URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Noiembrie 2018, 19:11

E oficial! Târgul de Crăciun din Oradea se va ţine, între 6 și 31 decembrie, în Piaţa Unirii

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) a anunţat, miercuri, că în perioada 6-31 decembrie va organiza o nouă ediţie a Târgului de Crăciun.

Deşi municipalitatea a decis că nu va mai organiza evenimente de amploare în Piaţa Unirii, târgul se va ţine până la urmă tot în piaţa centrală, la fel ca în ultimii ani, scena urmând să fie amplasată spre strada Avram Iancu.

"Structura târgului rămâne în bună parte cea de anul trecut, cu excepţia faptului că pe zona cu dale albe (n.r. – cea din dreptul Palatului Vulturul Negru) va fi montat patinoarul, în timp ce scena va fi înspre strada Avram Iancu. Patinoarul nu are o greutate mare. Am primit în scris acordul constructorului pentru modul acesta de amplasare", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, Mihai Jurca, preşedintele APTOR. Intrarea cu maşini în zona respectivă va fi blocată.

Ediţia de anul acesta va aduce în Piaţa Unirii concerte, un brad imens, bunătăţi, decoraţiuni şi suverniruri. De asemenea, la târg va fi amenajată căsuţa lui Moş Crăciun.

Ediţia 2018 a Târgului de Crăciun Oradea va începe cu o săptămână mai târziu decât în anii precedenţii deoarece în data de 1 decembrie 2018, tot în Piaţa Unirii, va fi sărbătorit Centenarul Marii Unirii.

Pe 7 noiembrie a fost deschisă procedura de depunere a ofertelor de participare în calitate de expozant la Târgul de Crăciun. Sunt căutați producători de bucate tradiţionale, dulciuri sau alte specialităţi, meşteri populari şi artizani de suveniruri şi decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 7 noiembrie - 23 noiembrie 2018 (ora 12:00), folosind formularul disponibil la următorul link.

Sunt disponibile 35 de căsuţe din lemn pentru agenţi economici din sectoarele: alimentar, non-alimentar şi bar, respectiv 2 căsuţe pentru ONG-uri.

Preţul de ocupare a domeniului public pentru activităţile comerciale desfăşurate în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea este de 75 lei +TVA /căsuţă/zi (producătorii şi meşterii populari care deţin autorizaţii conform legii beneficiază de o reducere de 30%).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
"Sa radem cu gura!"
De ce se tine Targul acolo?, de ce se plateste locul in Casuta?, de ce nu se da gratis marfa din Casute?, de ce nu se garanteaza ca va fi vreme buna?, de ce vine lume multa?, de ce nu se dau cadouri-moca la toti?, de ce nu vine Mosul?, de ce nu e berea la liber?, de ce mesterii populari vand marfa din China?, de ce se ia bradul dupa targ?, de ce nu se asigura conditii mai bune?, de ce nu se face totu´?, de ce e asa si nu invers?, de ce se face cand se poate sa nu se faca?, de ce? Era mai bine inainte...
Postat 08 Noiembrie 2018, 13:37 de decalog
Excalibur
Ești un caz social vrei totul pe gratis , și apoi fugi de cele 5 zile de muncă pe lună
Postat 08 Noiembrie 2018, 10:52 de Sandu1206
taxa
@excalibur si @roger - si voi aveti impresia ca daca le-ar da gratis casutele, comerciantii ar vinde mai ieftin? Piata s-a facut cu fonduri europene (si cu o contributie a bugetului local) dar trebuie intretinuta din banii orasului. Cei care vin in piata sunt comercianti nu sunt asociatii caritabile. Daca ar fi gratis cum s-ar face selectia pt ca ar fi coplesiti de cereri. Si ar aparea imediat carcotasii ca s-au facut preferential. Oriunde in lume inchirierea casutelor se face pe bani iar in perioada Craciunului pe bani multi.
Postat 08 Noiembrie 2018, 10:44 de andy
bugetul orasului
@excalibur - bine zici tu! chiar asa - 90 lei/zi pt o casuta nu e cam exagerat?! inseamna cateva zeci de mii euro din chiria casutelor doar in cele 23 de zile. unde vor merge banii astia?
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:20 de roger
Durex
La d-ta prezervativul e obligatoriu.Pe cap.Nu te mai lega de comentariile mele,nu ma intereseaza parerea ta.Aici se fac schimburi de idei,unele nespuse,altele nescrise,altele care nu pot fi nici spuse,nici scrise.Esti obtuz si agramat.Iar adulatia ta e patologica.Intr-o viata anterioara probabil ai fost un purtator de servieta.Sa fii iubit...
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:05 de excalibur
Ahahahaha
Cat de proști sunt unii . Excalibur site cupara-ti ceva nou, o fusta ceva.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:41 de Sandu1206
75 lei +TVA /căsuţă/zi
De ce trebuie aceasta taxa?De ce 75 si nu 25, sau 175? Comerciantul va recupera cuantumul taxei din vinzari,deci sunt vizate buzunarele oradenilor...as always.Piata a fost reabilitata cu fonduri europene,deci nu sunt credite sau alte arierate care sa greveze bugetul proprietarului.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:07 de excalibur
TY Bolojan
Va fi o feerie!
Postat 07 Noiembrie 2018, 23:04 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON