URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2021, 11:26

Dr. Aurel Mohan, propus de PSD Bihor ca secretar de stat la Ministerul Sănătății. Emilian Pavel va fi subprefect

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia judeţeană Bihor a PSD vrea să profite cât mai rapid de intrarea la guvernare a partidului. BIHOREANUL a aflat că, într-o şedinţă a Biroului Permanent extins, organizaţia a votat propunerea fostului consilier municipal Aurel Mohan (foto stânga), de profesie medic, pentru a fi numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în timp ce fostul europarlamentar Emilian Pavel (foto dreapta), fost candidat la Primăria Oradea, iar în prezent consilier municipal, va fi subprefect.

Reuniunea Biroului Permanent extins al PSD Bihor a avut loc joia trecută, pe 16 decembrie, însă deciziile luate nu au fost aduse şi la cunoştinţa publicului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la şedinţă au participat, pe lângă preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi şeful organizaţiei municipale Oradea, Florian Bodog, şi vicepreşedinţii organizaţiei (16 la număr), precum şi parlamentarii şi cei 28 de primari PSD din judeţ, care au votat propunerile pentru cele două funcţii.

Secretarul general al PSD Bihor, Sergiu David, a confirmat pentru BIHOREANUL că în urmă cu o săptămână, dr. Aurel Mohan a fost votat de 35 de colegi pentru a fi propus secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, iar Emilian Pavel a întrunit 34 de voturi pentru a fi numit subprefect al judeţului.

Aurel Mohan (38 ani) este medic specialist neurochirurg şi conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea, însă are şi o diplomă în Inginerie Economică dobândită la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei a aceleiaşi instituţii. În trecut, Mohan a fost consilier municipal PSD în Oradea şi, conform declaraţiei de avere, deţine numeroase bunuri imobiliare, între care şi 15 terenuri în comuna Nojorid, dobândite prin cumpărare.

Emilian Pavel (tot 38 ani) este de profesie inginer, absolvind Facultatea de Tehnologia Informaţiei şi un masterat la Facultatea de Protecţia Mediului, ambele din cadrul Universităţii Oradea, iar în perioada 2014-2019 a fost europarlamentar din partea PSD, pentru ca în 2020 să candideze la funcţia de primar al Oradiei, obţinând 7,74% din voturile alegătorilor şi devenind consilier municipal. Şi Pavel are o avere consistentă, posedând terenuri în Băile Felix şi Girişu Negru – Tinca.

Conform surselor BIHOREANULUI, Emilian Pavel va fi numit subprefect al judeţului Bihor tocmai pentru că anul trecut s-a "sacrificat" candidând la Primărie în schimbul promisiunii că va fi pus pe o poziţie eligibilă pe lista de candidaţi a PSD Bihor la Camera Deputaţilor, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
comform scursurilor pardon surselor
pe mine unul nu ma mai impresioneaza ,,tenacitatea ,,jurnalistiilor de la bihoreanul care o tenacitate si obiectivitate jurnalistica vrednica de ziaristii din timpul tovarasului Ceausescu ,, relateaza ca ,, organizatia judeteana vrea sa profite cat mai repede de intrarea la guvernare !!!!!! cat de repede ????? ca a trecut ceva timp de cand a fost votat guvernul Ciuca ,iar Emilian Pavel ca s-a ,,sacrificat ,, candidand la alegeri locale !!!! Stimate jurnalist realitatea este alta de cand fortele de dreapta au dat cu Romania in gropi si la propiu si la figurat ma ref necesitatea de gropari simtita de cei ce ne -am pierdut cate o persoana draga , macar de incompetenta si debandada simtita obiectiv sper si de dvs domnilor ziaristi fiti macar mai obiectivi si nu bagati aiureli de genu ,,comform surselor,,
Postat 22 Decembrie 2021, 17:49 de popionut
Articole unidirectionale.
Admirabila tenacitatea domnului “Cris”, inversunarea cu care ne expune averile (uneori manevrele) pesedistilor si udemeristilor. Pe cand despre liberali?
Postat 22 Decembrie 2021, 15:04 de User anonimizat
ioi
Io i-as pune invers !
Postat 22 Decembrie 2021, 14:15 de sssss
daca..
Daca nu ar fi de ras ar fi de plans......pentru cei ce cunosc expresia. Am votat degeaba?
Postat 22 Decembrie 2021, 13:47 de Christa
PAVEL
Mna, a ajuns si Pacaliciul asta de Pavel Emilian pe functie , parazit de lux va fi , abia deschide gura dar sa mai realizeze ceva . Nu mai plange Miluț ca iti da mama țâțucă acum ????????????
Postat 22 Decembrie 2021, 11:46 de Mare_blue17
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON