"Starea de sănătate este determinată de patru factori: genetic, de mediu, de valoarea sistemului sanitar şi de comportamentul pacientului. Dacă formăm copiilor un comportament de viaţă sănătos, ei vor avea mai multe şanse să fie sănătoşi", a explicat parlamentarul liberal într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o joi.
Acesta a adăugat că mulţi copii nu învaţă în familie să aibă obiceiuri sănătoase, dar ar putea fi educaţi în acest sens de către şcoală. "Pe lângă multe alte discipline inutile, educaţia pentru sănătate ar fi binevenită, eventual să scoatem din programa şcolară acele materii care nu îi vor folosi copilului", a spus Boeriu, întrebat dacă nu cumva copiii sunt şi aşa sufocaţi cu prea multe discipline de studiu.
Boeriu a afirmat că sprijinul său pentru iniţiativa conducerii DSP Bihor nu este unul teoretic, ci practic, intervenind în acest sens printr-o întrebare adresată ministerului Sănătăţii. "M-am adresat ministrului Sănătăţii şi i-am cerut să-şi exprime poziţia în legătură cu acest subiect deoarece programa şcolară e decisă nu printr-o lege care să poată fi iniţiată de parlamentari, ci prin ordin de ministru", a spus Boeriu.
Pe de altă parte, senatorul liberal a arătat că reprezentanţii DSP Bihor au luat legătura cu colegii lor din celelalte judeţe ale ţării pentru ca aceştia, la rându-le, să "capaciteze" parlamentari de toate culorile politice pentru a susţine introducerea educaţiei pentru sănătate în programa şcolară.
Citeşte pe această temă şi articolul: "Părinţi la şcoală: Medicii le-au explicat de ce trebuie să accepte orele de educaţie sexuală (FOTO)"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.