URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Octombrie 2018, 14:25

Detenţie la domiciliu: Cei condamnaţi la 5 ani de închisoare ar putea executa pedeapsa acasă

Detenţie la domiciliu: Cei condamnaţi la 5 ani de închisoare ar putea executa pedeapsa acasă sursa foto: www.mandri.ro

Senatul a adoptat luni, în calitate de primă cameră sesizată, modificarea legii privind executarea pedepselor (Legea 254/2013), prin introducerea posibilităţii ca infractorii condamnaţi pentru fapte fără violenţă să facă închisoare la domiciliu. Modificările vin după ce Curtea Constituţională a respins parţial proiectul, scrie g4media.ro.

Cea mai importantă modificare adusă legii, la iniţiativa senatorilor PSD, prevede că infractorii care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot sta acasă, fără niciun fel de supraveghere. De asemenea, cei condamnaţi la închisoare de cel mult 18 luni, pentru fapte fără violenţă, vor executa automat pedeapsa la domiciliu. Iniţial, legea permitea acest lucru pentru cei condamnaţi la cel mult un an de închisoare.

În plus, în forma propusă de Senat, detenţia la domiciliu va fi aplicată şi pedepselor de până la 10 ani, în cazul femeilor însărcinate ori al celor care au minori în întreţinere.

Executarea acasă a pedepsei se face fie cu brăţară electronică de supraveghere, fie fără, dacă persoana condamnată nu a avut abateri disciplinare, iar pedeapsa sa nu depăşeşte 5 ani. 

În plus, s-a oferit posibilitatea ca persoanele care execută la domiciliu pedeapsa să poată beneficia de liberare condiţionată.

Proiectul legislativ a fost adoptat cu 102 voturi "pentru", 14 voturi "împotrivă" şi trei abţineri. Senatul a fost prima camera sesizată, astfel că forul decizional va fi Camera Deputaţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pedepasa la bucuresti!
io propun ca toti cei condamnati penal sa isi faca pedeapsa in senat si parlament. de ce sa stea acasa?!?! asa macar o sa vada si ei cum sa se comporte si o sa invete de la marii maestri care ne conduc! si poate intro zi isi rezolva trebuirle intre ei, spre binele poporului!
Postat 30 Octombrie 2018, 18:02 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON