URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Februarie 2016, 18:40

Deputatul bihorean Cseke Attila: UDMR vrea să afle de la ministrul Transporturilor ce se întâmplă cu Autostrada Transilvania

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul UDMR Bihor Cseke Attila pare cel mai consecvent în stăruinţele pentru reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, Cseke a anunţat că grupul parlamentar din care face parte îşi va folosi dreptul să audieze membrii executivului Cioloş în "Ora Guvernului" chemându-l în faţa lor luni, 22 februarie, pe ministrul Transporturilor.

"Vrem, foarte concret, să aflăm despre stadiul execuţiei, situaţia pe fiecare tronson în parte, dacă şi ce probleme sunt pe fiecare tronson, dacă sunt avize, acorduri, sau dacă nu sunt din ce cauză nu sunt, termene de execuţie şi perspective pentru 2016-2017", a spus Cseke, adăugând că "nu vrem chestii generale, ci precise", întrucât "vrem să dăm un mesaj foarte clar că pentru noi Autostrada Transilvania, chiar dacă comportă multe amânări, este un proiect important şi vrem să-l vedem finalizat".

Deputatul UDMR a afirmat, în context, că potrivit informaţiilor pe care le deţine "în octombrie se încep lucrările în Ungaria din Debreţin spre Berettyoujfalu" şi ar fi "ruşinea noastră, a tuturor de aici, dacă (n.r. – autostrada pe teritoriul României) nu se face".

În 2014, după ruperea USL, UDMR a intrat la guvernare alături de PSD în baza unor garanţii conform cărora urma să fie reluate lucrările la Autostrada Transilvania pe tronsonul III C Suplacu de Barcău – Borş, însă ministrul Marilor Proiecte de atunci, Dan Şova, s-a mulţumit doar să rezilieze contractul cu Bechtel şi să promită că alţi constructori vor continua execuţia. În 2015, CNADNR a finalizat o licitaţie organizată în acest scop, pe care a câştigat-o un consorţiu de firme din Spania, contractul cu acestea fiind semnat chiar la Oradea, însă lucrările nu au fost reluate nici în prezent.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON