URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Ianuarie 2016, 19:06

Din cauza vandalilor, Primăria pune camere video şi poliţişti în Piaţa Unirii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce trei şoferi care aprovizionau magazinele din Piaţa Unirii au distrus gazonul proaspăt pus în scuaruri, Primăria ia măsuri ferme: pune în piaţă camere de supraveghere şi poliţişti.

"Ne dorim ca spaţiul verde amenajat în Piaţa Unirii să poată fi folosit de către orădeni, dar circulaţia cu autovehiculele pe gazon nu este permisă. Vom monta în perioada următoare camere de supraveghere şi vom avea un punct de poliţie fix, iar dacă astfel de acte de vandalism vor continua, luăm în considerare inclusiv împrejmuirea gazonului cu un gărduleţ", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Primărie.

Totodată, şoferii vinovaţi de vandalism au fost amendaţi. Doi dintre ei, care au călcat gazonul vinerea trecută, au încasat câte o amendă de 500 lei pentru intrarea pe spaţiul verde şi distrugerea acestuia şi una complementară pentru distrugere în valoare de 240 de lei. Cel de-al treilea, care a intrat sâmbătă cu maşina pe gazon, a luat o amendă de 1.000 de lei, iar pentru staţionarea neregulamentară a autoturismului încă 210 lei.

Potrivit reprezentanţilor firmei Gardener, care au amenajat scuarurile din Piaţa Unirii, valoarea pagubei este de 250 lei, fără TVA şi fără manoperă.

"Imediat ce timpul va permite vom reface zona distrusă de aceşti cetăţeni. Momentan, pământul este îmbibat cu apă şi nu putem lucra. Va trebui să înlocuim 15 mp de gazon rulou deteriorat şi să înlocuim câteva elemente ale sistemului de irigare, care a fost şi el afectat", a spus şi Noemi Staharoczky, administrator Gardener.

Citeşte şi articolul: "Au distrus gazonul! Piaţa Unirii a fost vandalizată încă înainte de a fi reabilitată integral (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
buna,
.... Majoritatea sunt parvenitii judetului avand numere de lizing s-au de B, PH, AG, OT, IF, etc., care nu se pot acomoda cu curatenia nici la ei acasa. Acestia nu respecta nimic se cred BURICUL targului, pe langa faptul ca pe noi din TRANSILVANIA ne numesc BOZGORI chiar daca ai numele de POP ori Popescu, dar pot spune ca Popescu s-au pop din SUD sunt negri precum taciuni de carbuni de lemn. Politia Rutiera nu le prea zic nimic, am observat in repetate randuri, avand afaceri domniile lor in Oradea, merg si pe CORSOUL oradean cu masinile, Primaria inchiriaza spatii, in zona PIETONALA s-au mai bine spus domnul PDL-ist FILIP care in mandatul dansului a acaparat tot ce estebun din patrimoniul Orasului, Vezi Str. Vasile Alexandri, Centru Pietonal Republici, Str. Avram Iancu etc., etc.. Sigur ca si cei care au inchiriat magazine si localuri, merg pana in fata usi cu propriile masini, ori masini de marfa. De ce primaria nu ii obliga sa cumpere fiecare magazin din zona cate un carucior de marfa, care sa fie la dispozitia acelora care au de dus marfa la Magazin, ori mai bine propun, ca la fiecare intersectie de drum care intretaie corsoul sa fie ridicat un stalp si de el lrgat cate un carucior avand cheie cineva care le ofera magazinelor contra o mica taxa, daca magazinele nu se pot organiza. Bani vin la Buget, nu rupem trotuare, banci, nu calcam iarba etc, un oras mai bine administrat si din acest punct de vedere ! Va multumesc.
Postat 03 Februarie 2016, 05:01 de ciumpalacu
Intrebare
O intrebare : amenzile au fost date. Buun! Delicventii le-ai si platit sau nici prin cap nu le trece?
Postat 14 Ianuarie 2016, 19:14 de BlackCrow
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON