URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2022, 16:40

Descoperire şocantă în Bihor: Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost găsit aruncat între buruieni la Cornițel (FOTO / VIDEO)

Descoperire şocantă în Bihor: Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost găsit aruncat între buruieni la Cornițel (FOTO / VIDEO) sursa foto: alesdonline.ro
Descoperire şocantă în Bihor: Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost găsit aruncat între buruieni la Cornițel (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Descoperire şocantă în Bihor: Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost găsit aruncat între buruieni la Cornițel (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Descoperire şocantă în Bihor: Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost găsit aruncat între buruieni la Cornițel (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cadavru împachetat în saci menajeri a fost descoperit miercuri la marginea satului Corniţel din comuna Borod.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, victima ar putea fi o tânără dată dispărută de familie, căutată de poliţiştii din Cluj.

De altfel, la faţa locului sunt aşteptaţi procurorii şi poliţiştii din judeţul vecin, iar până atunci zona a fost securizată.

"Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu privire sesizarea plecării voluntare din Cluj-Napoca, a unei femei în vârstă de 30 de ani, din municipiul Târgu Mureș, în prezența unui bărbat de 43 de ani, din municipiul Arad, au continuat cercetările în cauză care au condus la stabilirea faptului că femeia s-ar putea afla în județul Bihor

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în apropierea localității Aleșd, județul Bihor, au identificat cadavrul unei persoane de sex feminin. 

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea identității cadavrului și pentru verificarea tuturor circumstanțelor în care a avut loc decesul persoanei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj", se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Cluj.

Tânăra dată dispărută se numește Molnár Beáta (foto sus) și este din Târgu Mureş. Ea a plecat din locuinţa ei din Cluj Napoca la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu prietenul ei, Boné Ferenc, un bărbat de 43 de ani, înspre comuna Mărgău, localitatea Răchițele, județul Cluj, iar de atunci nu au mai dat semne de viaţă.

Cei doi au plecat cu un autoturism Dacia Logan cu numere de înmatriculare de Arad, proprietatea lui Boné Ferenc, iar pe drum, la un moment dat, tânăra a postat pe reţelele de socializare o fotografie din Răchiţele.

Deocamdată nu se știe ce s-a întâmplat cu însoțitorul victimei. Cert este că bărbatul este cunoscut cu antecedente violente.

Potrivit Cluj24.ro, Boné Ferenc (foto jos) a fost cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, iar locuinţa lui a fost percheziţionată luni de poliţişti.

Bărbatul a fost concediat după ce, pe 30 iunie 2020, şi-a agresat fosta prietenă în plină stradă.

De altfel, potrivit portalului instanțelor de judecată, pentru acest fapt, Boné a și fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, dar și la tratament pentru eliminarea cauzelor ce provoacă violenţa.

Camerele de supraveghere au înregistrat, atunci, atacul extrem de violent al bărbatului, care şi-a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar apoi a dat-o de câteva ori şi cu capul de pavaj.

În urma bătăii, Boné a fost concediat, s-a ales cu dosar penal pentru loviri, a fost reţinut, iar pe numele lui s-a emis şi un ordin de restricţie.

Pe 3 martie anul trecut, el a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani, plus 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Totodată, instanţa i-a impus bărbatului să frecventeze un program de reintegrare socială, dar şi unul de consiliere psihologică "în vederea identificării şi eliminării cauzelor care generează violenţa" în comportamentul său. 

UPDATE:

Poliţiştii din Cluj Napoca cer ajutor pentru găsirea autoturismului cu care presupusul criminal a transportat-o pe tânăra ucisă până în Corniţel (jud. Bihor), unde apoi i-a abandonat cadavrul în apropierea unei benzinării dezafectate.

Maşina este o Dacia Logan, culoare gri metalizat, număr de înmatriculare AR-51-LAC. "Persoanele care pot furniza informaţii despre autoturism sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!", au transmis poliţiştii. 

Citește detalii, aici!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Jurnalism de 2 bani
Totusi acesti reporteri cum sunt pregatiti sau selectati la angajare, aici ma refer la reporterita a3 din clipul video. Excluzand faptul ca pune niste intrebati de te doare mintea, atunci cand i se pune o intrebare de catre persoana intervievata ii raspunde "...da nu conteaza"...deci pentru ea conteaza foar sa i se raspunda ei la intrebatile tampite, ea sa nu raspunda la o intrebare foarte buna a omului. El era curios de unde ii ca sa stie daca ii este sau nu consateana sau o anume cunostinta. Se mai mira reporterii de ce sunt tratati cum sunt tratati, la asemenea pregatire nici nu te miri.
Postat 26 Mai 2022, 10:11 de Seba
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON