URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Aprilie 2024, 18:34

Deţinuţii din Penitenciarul Oradea vor face curăţenie pe malurile cursurilor de apă din oraș

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulți deţinuţi din Penitenciarul Oradea, care-și ispășesc pedepsele în regim deschis, vor face curăţenie pe malurile cursurilor de apă din Oradea, începând din primăvară până la venirea următorului sezon rece.

Activităţile de salubrizare se vor desfăşura în zilele lucrătoare din intervalul 4 aprilie – 31 octombrie, în baza unui contract încheiat de municipalitatea orădeană cu unitatea de detenție.

„Începând de azi, 4 aprilie, mai mulţi deţinuţi repartizaţi în regim deschis în Penitenciarul Oradea desfăşoară activităţi de îndepărtare a vegetaţiei şi de amenajare a terenului pe diferite amplasamente, aflate pe domeniul public al Municipiului Oradea şi care nu sunt în administrarea altor persoane juridice", a transmis joi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Pentru început, cinci deţinuţi au făcut joi curăţenie pe malul stâng al Crişului Repede, pe tronsonul delimitat de podurile Decebal şi Densusianu.

Ulterior, printre amplasamentele care vor fi curăţate de deţinuţi se vor număra malurile Crişului Repede, cele ale pâraielor Peţa, Daliei, Sălbatic (zona ANL), Ciheiului (de la Selgros la strada Morii), Beldiceanu (din străzile Beldiceanu, Izvorului, ori în zona Spitalului de Boli Infecţioase) şi altele.

"Avantajele folosirii deţinuţilor la muncă pot include reducerea costurilor operaţionale pentru întreprinderi, creşterea productivităţii prin utilizarea forţei de muncă disponibile şi facilitarea procesului de reintegrare socială a deţinuţilor prin dobândirea abilităţilor şi experienţei profesionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, comisarul de poliţie penitenciară Adina Bîrda.

Conform contractului încheiat cu municipalitatea, în următoarele şapte luni deţinuţii vor curăța malurile cursurilor de apă din Oradea unde, printre altele, vor tăia mărăcinişul şi smulge buruienile, vor colecta deşeurile ori vor săpa şi grebla terenurile.

Transportul deșeurilor colectate va fi asigurat de operatorul serviciului de salubritate, RER Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Au ieșit băieții la plimbare
Mai ridica din când în când și o hârtie. La tornát betoane ar trebui puși :)
Postat 06 Aprilie 2024, 20:41 de CivisUlpianum
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON