URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
15 Ianuarie 2013, 17:30

Deşi a pierdut alegerile cu 10%, PDL-istul Oraş mai trage o dată la Primăria Drăgăneşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce, pe 9 decembrie, primarul PSD-ist ales vara trecută de locuitorii comunei Drăgăneşti, Gheorghe Bogdan, a devenit deputat, locul acestuia este râvnit de consilierul local PDL Ionuţ Oraş, chiar dacă acesta a obţinut pe 10 iunie 2012 doar 10% din voturi.

Oraş a fost prezentat marţi, într-o conferinţă de presă la sediul din Parcul Traian, după ce înainte şi-a făcut singur un portret sumar: "Mă numesc Oraş, fără H şi fără C", a spus el, făcând aluzie la modul în care i-a fost scris numele până acum de către jurnalişti, adăugând "am 30 de ani, sunt necăsătorit, locuiesc în Drăgăneşti, şi sunt consilier juridic la Primăria oraşului Ştei şi vicepreşedinte al organizaţiei PDL din comuna Drăgăneşti".

Întrebat ce şanse îşi dă în contextul în care rezultatul de anul trecut a fost slab, Oraş a preferat să vadă partea plină a paharului, afirmând că totuşi "m-am clasat pe locul al doilea". "Părerile sunt împărţite. Într-adevăr, contracandidatul meu (n.r. - pesedistul Ovidiu Banda, înscris în numele USL) are prima şansă, având în vedere că este viceprimar de 16 ani", şi-a comentat situaţia pedelistul.

De asemenea, Oraş a spus că se consideră mai bun decât contracandidatul său deoarece "abia acum, la 23 de ani după Revoluţie, s-a ajuns să se implementeze sisteme de apă şi canalizare în Drăgăneşti", deşi aceasta este o comună bogată, cu un buget anual de 35 miliarde lei vechi. "Au fost (n.r. - reprezentanţii PSD) la putere 16 ani şi ce-a rămas în urma lor?", s-a întrebat retoric Oraş.

Tot el a subliniat că fosta şi actuala conducere a comunei a "pedepsit" sătenii din Grădinari şi din Livada de Beiuş pentru că au votat cu Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009, şi nu cu Mircea Geoană, astfel încât cele două sate nu au fost incluse în proiectul aflat în derulare.

Oraş a spus că, dacă va fi ales, el va extinde reţeaua de apă şi canalizare în toate satele comunei, va realiza o staţie de epurare, va înfiinţa în cadrul Primăriei un compartiment care să atragă fonduri europene, va amenaja un centru de informare turistică, va moderniza şi extinde drumurile din comună, şi multe altele, inclusiv "crearea unui campionat de fotbal de sală intercomunal".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
fara turneu
Totu e foarte ok in afara cu turneu de fotbal , ca daca te prind jhon iara iti dau 2-3 perechi de craci :))) . CEL MAI VOTAT SA CASTIGE !!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 21:30 de elis bakai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON