URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 19 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2018, 15:15

După trei ani de „abstinenţă” totală, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor a primit 10 autosanitare noi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor a primit în acestă săptămână primele maşini noi din ultimii trei ani, în condiţiile în care trei sferturi din parcul auto este, de trei ani, bun de casat.

"De marţi, am primit 9 Renault Master 4x2 şi un Volkswagen Transporter T 6, acesta 4x4, cu cutie automată. Toate cele 10 ambulanţe sunt de tipul B1-B2 (n.r. - ce pot fi deservite atât de ambulanţier în echipaj cu o asistentă, cât şi cu un medic) şi au fost achiziţionate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la nivel central", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter.

Acesta a adăugat că noile unităţi vor fi puse în uz săptămâna viitoare, iar ambulanţa VW Transporter 4x4, prima de acest fel în dotarea Serviciului, va fi alocată substaţiei din Ştei. "În lunile decembrie, ianuarie şi februarie, aceasta va staţiona la Arieşeni, unde solicitarea este mare în timpul sezonului de iarnă", a mai spus dr. Venter.

În prezent, parcul auto al SAJ Bihor este alcătuit din 70 de ambulanţe, cea mai nouă fiind din 2015, iar cele mai vechi având vârsta de 10 ani. Cele mai "tinere" au parcurs 300.000 kilometri, majoritatea circa 700.000 – 800.000 kilometri, dar sunt şi maşini al căror kilometraj a sărit de un milion de kilometri.

"Cele 10 maşini vor intra imediat în folosinţă, ceea ce ne va permite să casăm o parte din ambulanţele vechi, iar pe altele să le punem în rezervă, pe cele care mai pot fi reparate cu costuri rezonabile", a explicat managerul SAJ Bihor.

Dr Venter a mai spus, totodată, că cele 10 maşini noi fac parte dintr-un lot de 31 de care va beneficia judeţul Bihor, celelalte 21 ambulanţe noi urmând să fie primite anul viitor, în primăvară.

Achiziţia de ambulanţe a fost blocată la nivelul întregii ţări încă de la începutul anului 2017, în condiţiile în care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a propus cu un an înainte efectuarea ei, pentru un total de 800 de unităţi, la nivelul IGSU, aşa încât să se obţină preţuri mai mici, dar Ministerul Sănătăţii, condus de Florian Bodog, s-a opus, acuzând că procedura coordonată de Arafat ar fi fost suspectă, "cu dedicaţie".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5516 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON