URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2024, 16:16

„Există viaţă şi în scaun rulant”: Bihoreanul Florin Mihuţ a impresionat juriul de la „Chefi la cuţite” (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florin Mihuţ, tânărul bihorean ţintuit în scaun cu rotile, care îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice, a impresionat cu povestea sa juriul emisiunii "Chefi la cuţite", difuzate miercuri seara la Antena 1, şi a trecut în etapa următoare a competiţiei culinare.

O altă viaţă

Momentul său culinar a fost difuzat în ediţia 8 a sezonului 13 "Chefi la cuţite". Tânărul a decis să gătească pentru cei patru juraţi - chef Richard Abou Zaki, chef Alexandru Sautner, chef Ştefan Popescu şi chef Orlando Zaharia - preparatul nord-african shakshouka, care se mănâncă de obicei la micul dejun.

El a spus că a venit la emisiune pentru a demonstra că persoanele cu dizabilităţi pot să gătească.


(Sursa foto: A1.ro)

În timp ce pregătea shakshouka, Florin a povestit drama prin care a trecut la vârsta de 24 ani, când, în urma unui accident cu motocicleta, a rămas imobilizat în scaun cu rotile.

„În anul 2019, într-o vară, am făcut un accident de motocicletă şi am rămas imobilizat în scaun cu rotile. Am căzut într-o curbă, nu ştiu ce s-a întâmplat, n-am avut nici viteză mare, m-am lovit cu spatele de parapet, mi-am secţionat coloana şi de atunci viaţa mea s-a schimbat. M-am gândit că mai bine aş fi murit, mi-am dorit să nu mai fi trăit pentru că mă chinuiam şi atunci care era scopul meu? Să mă chinui pe mine şi pe alţii? Acceptarea a fost cea mai grea, pentru că nu voiam să accept scaunul cu rotile. Eram dansator, iar faptul că nu mai puteam merge m-a ucis. Tot ce făceam ţinea de picioare. Nu mai puteam să fac nimic din ce făceam înainte. Prima jumătate de an după accident a fost mai grea, până mi-am dat seama că există viaţă şi în scaun rulant", a povestit el în cadrul emisiunii-concurs.

Curajos şi glumeţ

Impresionaţi de povestea lui, cei patru juraţi l-au întrebat şi cu ce se ocupă acum.

Florin Mihuţ a detaliat că şi-a găsit o altă pasiune, paraciclismul, şi că îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice din 2028. În plus, bihoreanul a mai spus că a scris şi o carte axată pe experienţa care i-a schimbat viaţa. Volumul va fi lansat în curând.

Concurentul a mai spus că nu-i merge rău nici cu fetele. „Am mai mare succes la fete în scaun cu rotile decât înainte, iar înainte făceam sală, eram atlet, aveam motor. Nu ştiu care e treaba...", a spus, șubugăț, tânărul originar din localitatea bihoreană Mihai Bravu.


(Sursa foto: A1.ro)

În final, cei patru juraţi i-au spus că tehnica pentru preparatul ales de el nu a fost cea potrivită, însă shakshouka a fost bună, motiv pentru care a primit trei cuţite şi a trecut în etapa următoare.

"Într-adevăr, tehnica nu a fost ideală, dar gustul a fost acolo. Ai avut curaj, aşa cum ai avut toată viaţa", i-a spus chef Orlando Zaharia.

BIHOREANUL a prezentat povestea tânărului în 2020, atunci când Florin Mihuţ a şi lansat campania de strângere de fonduri pentru a-şi cumpăra un handbike, adică o bicicletă care se poate conduce cu mâinile şi cu ajutorul căreia a concurat deja la câteva competiţii de profil din ţară şi străinătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON