URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă reacția Ministerului Educației a fost jenantă, ministra vorbind despre „reziliență” fiindcă rezultatele au fost similare cu cele din 2018, societatea s-a arătat de o indiferență vecină cu autismul. Ligia Deca a spus, practic, că suntem la fel de proști ca acum un cincinal, dar sindicatele dăscălimii, asociațiile de părinți și consiliile elevilor nu s-au băgat în dezbateri.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
07 Noiembrie 2018, 19:11

E oficial! Târgul de Crăciun din Oradea se va ţine, între 6 și 31 decembrie, în Piaţa Unirii

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) a anunţat, miercuri, că în perioada 6-31 decembrie va organiza o nouă ediţie a Târgului de Crăciun.

Deşi municipalitatea a decis că nu va mai organiza evenimente de amploare în Piaţa Unirii, târgul se va ţine până la urmă tot în piaţa centrală, la fel ca în ultimii ani, scena urmând să fie amplasată spre strada Avram Iancu.

"Structura târgului rămâne în bună parte cea de anul trecut, cu excepţia faptului că pe zona cu dale albe (n.r. – cea din dreptul Palatului Vulturul Negru) va fi montat patinoarul, în timp ce scena va fi înspre strada Avram Iancu. Patinoarul nu are o greutate mare. Am primit în scris acordul constructorului pentru modul acesta de amplasare", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, Mihai Jurca, preşedintele APTOR. Intrarea cu maşini în zona respectivă va fi blocată.

Ediţia de anul acesta va aduce în Piaţa Unirii concerte, un brad imens, bunătăţi, decoraţiuni şi suverniruri. De asemenea, la târg va fi amenajată căsuţa lui Moş Crăciun.

Ediţia 2018 a Târgului de Crăciun Oradea va începe cu o săptămână mai târziu decât în anii precedenţii deoarece în data de 1 decembrie 2018, tot în Piaţa Unirii, va fi sărbătorit Centenarul Marii Unirii.

Pe 7 noiembrie a fost deschisă procedura de depunere a ofertelor de participare în calitate de expozant la Târgul de Crăciun. Sunt căutați producători de bucate tradiţionale, dulciuri sau alte specialităţi, meşteri populari şi artizani de suveniruri şi decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 7 noiembrie - 23 noiembrie 2018 (ora 12:00), folosind formularul disponibil la următorul link.

Sunt disponibile 35 de căsuţe din lemn pentru agenţi economici din sectoarele: alimentar, non-alimentar şi bar, respectiv 2 căsuţe pentru ONG-uri.

Preţul de ocupare a domeniului public pentru activităţile comerciale desfăşurate în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea este de 75 lei +TVA /căsuţă/zi (producătorii şi meşterii populari care deţin autorizaţii conform legii beneficiază de o reducere de 30%).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
"Sa radem cu gura!"
De ce se tine Targul acolo?, de ce se plateste locul in Casuta?, de ce nu se da gratis marfa din Casute?, de ce nu se garanteaza ca va fi vreme buna?, de ce vine lume multa?, de ce nu se dau cadouri-moca la toti?, de ce nu vine Mosul?, de ce nu e berea la liber?, de ce mesterii populari vand marfa din China?, de ce se ia bradul dupa targ?, de ce nu se asigura conditii mai bune?, de ce nu se face totu´?, de ce e asa si nu invers?, de ce se face cand se poate sa nu se faca?, de ce? Era mai bine inainte...
Postat 08 Noiembrie 2018, 13:37 de decalog
Excalibur
Ești un caz social vrei totul pe gratis , și apoi fugi de cele 5 zile de muncă pe lună
Postat 08 Noiembrie 2018, 10:52 de Sandu1206
taxa
@excalibur si @roger - si voi aveti impresia ca daca le-ar da gratis casutele, comerciantii ar vinde mai ieftin? Piata s-a facut cu fonduri europene (si cu o contributie a bugetului local) dar trebuie intretinuta din banii orasului. Cei care vin in piata sunt comercianti nu sunt asociatii caritabile. Daca ar fi gratis cum s-ar face selectia pt ca ar fi coplesiti de cereri. Si ar aparea imediat carcotasii ca s-au facut preferential. Oriunde in lume inchirierea casutelor se face pe bani iar in perioada Craciunului pe bani multi.
Postat 08 Noiembrie 2018, 10:44 de andy
bugetul orasului
@excalibur - bine zici tu! chiar asa - 90 lei/zi pt o casuta nu e cam exagerat?! inseamna cateva zeci de mii euro din chiria casutelor doar in cele 23 de zile. unde vor merge banii astia?
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:20 de roger
Durex
La d-ta prezervativul e obligatoriu.Pe cap.Nu te mai lega de comentariile mele,nu ma intereseaza parerea ta.Aici se fac schimburi de idei,unele nespuse,altele nescrise,altele care nu pot fi nici spuse,nici scrise.Esti obtuz si agramat.Iar adulatia ta e patologica.Intr-o viata anterioara probabil ai fost un purtator de servieta.Sa fii iubit...
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:05 de excalibur
Ahahahaha
Cat de proști sunt unii . Excalibur site cupara-ti ceva nou, o fusta ceva.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:41 de Sandu1206
75 lei +TVA /căsuţă/zi
De ce trebuie aceasta taxa?De ce 75 si nu 25, sau 175? Comerciantul va recupera cuantumul taxei din vinzari,deci sunt vizate buzunarele oradenilor...as always.Piata a fost reabilitata cu fonduri europene,deci nu sunt credite sau alte arierate care sa greveze bugetul proprietarului.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:07 de excalibur
TY Bolojan
Va fi o feerie!
Postat 07 Noiembrie 2018, 23:04 de unom
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON