URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
16 Ianuarie 2016, 10:34

Exproprieri pentru Aquapark: Două imobile din zona complexului Nymphaea vor fi demolate pentru extinderea parcărilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a prezentat, vineri, stadiul lucrărilor edilitare din oraş, menţionând, între altele, că aquaparkul care se construieşte în locul Ştrandului Municipal va fi finalizat în luna mai.

"Lucrările la acest proiect sunt în curs de execuţie şi estimăm că acest obiectiv va intra în funcţiune la începutul lunii mai a acestui an. Conform contractului de finanţare, Administraţia Domeniului Public ar urma să fie administratorul acestui activ, suntem în prezent în discuţii cu reprezentanţii ADP, dar există şi posibilitatea să găsim o formulă de preluare a unei expertize de la companii specializate în acest domeniu", a spus primarul Ilie Bolojan.

Edilul a vorbit şi despre exproprierea a două imobile din zonă, pentru a extinde cu aproximativ 100 numărul locurilor de parcare prevăzute iniţial în proiect .

"Pe lângă parcarea care se amenajează aici, unul dintre proiectele pe care le rulăm este translatarea acelui drum, respectiv strada Codrilor către calea ferată. Am demarat procedura de expropiere a acelei construcţii care este amplasată exact în faţa aquapark-ului. De asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu la ieşirea de sub calea ferată, acolo unde este cantonul CFR, expropriat şi el, astfel ca accesul să se poată face în bune condiţii. Vor fi peste 400 de locuri de parcare în această traslatare de drum, care va putea asigura spaţiu suficient pentru toţi cei care vor veni aici", a explicat primarul.

Cea din urmă lucrare, a arătat Bolojan, va prelungi cel mai probabil lucrările din zonă. "Dar sper ca undeva în mai - iunie atât aquaparcul, cât şi toate accesele din zonă să fie rezolvate", a spus el.

La finalizarea lucrărilor, Complexul Wellness Termal Nymphaea va putea primi de două ori mai mulţi vizitatori decât vechiul ştrand municipal şi va asigura, în plus, servicii precum saună, masaj, hidroterapie, aromoterapie sau înfrumuseţare.

Un comunicat transmis vineri de Primărie aminteşte şi că unul dintre obiectivele importante ale proiectului este creşterea numărului de turişti în municipiul Oradea cu 30% în primii 3 ani după implementarea proiectului, dar şi reducerea totală a sezonalităţii prin construirea bazinelor acoperite, ce vor putea fi exploatate 12 luni pe an. Proiectul prevede în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane.

Citiţi şi Aquaparkului i-au crescut... petale! Vezi cum va arăta la final! (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
shitface
@pupincuristul lui mang alias windos: Cu ce anume afecteaza lucrarea podul caii ferate?? Asta ti-a dictat tovarasul sa scrii, ca sa se scoata pentru faptul ca nu a miscat un deget desi o putea face?
Postat 18 Ianuarie 2016, 12:04 de hateretards
Cum rămâne cu..
Apa geotermală?Chiar dacă probabil va fi reintrodusă înapoi după folosire?Mă tem că lacul cu nuferi va fi sau poate este deja o amintire.Am fost la Băile Herculane,dă solul acolo apă termală fără număr!De ce nu se bagă şi acolo?Iarna staţiunea e ca moartă..
Postat 17 Ianuarie 2016, 19:08 de crisan
Sensul giratoriu e de bine ...
O sa intrerupa ”drumul expres” cu un sens giratoriu, marcând de fapt realitatea că de acolo începe, nicidecum de la podul Macio !!! Asta dacă CFR-ul va aproba lucrarea care afectează podul căii ferate !!!
Postat 16 Ianuarie 2016, 13:38 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON