URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2014, 13:25

Deşteaptă-te, române! Ziua imnului, sărbătorită la Oradea cu momente artistice şi defilarea Gărzii de Onoare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Discursuri, momente artistice şi defilarea gărzii de onoare. Zeci de orădeni şi cam tot atâţia politicieni şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene au luat parte marţi dimineaţă la festivităţile ocazionate de Ziua imnului de stat.

La evenimentul organizat de Garnizoana Oradea în colaborare cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea au luat parte printre alţii prefectul Claudiu Pop şi subprefectul Cristian Bitea, preşedintele CJ Cornel Popa, deputatul Florica Cherecheş, Prea Sfinţitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şefi de instituţii deconcentrate, cadre militare şi ofiţeri. Municipalitatea orădeană a fost reprezentată de secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

Deschise cu momentul solemn al salutării drapelului de luptă şi o rugăciune oficiată de preotul militar al Garnizoanei, Mircea Ioniţă, festivităţile au cuprins alocuţiuni pe marginea încărcăturii simbolice a imnului de stat "Deşteaptă-te române", precum şi a modului în care acest cântec a însoţit românii de-a lungul celor mai importante momente istorice, ţinute de prefectul Claudiu Pop, PS Virgil Bercea şi precum şi conferenţiarul universitar Mihai Brie.

"Imnul nostru naţional vorbeşte de fraternitate, unitate, limba română şi tradiţia creştină", a sintetizat în discursul său prefectul Claudiu Pop.

Dincolo de alocuţiunile oficialităţilor, festivităţile au mai cuprins un scurt spectacol susţinut de Muzica Militară a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea şi o emoţionantă interpretare a imnului "Deşteaptă-te, române" de către solistul David Sotiuţ, elev în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Cantemir".

Manifestările s-au încheiat după circa o jumătate de oră cu defilarea gărzii de onoare şi onorul muzicii militare.

Pus pe note de Anton Pann, poemul "Un răsunet", al paşoptistului Andrei Mureşanu, a însoţit poporul român în fiecare conflict major datorită mesajului de patriotism şi libertate. Intonat în timpul revoltelor muncitoreşti din 1987 de la Braşov, iar apoi în cadrul evenimentele din decembrie 1989, "Deşteaptă-te române" a devenit în 1990 imnul naţional al României. Ziua Imnului de Stat a fost instituită prin Legea 99 din mai 1998.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
hmmm.....
..................parcă şi bogaţii arată mai săraci ... sărăcăcios aspect, în genere!!! E de bine !!! :)
Postat 29 Iulie 2014, 22:31 de ADINA
Deşteaptă-te orădene şi aruncă-i din jilţuri direct în Criş !?!
În timp ce oameni, prinşi în plasa incompetenţei guvernanţilor, mor loviţi de viituri, social-democraţii botezaţi, fie ca bolşevici fie ca menşevici după cum l-a dus mintea pe fiecare, îl lansează pe Ponta pe linia candidaturii prezidenţiale !?! Deşteaptă-te române şi pune-i la zid !?! Iar tu, orădene, uită-te în jur şi vezi că aleşii locali sunt, fiecare, pe altă direcţie, doar cu interesul lor mărunt, iar problemele rămân la oameni, nicidecum la ei ca nemernici "acoperiţi" !?! Deşteaptă-te şi, decât să pieri de mâna şi pe mâna lor, mai bine "mori" cu ei de gât !?! Asta nu numai de Ziua Imnului, ci veşnic !?!
Postat 29 Iulie 2014, 19:19 de Ca®p III
Noroc
Noroc cu doamna Lung ,să fie și elevi prezenți.
Postat 29 Iulie 2014, 15:01 de SARGON
despre pseudodascali
Vaaai , dar ati omis sa subliniati in clasa carei pseudoinvatatoare e copilul ! Extraordinaaara , nemaivazuta tovarasa Lung Doina. E plantata langa copil.
Postat 29 Iulie 2014, 14:52 de ela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON