URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Iulie 2017, 21:44

După maşini şi biciclete, Primăria Timişoara a interzis şi plimbarea cu role în centrul oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rolele, trotinetele şi skateboardurile sunt interzise în centrul Timişoarei, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, aprobată marţi, amenzile pentru cei care nu respectă această prevedere fiind cuprinse între 200 şi 800 lei.

Proiectul de hotărâre privind “interzicerea folosirii monociclurilor, trotinetelor şi a altor mijloace de deplasare similare” în centrul istoric al oraşului a fost votat de majoritatea consilierilor locali.

În referatul proiectului de hotărâre se arată că este nevoie de această interdicţie în zona pietonală “pentru a se asigura un climat de siguranţă a persoanelor care frecventează zona pietonală a municipiului Timişoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmări grave asupra integrităţii fizice a persoanelor care circulă în această zonă”.

“În zona pietonală este restricţionat accesul vehiculelor. De asemenea, în această zonă pătrund şi circulă cu viteză persoane care utilizează skateboard-uri, hoverboard-uri, segway, trotinete sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni, care pun în pericol siguranţa pietonilor care se deplasează în zona pietonală, în special a copiilor, ce pot fi cu uşurinţă vătămaţi prin coliziunea cu cei care se deplasează utilizând mijloacele menţionate mai sus”, scrie în referatul proiectului de hotărâre.

Luni, Primăria Timişoara a organizat o dezbatere publică pe tema proiectului prin care se interzice accesul cu role, trotinete sau skateboarduri în centrul oraşului, în urma căreia au fost propuse mai multe amendamente care au fost votate de aleşii locali, marţi.

Astfel, au fost definite străzile şi pieţele pe care sunt interzise aceste mijloace, dar şi amenzile pe care le riscă cei care nu respectă hotărârea de consiliu local.

„Se interzice folosirea pe străzile şi în pieţele destinatei promenadei, Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărăşeşti, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe. Lazar (tronsonul cuprins între strada Emanuil Ungureanu şi Piaţa Unirii), strada Florimund Mercy, strada Enrico Caruso, strada General Praporgescu a oricăror mijloace de locomoţie, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor. Nu se au în vedere în enumerarea deschisă mai sus cărucioarele pentru copii şi pentru persoane cu dizabilităţi”, scrie în amendament.În ceea ce priveşte amenzile, vor fi sancţionate cu sume între 200 şi 400 lei persoanele cu vârste între 14 şi 18 ani, şi cu sume între 400 şi 800 lei, persoanele peste 18 ani. Copiii cu vârste sub 14 ani scapă de amenzi.

Interdicţia va intra în vigoare după ce noua hotărâre va fi avizată de Prefectura Timiş şi vor fi montate indicatoare.

În toamna anului 2015, Primăria Timişoara a interzis accesul bicicletelor în centrul istoric al oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
.....
Nea roibule, da un ucaz si pur si simplu interzi-le timisorenilor accesul in centrul istoric! Sunt autoturisme capabile sa circule fara sofer, dar despre trotinete, role si skatboarduri n-am auzit. Vezi ce simplu e!
Postat 06 Iulie 2017, 14:47 de pinonel
model (de)urmat si la Oradea - urmeaza pietonii
Eu zic sa se interzica si accesul pietonilor, mama lor de tarani de la oras. E ok asa, ca la tara: casa mare, scumpa si frumoasa sta nefolosita, doar pentru musafiri iar fraierii care au muncit o viata, dorm intr-o darapanatura in fundul curtii..
Postat 05 Iulie 2017, 09:13 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON