URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2020, 14:44

Doliu național în Argentina după moartea lui Maradona. Ce spun medicii legiști despre deces (VIDEO)

Doliu național în Argentina după moartea lui Maradona. Ce spun medicii legiști despre deces (VIDEO) (Sursa foto: Profimedia Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit raportului preliminar al autopsiei transmis de presa argentiniană, Diego Maradona a murit în somn. Trupul fără viaţă a fost găsit miercuri, la ora locală 12, iar autopsia a fost făcută la morga din San Fernando. 

Doliu naţional

Conform raportului preliminar întocmit de legişti, motivul decesului a fost insuficienţă cardiacă acută, medicii spunând că acesta suferea de cardiomiopatie dilatată, o afecţiune care slăbeşte inima şi nu mai pompează suficient sânge în restul corpului, potrivit site-ului Alephnews.ro.

Joi dimineaţă sicriul cu trupul legendarului fotbalist argentinian a fost transportat cu o ambulanţă şi depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul, scrie agenţia de presă Agerpres.


(Sursa foto: elcomercio.pe)

Atunci, sute de oameni s-au aliniat în faţa palatului pentru a-şi putea lua rămas bun. Fanii lui Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu acestuia joi, între orele locale 6 şi 16, ora locală, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Preşedinţia argentiniană.

La Palatul prezidenţial au ajuns şi fosta soţie a fotbalistului Claudia Villafane şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna.

În urma lor au venit preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, precum şi jucători activi şi retraşi, în special coechipieri ai lui Maradona care au luat parte la epopeea Cupei Mondiale din 1986, câştigată de naţionala Albiceleste în Mexic. Toate aceste persoane şi-au putut lua rămas bun de la legendarul fotbalist înainte de a se permite accesul publicului în palat.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional după moartea lui Maradona.


(Sursa foto:Impact.ro)

O viaţă tumultoasă

Publicaţia BBC scrie că argentinianul era considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Acesta însă nu a ştiut cum să-şi gestioneze celebritatea şi a căzut încă din tinereţe în patima dorgurilor şi a alcoolului. Din păcate, s-a luptat cu dependenţa de alcool până la moarte.

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ două ore. Fostul fotbalist a fost supus apoi unei tratament pentru dezalcoolizare.

În tot acest timp însă, suferea şi de depresie el considerându-se adesea un "bătrânel", conform medicului său personal, Leopoldo Luque.

Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie. El a câştigat, împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cariera si profesionalism.
Da a fost un mare jucator de fotbal dar am auzit de prea multe ori zilele acestea niste elogii, unele chiar exagerate la adresa lui emise de diferiti indivizi de la reporteri de sport pana la fotbalisti. Cel mai mare fotbalist a fost Edson Arantes do Nascimento sau mai simplu Pele care a castigat FIFA World Cup de 3 ori in 1958, 1962, 1970 si ar fi castigat-o si in 1966 daca Anglia tara gazda nu ar fi tras sforile in asa fel incat sa castige ei. Pele a primit o groaza de titluri printre care si FIFA Player of the Century si foarte important a dus o viata sportiva si la cei 80 de ani ai lui este intr-o forma de sanatate si sportiva mult mai bina decat a fost Maradona la cei 60 de ani si poate fi un exemplu de urmat pentru toti tinerii.
Postat 26 Noiembrie 2020, 18:19 de Dorel2016
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON