URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2014, 20:05

Dialogul surzilor: Reprezentanţii Ministerului Transporturilor s-au ferit să dea ochi cu bihorenii la conferinţa "Drumurile României, încotro?"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene precum şi constructorii prezenţi la conferinţa naţională "Drumurile României, încotro?...", organizată sâmbătă de Federaţia Patronilor Bihor (FPB) la Hotel Continental, s-au plâns între ei şi fără nici un rezultat de starea infrastructurii bihorene.

Veniţi să se întâlnească cu ministrul Transporturilor Dan Şova sau măcar cu directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Narcis Ştefan Neaga, pentru a le reclama starea deplorabilă a drumurilor din Bihor, demnitarii, aleşii şi constructorii bihoreni s-au trezit sâmbătă dimineaţă fără parteneri de dialog din partea autorităţilor naţionale.

Petra Szavics, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a fost singurul reprezentant al unei autorităţi centrale cu atribuţiuni în domeniu care a îndrăznit să ia parte la lucrările conferinţei.

Deşi FPB a schimbat în mod repetat data celei de-a cincea ediţii a conferinţei naţionale în construcţii pentru a se conforma agendei ministrului Dan Şova, acesta, chiar dacă aflat la Oradea, a evitat să ia parte la lucrări. Ministrul Transporturilor le-a transmis, prin intermediului preşedintelui FPB, Ioan Lucian, participanţilor la conferinţă care doresc să îl întâlnească să se înscrie pe o listă urmând să îi primească duminică la... micul dejun.

La rândul său, directorul CNADNR, Narcis Ştefan Neaga, a anunţat încă de dimineaţă că este pe drum spre Oradea dar până la prânz nu s-a alăturat conferinţei, o dovadă cât se poate de clară a modului în care se circula pe şoselele bihorene.

În absenţa reprezentanţilor ministerului de profil, autorităţile şi constructorii prezenţi în sală au fost nevoiţi să se limiteze la un dialog în plan local.

De la prefect la simplu constructor, toţi participanţii la conferinţă s-au plâns de starea drumurilor bihorene. "Dacă aţi făcut greşeală să veniţi dinspre Marghita aţi venit în condiţii mai puţin europene, iar dacă aţi venit dinspre Hunedoara aţi călătorit pe cele mai proaste drumuri din ţară. Acesta este şi motivul pentru care am susţinut organizarea acestei conferinţe", le-a spus invitaţilor din ţară prefectul Claudiu Pop.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, a vorbit despre starea jalnică a drumurilor din judeţ şi a arătat că deşi licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor de amenajare a şoselelor de centură de la Aleşd şi Ştei au avut loc încă din august, anul trecut, CNADNR nu au desemnat nici acum un câştigător.

"Cei care vă deplasaţi pe acolo vă gândiţi la multe mame ale multor şefi, dar acest ţipăt de disperare nu se aude până la Bucureşti", s-a exprimar cât se poate de plastic preşedintele CJ Bihor trezind singurele zâmbete pe feţele asistenţei.

În absenţa factorilor de decizie, primarul Ilie Bolojan a preferat un dialog cu constructorii. Edilul le-a cerut să depună oferte cu preţuri realiste la licitaţiile de infrastructură organizate de municipalitate.

"Suntem la sfârşitul perioadei de finanţare şi trebuie să ne încadrăm în nişte termene stricte. Etapa prelungirii duratei lucrărilor şi a disponibilităţii din partea noastră s-a încheiat. Nu ne putem permite adjudecarea lucrărilor de către companii care nu le pot duce la bun sfârşit pentru că nu avem timp să reluăm licitaţiile şi să finalizăm lucrările până la sfârşitul lui 2015 şi pierdem banii", a spus Bolojan.

Primarul a arătat că la licitaţia pentru construirea pasajelor supraterane peste şoseaua de centură municipalitatea a înjumătăţit preţul estimat de CNADNR şi a avut surpriza să primească oferte reprezentând 50% din preţul anunţat. "Practic, avem oferte pentru construcţia pasajelor care sunt undeva la 30% din preţul iniţial ceea ce nu este normal pentru că există riscul să nu putem termina lucrările", a declarat edilul.

Desfăşurată în perioada 9-10 mai, cea de-a cincea ediţie a conferinţei naţionale în domeniul construcţiilor a reunit firme de profil şi furnizori de materiale din toată ţara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
.
Drumurile inseamna lumina :) o lumina in mijlocul Apusenilor, acolo unde e Rosia Montana.
Postat 12 Mai 2014, 00:21 de kaboom
Puiule, iarasi vroiai fitze si lux ...
domnule Cornel Popa: nu e de gluma sub nicio forma la faza asta ! Rusine! Claudiu Pop: chiar asa te lasa tovarasu in buda ? Mandrii ca sunteti kk-tzi! Iar tu Puiule Lutzian: dureros, iarasi te vroiai sa te fatzai in fatza politrucilor, v-ati adunat sa va faceti niste selfie-uri. Sa va ragaitzi bine cu fotografia lui sovaiala in bratze sarind de la etaju 10, jalnici sunteti cu totii !
Postat 11 Mai 2014, 09:53 de trabantul si bateria
Federaţia Patronilor Bihor încotro !?!
Asta se întâmplă când organizatorul unei manifestări (FPB în acest caz) se afiliează în mod vădit unui partid politic (PNL), invitând la dezbatere un reprezentant al unui partid aparent advers (PSD) !?! Dacă ar fi fost o adevărată asociaţie (ONG apolitică chiar după lege), federaţia ar fi stat deoparte de politică şi ar fi putut comenta detaşat problemele, cu invitaţi care ar fi onorat întâlnirea, indiferent de apartenenţa lor subiectivă !?!
Postat 11 Mai 2014, 09:30 de Carp III
Rusine
Si ce voiati sa le spuna bihorenilor, ca pt.2014 si-au propus sa faca doar 70 km. de autostrada cand avem bani cacalau de la UE ?
Postat 11 Mai 2014, 08:38 de Oradean
Dupa episodul China ....
Dupa episodul China , mai are curajul vreun ministru sa vina in Bihor !?Ce i s-a intamplat acolo lui Sova nu mai stie nimeni !?
Postat 11 Mai 2014, 08:37 de CHINEZUL
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON