URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2016, 16:26

1820 de plătitori! Primăria a încasat suma record de o jumătate de milion de lei încă din prima zi de plată a impozitelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Semne bune anul are! Bugetul local a încasat luni, în prima zi de plată a impozitelor, suma de record de o jumătate de milion de lei.

Peste 1.700 de orădeni şi 120 de firme şi-au plătit impozitele până la orele prânzului. Conform evidenţelor municipalităţii, numărul de plătitori este de două ori mai mare decât în prima zi de plată din 2015.

Orădenii au luat cu asalt ghişeele municipalităţii încă de la primele ore ale dimineţii, fiecare rând ajungând să numere peste zece persoane. În cursul după-amiezii, numărul plătitorilor a început să scadă, fără să dispară însă cozile.

Conform programului de lucru cu publicul, ghişeele de plată sunt deschise zilnic de la ora 7:30 la ora 18. Excepţie face ziua de vineri, când ghişeele se închid la ora 15.

În evidenţele municipalităţii erau înregistraţi la sfârşitul anului trecut 130.000 de contribuabili persoane fizice şi 11.000 persoane juridice. Contribuabilii, persoane fizice, care îşi sting integral obligaţiile faţă de bugetul fiscal până la primul termen de plată din 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%, care în cazul persoanelor juridice devine de 5%. Penalităţile de întârziere se ridică la 1% pe lună sau fracţiune de lună.

Sumele datorate de orădeni cu titlul de taxe şi impozite au crescut cu circa 23% faţă de anul trecut ca urmare a modificărilor făcute de Codul Fiscal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Domnule agent termic..
Aşa am să fac,am să te rog pe dumneata,nu ştiu cum,acum că vine noaptea ,o fi un sfetnic bun.Dar nu cred că pe doamna Primărie uo doare n dos.Da!să nu fim răi, sunt reabilitate magistrale şi coloane pe bani grei,da problema e cronică la noi,la rume, nu ie calitate n materiale,domnle!!!
Postat 18 Ianuarie 2016, 22:58 de crisan
Advance payment
O sugestie finantelor locale: sa permita plata impozitelor cu ani inainte, in acest fel s-ar plati mai repede datoriile urbei si s-ar putea demara alte si alte proiecte...
Postat 18 Ianuarie 2016, 22:04 de excalibur
fara defectiuni... :D
... iata-ma, am sosit, agentul termic fara defectiuni ! :D mai bine ma rogi pe mine sa vin fara intreruperi, pe primarie o cam doare in dos de cetatean :))))))
Postat 18 Ianuarie 2016, 20:14 de AgentulTermic
să vedem..
cum va face primăria calitate măcar,în sensul că agentul termic ce depinde de primărie să vină măcar fără defecţiuni,întreruperi, din partea termoelectrica.pe scurt,am vrea calitate,nu bătaie de joc,dacă amărâţii de oameni ,mulţi nu vor să rămână datori,mulţumesc...
Postat 18 Ianuarie 2016, 16:55 de crisan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON