URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2022, 09:51

Drumul care leagă străzile Clujului şi Griviţei prin şanţul Cetăţii Oradea va fi reabilitat ca arteră rutieră (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul care leagă străzile Clujului şi Griviţei prin şanţul Cetăţii Oradea va fi reabilitat ca arteră rutieră.

Consiliul Local a aprobat joi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, în valoare de 4,2 milioane lei cu TVA inclus.

"În urma lucrărilor, drumul de legătură, în prezent închis autovehiculelor pe porţiunea dinspre Piaţa Cetăţii, va fi deschis traficului auto. În capătul din strada Griviţei va fi amenajat un sens giratoriu", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Lucrările de modernizare a drumului cu o lungime de 513 metri vor avea un termen de finalizare de două luni.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, investiţia va viza îmbunătăţirea circulaţiei rutiere în zonă, refacerea carosabilului şi trotuarelor, limitarea folosirii spaţiului ca loc de parcare şi modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Măcar se va reface și trotuarul la coborâre în șanț
Acum două săptămâni am dorit să vizitez Târgul de Paști din Cetate și fiind într-o postură nouă de proaspăt tătic, am de dus un bebeluș în cărucior. Naivul de mine, care este asaltat de tot felul de propagande, chiar am crezut, că zona este accesibilă și pe trotuarul ce coboară în șanț (podul din lemn, accesul principal fiind acum doar un prilej de belvedere asupra șantierului grotesc și abandonat din jurul catedralei). Spre stupoarea mea și a unui grup de turiști nemți din fața noastră, după blocul de la Poliția Rutieră trotuarul se termină brusc și există o porțiune de câteva zeci de metri de acces anevoios prin tufișuri și capcane din beton, ca să ajungi pe trotuarul care coboară în șanț, mai bine zis o caricatură de trotuar decopertat de timp, care este impracticabil cu căruciorul fără să îi provoci traume craniene la copil. A rămas varianta să folosesc carosabilul, dar traficul auto a fost mare și mi-a fost rușine, că șoferii care coborau înspre Cetate trebuiau să încalce linia continuă să mă ocolească. Ca o informare pentru viitorii părinți care vor avea , piatra cubică in interiorul Cetății nu este pavajul ideal pentru deplasare cu un copil nou-născut în cărucior, copilul este recomandat să fie purtat în brațe.
Postat 01 Mai 2022, 09:14 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON