URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2018, 14:25

Dirijorul Mihai Agafiţa, pe scena Filarmonicii de Stat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concertul de joi, de la ora 19, începe cu Dansul slav, op. 46, nr. 8 şi Concertul pentru vioară și orchestră în la minor, op. 53, de Antonin Dvořák, reprezentant al şcolii naţionale cehe şi autor al unor compoziţii ce se bucură de o mare popularitate şi astăzi.  

Seara continuă cu Simfonia Manfred, op. 58 de P. I. Ceaikovski, inspirată din poemul dramatic al lui Byron şi a cărei primă audiţie de mare succes a avut loc în 1886 la Moscova.

Dirijorul invitat este Mihai Agafiţa, care a susţinut peste 450 de concerte simfonice şi spectacole de operă şi balet în întreaga lume. Pentru merite deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale şi activitate concertistică intensă, i-a fost conferit titlul onorific de „Maestru în Artă”.

Solistul invitat, Dalibor Karvay, este laureat al Concursului Internaţional „Tibor Varga” şi al Competiţiei violonistice Internaţionale „David Oistrakh” din Moscova. Violonistul este şi cadru didactic al Universităţii de Muzică și Arte din Viena.

Abonamentele sunt valabile, iar biletele se găsesc la sediul Filarmonicii, de luni până vineri, între orele 11-17.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5636 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON