URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Aprilie 2022, 09:51

Drumul care leagă străzile Clujului şi Griviţei prin şanţul Cetăţii Oradea va fi reabilitat ca arteră rutieră (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul care leagă străzile Clujului şi Griviţei prin şanţul Cetăţii Oradea va fi reabilitat ca arteră rutieră.

Consiliul Local a aprobat joi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, în valoare de 4,2 milioane lei cu TVA inclus.

"În urma lucrărilor, drumul de legătură, în prezent închis autovehiculelor pe porţiunea dinspre Piaţa Cetăţii, va fi deschis traficului auto. În capătul din strada Griviţei va fi amenajat un sens giratoriu", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Lucrările de modernizare a drumului cu o lungime de 513 metri vor avea un termen de finalizare de două luni.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, investiţia va viza îmbunătăţirea circulaţiei rutiere în zonă, refacerea carosabilului şi trotuarelor, limitarea folosirii spaţiului ca loc de parcare şi modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Măcar se va reface și trotuarul la coborâre în șanț
Acum două săptămâni am dorit să vizitez Târgul de Paști din Cetate și fiind într-o postură nouă de proaspăt tătic, am de dus un bebeluș în cărucior. Naivul de mine, care este asaltat de tot felul de propagande, chiar am crezut, că zona este accesibilă și pe trotuarul ce coboară în șanț (podul din lemn, accesul principal fiind acum doar un prilej de belvedere asupra șantierului grotesc și abandonat din jurul catedralei). Spre stupoarea mea și a unui grup de turiști nemți din fața noastră, după blocul de la Poliția Rutieră trotuarul se termină brusc și există o porțiune de câteva zeci de metri de acces anevoios prin tufișuri și capcane din beton, ca să ajungi pe trotuarul care coboară în șanț, mai bine zis o caricatură de trotuar decopertat de timp, care este impracticabil cu căruciorul fără să îi provoci traume craniene la copil. A rămas varianta să folosesc carosabilul, dar traficul auto a fost mare și mi-a fost rușine, că șoferii care coborau înspre Cetate trebuiau să încalce linia continuă să mă ocolească. Ca o informare pentru viitorii părinți care vor avea , piatra cubică in interiorul Cetății nu este pavajul ideal pentru deplasare cu un copil nou-născut în cărucior, copilul este recomandat să fie purtat în brațe.
Postat 01 Mai 2022, 09:14 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON