URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Noiembrie 2018, 14:48

Fără Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer: Klaus Iohannis refuză doi dintre miniştrii propuşi de PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că numeşte 6 dintre cele 8 propuneri de miniştri anunţate de premierul Viorica Dăncilă. Şeful statului a refuzat două propuneri: Olguţa Vasilescu la Transporturi şi Ilan Laufer la Dezvoltare, după cum anunţă Digi24.ro.

"Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluţie slabă. Soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României. Sunt de acord să se facă o remanaiere, însă trebuie să ţin cont de câtva lucruri. În primul rând e nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele. Preşedinţia UE poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba şi abordarea României e una coerentă", a spus Iohannis, conform sursei citate.

Acesta a adăugat că "e nevoie de miniştri care performează foarte bine", cu atât mai mult cu cât mai este foarte puţin timp până când România va prelua preşedinţia UE.

"Deja au început vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta şi pentru a verifica dacă suntem pregătiţi. Trebuie să acţionăm repede", a subliniat el.

Astfel, arată sursa citată, Olguţa Vasilescu, fost ministru al muncii, rămâne fără portofoliu, dat fiind că preşedintele a semnat decretul de revocare al acesteia, dar nu şi decretul de numire în noua funcţie, la ministerul Transporturilor.

Vasilescu şi Ilan Laufer au fost respinşi pentru că preşedintele îi consideră "nepotriviţi".

Ceilalţi şase miniştri vor depune jurământul la Cotroceni marţi, la ora 15.30. Este vorba despre Niculae Bădălău, la Ministerul Economiei, Marius Budăi (Ministerul Muncii), Constantin Bogdan Matei (Ministerul Tineretului şi Sportului), Daniel Breaz (Ministerul Culturii), Alexandru Petrescu (Ministerul Comunicaţiilor), Gabriel Leş (Ministerul Apărării).

Pe de altă parte, preşedintele nu i-a revocat din Guvern pe Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, unul din adversarii lui Liviu Dragnea, şi pe Lucian Şova, ministrul Transporturilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ionel82
Nu mă refeream la el.
Postat 20 Noiembrie 2018, 21:45 de Sandu1206
@Sandu1206
Mai baiatu tu esti chiar pe dinafara. Comentezi doar sa nu zica lumea ca pari prost daca taci. Ilan Laufer ce e, nu e evreu? Chiar nu am nimic cu evreii, dar omul asta cine e, ce il califica sa fie ministru? A aparut așa seara, la apelul bocancilor si hop-țop il punem ministru.
Postat 20 Noiembrie 2018, 20:36 de ionel82
@ sandu/unom
Doamne fereşte! Evreii trebuiesc pupaţi în fund. Oriunde şi oricând. Ei au fost tot timpul victimele popoarelor nemernice. Ei au făcut exclusiv numai lucruri bune şi sunt cei mai onorabili şi cinstiţi locuitori ai planetei. Vorba lor este lege. Shalom!
Postat 20 Noiembrie 2018, 18:48 de User anonimizat
unom
De ce faci aluzie la evrei, doar pt că președintele e de origine germană??
Postat 20 Noiembrie 2018, 17:53 de Sandu1206
Basescu 2
O copie hidoasa a lui Basescu. Are si el impresia ca traieste intr-o republica prezidentiala. Nu i-a numit pe cei doi pentru ca nu are chef. N-a motivat in niciun fel. Zapacitul asta a refuzat sa revoce doi ministri! El nu stie ca guvernul e dat de parlament.
Postat 20 Noiembrie 2018, 17:09 de 1x1
c'est la vie....
Înțeleg că nu suportă evreii! Dar ce are cu Olguța? Bine, nici Merkel, nici Trump nu prea îl ( mai ) suportă pe el....nici macrou!
Postat 20 Noiembrie 2018, 15:13 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON