URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
26 Februarie 2020, 17:09

Evitaţi! Lucrările la pasajul de lângă Piaţa 100 îngreunează circulaţia pe şoseaua de centură (FOTO)

Evitaţi! Lucrările la pasajul de lângă Piaţa 100 îngreunează circulaţia pe şoseaua de centură (FOTO) foto: Info Trafic Bihor
Evitaţi! Lucrările la pasajul de lângă Piaţa 100 îngreunează circulaţia pe şoseaua de centură (FOTO) foto: Info Trafic Bihor
Evitaţi! Lucrările la pasajul de lângă Piaţa 100 îngreunează circulaţia pe şoseaua de centură (FOTO) foto: Info Trafic Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de construire a pasajului pe care şoseaua de centură va supratraversa sensul giratoriu la intrarea în Piaţa 100 îngreunează traficul în zonă.

"Să mai lase pe câte unul!"

Cozile se întind sute de metri de la pasajul suprateran de peste DN 76 Oradea - Arad până la fosta giraţie de la intrare în piaţă.

Traficul se gâtuie în momentul în care cele două benzi pe sens care coboară podul întâlnesc cele două benzi care vin în aceeaşi direcţie dinspre sensul giratoriu pentru ca apoi patru benzi să se restrângă în una singură.

Gâtuirea circulaţiei a creat discuţii atât în trafic, între şoferi, cât şi în spaţiul virtual.

"Se circulă doar pe partea dinspre Piaţa 100. Cei a căror bandă nu se închide să mai lase pe câte unul de pe banda doi pe banda unu, pentru a evita ambuteiajele şi mai mari", a cerut un conducător auto pe grupul Infotrafic Bihor.

"Am făcut cam şapte minute"

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta a spus că nu există soluţii salvatoare. "În momentul de faţă se circulă în condiţii de şantier. Cozile încep în momentul în care patru benzi pe sens se restrâng la una singură. Nu avem unde amenaja benzi de circulaţie suplimentare şi nici nu putem devia traficul prin oraş", a declarat Birta.

Viceprimarul a spus că a testat la volanul maşinii de serviciu viteza de circulaţie în zonă. "De la pasarela de la ieşirea spre Arad până dincolo de Piaţa 100 am făcut cam şapte minute. Totul depinde de modul în care şoferii îşi dau voie unii altora să intre în trafic", a spus vicele.

Circulaţia pe şoseaua de centură a fost restrânsă la cele două benzi dinspre Piaţa 100 pentru că în zona spre cartierul Europa constructorii amenajează banda de ocolire a viitorului pasaj.

Pentru fluidizarea circulației, sensul giratoriu de la capătul cimitirului a fost desființat, iar accesul din centură în strada Universității a fost desființat. Restricţia de circulaţie se va aplica pentru următoarele trei luni.

Lucrările de amenajare a pasajului au fost atribuite firmei Porr Construct pentru suma de 27,8 milioane lei cu un termen de execuţie de 18 luni care expiră în aprilie, anul viitor. Constructorii au promis reprezentanţilor municipalităţii finalizarea pasajului până la sfârşitul acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Turbogirația.
Asemeni celebrei “Turbogirații” lucrarea îi adaptată din mers. Mă întreb când se va face un proiect inteligent din prima. Nici Bloomberg nu știe, el era cu infiltratu.
Postat 27 Februarie 2020, 10:37 de oradeaveche
testtest
Bine face Bolojan.
Postat 27 Februarie 2020, 00:47 de Sandu2100
afara ca zugravim
Bolojean se crede Bloomberg dar e doar o caricatura ceausista.
Postat 26 Februarie 2020, 22:15 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON