URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2020, 18:00

Echipa de polo CSM Oradea pierde jucători de bază

Echipa de polo CSM Oradea pierde jucători de bază sursa foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea aşteaptă cu nerăbdare să revină la antrenamentele din bazin, după ce din 16 martie, de când a fost instaurată starea de urgenţă, se pregătesc doar acasă.

"A fost o perioadă dificilă, băieţii se pregătesc doar acasă, aşa cum pot, din punct de vedere fizic, fac diferite exerciţii, flotări, elasticitate, cu mingea medicinală, la perete. Suntem nerăbdători să revenim în apă, sperăm că de la 1 iulie se va întâmpla şi acest lucru, deşi va fi foarte dificil, în condiţiile de faţă. Cei de la bazin ar trebui să facă un instructaj, pentru a respecta toate reglementările impuse, privind dezinfectarea, distanţarea socială şi aşa mai departe", a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul principal al echipei de polo CSM, Dorin Costrăş.

Pentru că Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" se află în plin proces de renovare, reluarea pregătirilor s-ar putea face la Bazinul Acoperit Crişul sau la bazinul descoperit din cadrul Aquapark-ului Nymphaea. "Avem o înţelegere cu cei de la Aquapark, însă va mai dura câteva zile până se vor pune la punct toate condiţiile de acolo, aşa că e foarte posibil să începem la Bazinul Crişul", a adăugat Costrăş.

Dragomirescu şi Georgescu, la Steaua

Din păcate, formaţia orădeană a pierdut în acest timp un jucător de bază, pe Vlad Dragomirescu, căruia i-a expirat contractul cu CSM şi care a şi semnat deja cu Steaua. La acelaşi capitol, veştile nu sunt tocmai bune, orădenii fiind pe cale să-l piardă şi pe Vlad Georgescu. Jucătorul mai are un an de contract cu vicecampioana, dar după ce în această vară, tatăl său, Aurelian Georgescu, a fost instalat antrenorul Stelei, acesta şi-l doreşte şi pe fiul său alături de el şi este foarte probabil să realizeze acest deziderat, dat fiind că orădenii par a fi înţeles situaţia dintre cei doi.

În rest, după cum precizează antrenorul Costrăş, chiar dacă pe 31 mai au expirat contractele în cazul marii majorităţi a jucătorilor, cu ceilalţi componenţi ai lotului se pare a se fi ajuns la o înţelegere, şi cel mai probabil aceştia vor continua alături de CSM, inclusiv experimentatul portar sârb, Gojko Pijetlovic.

O situaţia mai specială se înregistrează cu japonezul Yusuke Inaba, căruia i-a expirat contractul şi care are mai multe oferte din străinătate. "Yusuke ţinteşte o echipă mare. Asta îşi doreşte. Ne-a spus însă că dacă nu va reuşi să se transfere la o astfel de formaţie, va continua cu noi", a mai afirmat tehnicianul principal al CSM-ului.

Se caută înlocuitori

Dorin Costrăş a mai spus că îşi doreşte înlocuitori pe măsura celor care au plecat şi că se află în discuţii avansate cu "un stângaci sârb, al cărui nume nu pot să-l dezvălui însă momentan".

În plus, antrenorul orădenilor va mai promova de la juniori, de la Progress Oradea sau de la Crişul Oradea, încă unul sau doi jucători, astfel încât pentru următoarea ediţie de campionat să beneficeze de un lot de 17-18 jucători. Căpitanul formaţiei va fi în continuare Ramiro Georgescu.

Dacă de la 1 iulie poloiştii vor reveni la bazin, antrenorul Dorin Costrăş anunţă că în luna august este foarte posibil să le acorde o săptămână vacanţă, pentru că "în această perioadă, chiar dacă au fost acasă, numai vacanţă nu a fost pentru ei".

Memoriu la Federaţie

În altă ordine de idei, în ce priveşte contestaţia privind măsura luată de Federaţia Română de Polo de a desemna în acest sezon campioană din echipa Steaua, tehnicianul CSM-ului a precizat că a fost depus un memoriu la Federaţie. "Acesta va fi analizat în Biroul Federal, dar telefonic ne-au transmis deja că sunt şanse mici să schimbe decizia. Noi, totuşi, trebuie să avem un răspuns de la ei, pentru ca apoi să putem să mergem mai departe şi să Ministerului Tineretului şi Sportului, iar dacă nici aici nu vom primi răspuns favorabil, ne vom îndrepta în civil împotriva Federaţiei", a mai adăugat Costrăş.

Tehnicianul orădemilor refuză să o recunoască pe Steaua drept campioana actualei ediţii, însă crede că în sezonul viitor va fi şi mai greu cu bucureştenii, care s-au întărit cu jucători de echipă naţională.

În ce priveşte participarea în ediţia următoare a cupelor europene, Dorin Roşca, organizatorul de competiţii a formaţiei de polo CSM Oradea, spune că bihorenii vor lua startul în Liga Campionilor Europeni, pentru că, potrivit regulamentului LEN, primele două clasate din competiţiile naţionale au acest drept şi "cred că nu vor fi probleme să ne înscriem din nou şi-n acest an".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON