Consiliul Local a aprobat, joi, protocolul prin care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va mandata Zona Metropolitană Oradea să elaboreze toate documentaţiile necesare pentru exproprierea terenurilor aflate în calea lucrărilor la drumul de legătură între sensul giratoriu din Calea Sântandreiului şi viitoarea autostradă Transilvania în zona comunei Biharia.
"Vom pregăti toate documentele"
ZMO şi-a asumat, la cererea municipalităţii orădene, realizarea tuturor formalităţilor premergătoare exproprierilor pentru a accelera ritmul de derulare a investiţiei.
"Avem un acord cu CNAIR prin care vom pregăti toate documentele necesare exproprierii, tot ceea ce înseamnă ridicări topografice, evaluarea terenurilor şi toate lucrările cadastrale, în aşa fel încât să scurtăm cu cel puţin 6 luni de zile perioada de exproprieri", a spus primarul Ilie Bolojan.
De altfel, tot ZMO a plătit şi studiul de fezabilitate al lucrării, pe care l-a predat CNAIR în vederea avizării prin Hotărâre de Guvern.
"Sper ca această hotărâre să se adopte cât mai repede, la final de an sau începutul anului viitor, pentru că de adoptarea ei este legată demararea procedurii de licitaţie", a declarat edilul.
Termen: doi ani!
Potrivit lui Bolojan, viitorul noului inel metropolitan va folosi tuturor localităţilor limitrofe, fapt pentru care primarii din zona afectată de lucrări şi-au manifestat tot sprijinul pentru proiect.
"Primarii localităţilor traversate de viitorul drum de legătură, Oradea, Sîntandrei, Borş şi Biharia, şi-au reînnoit angajamentul de a asigura toate aceste lucrări topografice, cadastrale şi identificări de proprietari, în aşa fel încât, în paralel cu licitaţia pentru selectarea viitorului constructor, să se deruleze şi partea de exproprieri", a spus Bolojan.
Primarul de Oradea şi-a exprimat speranţa că lucrările la drumul de Biharia vor începe anul viitor astfel încât să ajungă din urmă şantierul viitoarei autostrăzi.
"Sperăm că de data aceasta lucrările la Autostrada Transilvania vor începe şi se vor derula normal, astfel încât să avem în doi ani de zile o legătură a Oradiei măcar cu sistemul european, dacă nu cu cel românesc de autostrăzi", a spus primarul.
Până în prezent CAIR, a licitat doar porţiunea de autostradă până la intrarea în judeţul Sălaj.
Citiți și articolul:
Licitația pentru reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, contestată de Strabag pe unul dintre loturile câştigate de Selina
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.