URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2024, 16:35

EXCLUSIV: Imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu crima din Sântandrei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

BIHOREANUL vă prezintă, în premieră, înregistrarea cu ultimele minute de viaţă ale bărbatului din Sântandrei, care a murit, miercuri seara, după ce sora sa l-a strangulat cu o funie pe un câmp, lângă unul din drumurile care leagă comuna Sântandrei de Oradea.

Cei doi fraţi mergeau împreună pe banda destinată bicicletelor, după cum se vede în înregistrarea parvenită BIHOREANULUI. În imagini se observă că bărbatul se deplasează greu, clătinându-se, semn că era sub influenţa băuturilor alcoolice. De altfel, acesta avea în mână un flacon, pe care la un moment dat îl pune pe asfalt, se caută în buzunare şi îşi aprinde o ţigară.

Atât el, cât sora sa coboară după aceea pe pista de alergat, unde se opresc din nou. Este, cel mai probabil, momentul în care femeia a scos din buzunar frânghia şi i-a strâns cu ea gâtul fratelui său, trăgându-l, apoi, pe câmp, în întuneric, deoarece pe şosea circulau maşini şi ar fi putut fi surprinsă în timpul faptei.

Din acel moment, cum locul în care se aflau cei doi era la o distanţă prea mare de camera de supraveghere, în imagini se mai văd doar două umbre care stau în picioare, iar câteva secunde mai târziu, se prăbuşesc la pământ.

Bărbatul în vârstă de 42 ani a fost găsit joi dimineaţa, de un martor, după cum a relatat deja BIHOREANUL, iar anchetatorii i-au refăcut traseul cu imaginile de pe camerele de supraveghere. 

„O dureau mâinile”

Concret, anchetatorii au stabilit că acesta a fost însoţit de către sora sa şi că aceasta l-a atacat la ora 21.47. Ca să-l ucidă, femeia s-a folosit de o funie pe care o adusese în buzunar şi cu care şi-a strâns fratele de gât, reuşind să-l tragă de pe drum, pe câmp, iar apoi să-l trântească la pământ. Luminiţa Leuca a continuat să-şi sugrume fratele vreme de 20 minute şi a plecat de la locul crimei la ora 22.07, doar după ce s-a asigurat că acesta nu mai are puls, după cum a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Cristian Ardelean. 

Luminiţa Leuca a recunoscut fapta comisă şi a fost arestată preventiv pentru 30 zile, pentru omor asupra unui membru de familie, infracţiune pentru care riscă până la 25 ani de detenţie.

În referatul cu propunere de arestare înaintat instanţei de judecată, făcut public la solicitarea BIHOREANULUI sub forma unui extras, procurorii atrag atenţia asupra gravității faptei comise de femeie şi subliniază hotărârea cu care a săvârşit fapta, "fiind necesar strângă frânghia în jurul gâtului victimei aproximativ 20 de minute, timp în care, deşi a obosit şi o dureau mâinile, nu a dat drumul la strânsoare". 

„Lăsarea în libertate a inculpatei reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică, echivalând cu lipsa unei reacții colective ferme față de fapta comisă, afectează echilibrul social firesc, creează o stare de indignare, de dezaprobare, de temere și insecuritate socială, stimulează presupunerea justiția nu acționează suficient de ferm împotriva unor manifestări infracționale de accentuat pericol social și poate încuraja şi alte persoane să comită fapte asemănătoare", au arătat anchetatorii.

Atenție, imagini care vă pot afecta!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pana la urmă care a fost motivul crimei
Că pare că a fost premeditată
Postat 10 Februarie 2024, 23:04 de CivisUlpianum
Afecta...
Atentie, imaginile nu m-au afectat deloc!! O tampenie...
Postat 10 Februarie 2024, 21:27 de AnaConda
Justificari filosofice
Justificarile astea filosofice mi se par atât de penibile încât, ele însele arată incapacitatea justiției din țara noastră. Cum, justiția își justifică sau coordonează acțiunile după impresiile sau senzațiile unora sau altora? Justiția e speriată de ce spun oamenii pe facebook? Justiția trebuie să-și facă treaba: nimic mai mult. Nu le cere nimeni altceva. Trebuiau să comunice ceva de genul, dacă tot au vrut să comunice: "Persoana în cauză nu poate fi lăsat în libertate pentru că are statutul prezumtiv de criminal încălcând articolul x din legea Y. Acest articol ne dă dreptul să o arestăm preventiv pe 30-60-90 de zile. Punct! Ce îmbârligături beletristice?! Ce maculatură, ce poezii? Nu maculatură trebuie ci articolul X din legea Y. Este lege? Este. Scrie acolo în lege ce trebuie comunicat. Așa trebuie făcut cu hoția, corupția, violatorii și orice.
Postat 10 Februarie 2024, 18:00 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON