultatelor, că deja ne putem imagina ce se va întâmpla la alegerile de la finele anului, în legătură cu care tocmai s-a decis că vor fi intercalate: turul I al scrutinului prezidențial pe 24 noiembrie, urmat pe 1 decembrie de cel legislativ, pentru desemnarea viitorilor senatori și deputați, iar apoi, pe 8 decembrie, de turul II al alegerilor prezidențiale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Februarie 2023, 08:30

Finalizarea proiectului „Incubator Creativ Oradea”, SC ONE MEDIA & EVENTS SRL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 24.02.2023  

Finalizarea proiectului „Incubator Creativ Oradea

S.C. ONE MEDIA & EVENTS S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, strada Hack Halasi Gyula, nr.107, cod poștal 410545, județul Bihor, CUI 25966355, J05/1116/2009, finalizează proiectul cu titlul: Incubator Creativ Oradea”, cod SMIS 121991, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr.4314/28.05.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.775.951,74 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost de  2.975.119,27 lei, din care 2.528.851,38 lei din FEDR și 446.267,89 lei din Bugetul Național.

Proiectul s-a derulat în Municipiul Oradea, Strada Hack Halasi Gyula, nr. 105, nr. CF 184040, nr. CAD 16692 și în Strada Hack Halasi Gyula, nr. 103, nr. CF 184041, nr. CAD 16693, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1. – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității economice a companiei prin înființarea unei structuri moderne de sprijinire a afacerilor – INCUBATOR CREATIV ORADEA, pentru companii din domeniul industriilor creative, stimulând astfel potențialul de dezvoltare si de viabilitate, ajutându-le să supraviețuiască si să crească în perioada de început.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

1. Înființarea unui incubator de afaceri INCUBATOR CREATIV ORADEA optim pentru dezvoltarea si creșterea startup-urilor creative. În cadrul centrului INCUBATOR CREATIV ORADEA se vor pune în funcțiune 150,17 mp spații de birouri pentru firmele incubate, 61,39 mp destinat pentru spații de conferința si/sau întâlniri pentru companii 130,92 mp spațiu pentru activități creative și 7 locuri de parcare auto gratuite în curtea interioara pentru locatarii incubatorului si clienții acestuia.

2. Ocuparea în proporție de minim 80% a incubatorului de afaceri cu companii de tip startup din domeniul industriilor creative, în termen de 2 ani de la finalizarea investiției.

3. Obținerea unei ratei de supraviețuire startup-urilor incubate de minim 80% la 3 ani de la finalizarea proiectului.

4. Creșterea competitivității startup-urilor incubate prin oferirea unui număr de 20 servicii în cadrul incubatorului de afaceri: 14 servicii in perioada de incubare, 2 servicii in perioada de preincubare si 4 servicii in perioada de post incubare.

Rezultatele așteptate ale proiectului au fost următoarele:

1. Construirea unui incubator de afaceri INCUBATOR CREATIV ORADEA optim pentru dezvoltarea si creșterea startup-urilor creative. În cadrul centrului INCUBATOR CREATIV ORADEA se vor pune în funcțiune 150,17 mp spații de birouri pentru firmele incubate, 61,39 mp destinat pentru spații de conferința si/sau întâlniri pentru companii 130,92 mp spațiu pentru activități creative si 7 locuri de parcare auto gratuite în curtea interioara pentru locatarii incubatorului si clienții acestuia.

2. Creșterea competitivității startup-urilor incubate prin oferirea unui număr total de 20 servicii în cadrul incubatorului de afaceri din care 2 servicii de preincubare 14 servicii in perioada de incubare si 4 servicii postincubare.

3. Achiziționarea de echipamente destinate producerii energiei electrice din surse regenerabile; de mobilier, de echipamente IT necesare desfășurării activității; de echipamente tehnologice.

Impactul proiectului a constat în faptul că persoanele fizice si juridice din regiunea de Nord-Vest a României vor beneficia indirect de serviciile oferite de Incubatorul Creativ Oradea, ca de exemplu beneficiarii finali ai clienților incubatorului.

De asemenea, acest proiect aduce numeroase beneficii comunității locale: din punctul de vedere al taxelor suplimentare generate la bugetul local, al creșterii competitivității economiei locale pe piața regionala si internațională, al diversificării gamei de servicii prestate în regiune, în special pe partea de producție creativă, dar si prin diminuarea impactului negativ asupra mediului adus de utilizarea de echipamente de producere a energiei regenerabile.

Data de începere a proiectului: 29.05.2019

Data de finalizare a proiectului: 28.02.2023

Date de contact: pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul societății sau la tel. 0745914324, e-mail adrian.lele@onemedia.ro, persoana de contact Lele Adrian-Ovidiu, administrator.

 

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sediu de firmă pe bani europeni.
Firma care a gestionat proiectul își trage sediu pe bani de la bugetul european și al României. Isteți foc inițiatorii, proști grămadă cei de la la ADRNV, conduși la momentul aprobării finanțării de actualul ministru habarnist în domeniu dar mercenar financiar, Boloș. Doar 5 ani se va simula că în această nouă construcție vin și alte firme, ca să facă "ouă" de la "găina incubată" ... apoi trai pe vătrai pentru niște băieți isteți.
Postat 24 Februarie 2023, 09:26 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5689 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON