URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2018, 14:48

Fără Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer: Klaus Iohannis refuză doi dintre miniştrii propuşi de PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că numeşte 6 dintre cele 8 propuneri de miniştri anunţate de premierul Viorica Dăncilă. Şeful statului a refuzat două propuneri: Olguţa Vasilescu la Transporturi şi Ilan Laufer la Dezvoltare, după cum anunţă Digi24.ro.

"Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluţie slabă. Soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României. Sunt de acord să se facă o remanaiere, însă trebuie să ţin cont de câtva lucruri. În primul rând e nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele. Preşedinţia UE poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba şi abordarea României e una coerentă", a spus Iohannis, conform sursei citate.

Acesta a adăugat că "e nevoie de miniştri care performează foarte bine", cu atât mai mult cu cât mai este foarte puţin timp până când România va prelua preşedinţia UE.

"Deja au început vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta şi pentru a verifica dacă suntem pregătiţi. Trebuie să acţionăm repede", a subliniat el.

Astfel, arată sursa citată, Olguţa Vasilescu, fost ministru al muncii, rămâne fără portofoliu, dat fiind că preşedintele a semnat decretul de revocare al acesteia, dar nu şi decretul de numire în noua funcţie, la ministerul Transporturilor.

Vasilescu şi Ilan Laufer au fost respinşi pentru că preşedintele îi consideră "nepotriviţi".

Ceilalţi şase miniştri vor depune jurământul la Cotroceni marţi, la ora 15.30. Este vorba despre Niculae Bădălău, la Ministerul Economiei, Marius Budăi (Ministerul Muncii), Constantin Bogdan Matei (Ministerul Tineretului şi Sportului), Daniel Breaz (Ministerul Culturii), Alexandru Petrescu (Ministerul Comunicaţiilor), Gabriel Leş (Ministerul Apărării).

Pe de altă parte, preşedintele nu i-a revocat din Guvern pe Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, unul din adversarii lui Liviu Dragnea, şi pe Lucian Şova, ministrul Transporturilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ionel82
Nu mă refeream la el.
Postat 20 Noiembrie 2018, 21:45 de Sandu1206
@Sandu1206
Mai baiatu tu esti chiar pe dinafara. Comentezi doar sa nu zica lumea ca pari prost daca taci. Ilan Laufer ce e, nu e evreu? Chiar nu am nimic cu evreii, dar omul asta cine e, ce il califica sa fie ministru? A aparut așa seara, la apelul bocancilor si hop-țop il punem ministru.
Postat 20 Noiembrie 2018, 20:36 de ionel82
@ sandu/unom
Doamne fereşte! Evreii trebuiesc pupaţi în fund. Oriunde şi oricând. Ei au fost tot timpul victimele popoarelor nemernice. Ei au făcut exclusiv numai lucruri bune şi sunt cei mai onorabili şi cinstiţi locuitori ai planetei. Vorba lor este lege. Shalom!
Postat 20 Noiembrie 2018, 18:48 de User anonimizat
unom
De ce faci aluzie la evrei, doar pt că președintele e de origine germană??
Postat 20 Noiembrie 2018, 17:53 de Sandu1206
Basescu 2
O copie hidoasa a lui Basescu. Are si el impresia ca traieste intr-o republica prezidentiala. Nu i-a numit pe cei doi pentru ca nu are chef. N-a motivat in niciun fel. Zapacitul asta a refuzat sa revoce doi ministri! El nu stie ca guvernul e dat de parlament.
Postat 20 Noiembrie 2018, 17:09 de 1x1
c'est la vie....
Înțeleg că nu suportă evreii! Dar ce are cu Olguța? Bine, nici Merkel, nici Trump nu prea îl ( mai ) suportă pe el....nici macrou!
Postat 20 Noiembrie 2018, 15:13 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON